Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga////

Jak sie pisze prace magisterska?

Polecane posty

Gość Olga////

Witam, Wrocilam na studia i planuje skonczyc IV i V rok w ciagu jednego... Najbardziej sie boje pisania pracy magisterskiej. Jestem na polonistyce... Nie wymyslilam jeszcze tematu, wiem ze chcialabym pisac prace jezykowa, dotyczaca kultury jezyka lub jezyka mediow... Czy moglibyscie mi napisac jak wygladaja spotkania na seminarium magisterskim, czy mozna liczyc na pomoc promotorow, czy to bardziej samodzielna praca itp.? Wiem, ze zaleznie od uniwersytetu i kierunku, a takze promotora, wszedzie to wyglada inaczej. Ja jednak szukam generalnych opinii i rad... Z gory serdecznie dzekuje!

Gość jesienna pogoda
Piszesz tytuł i spis treści, który weryfikuje promotor. Potem, piszezz każdy rodział, który dajesz promotorowi do sprawdzenia- on pisze wtedy swoje uwagi według których zmieniasz swoją pracę :)

Ogólnie: - najpierw wybierasz sobie mniej więcej temat bądź kilka tematów, które Cie interesują i szukasz promotora, który specjalizuje się w tej dziedzinie. - potem omawiasz z promotorem sposób pisania pracy, tzn: promotor radzi Ci, z jakich źródeł masz skorzystać, mówi Ci, jaka powinna być objętośc pracy. - zanim zaczniesz pisać zrób sobie ogólny zarys pracy z podziałem na rozdziały i krótkim opisem każdego z rozdziałów. Jeśli promotor powie, że taki układ pracy jest OK, wtedy zacznij pisać. Nie wybieraj tematu w ciemno na zasadzie, że temat Ci się podoba, bo potem przy pisaniu pracy może się okazać, że nie masz skąd zbobyć potrzebnych tersktów źródłowych, itp. - pracę najlepiej oddawać w małych kawałkach, tzn. najpierw wstęp, który zanosisz do promotora. Jak już będziesz miała zaakceptowany wstep, przechodź do pierwszego rozdziału. Nie pisz od razu połowy pracy, bo poprawki Cię dobiją. Co do pomocy promotora, to można sie do niego zwracać z każda wątpliwością czy pytaniem. Oczywiście zalezy to od promotora, ale DOBRY promotor powinien cierpliwie odpowiadać na Twoje pytania i Ci pomagac. Jeżeli tego nie robi - zmień promotora. Piszesz w zasadzie samodzielnie, bo to Twoja praca i Twoja koncepcja, ale pewne reguły musza być zachowane i tego pilnuje promotor. Poza tym pamiętaj, że praca magisterska to nie jest wypracowanie. Praca magisterska to przygotowanie do pisania samodzielnych prac naukowych, więc normalne jest, że ciągle coś poprawiasz, bo to normalne, że nie umiesz jeszcze pisac prac naukowych.

1.wybierasz temat pracy na jaki chcesz pisać i pokazujesz promotorowi do zatwierdzenia 2.po zatwierdzeniu tworzysz wstępny plan pracy i spis książek z których będziesz korzystać 3. szukasz firmy itp., która udostępni Ci bez żadnego problemu swoje dane które będą wymagane w twej pracy 3.uzgadniacie z promotorem na jakich zasadach piszecie pracę czy oddajecie ją w kawałkach tj. po jednym rozdziale czy dopiero całość 4.zaczynasz od przeczytania \"wymogów\" które są niezbędne aby praca była ok 5.zaczynasz gromadzić wszystkie materiały związane z tematem pracy i info o firmie 6.piszesz rozdział po rozdziale a na samym końcu wstęp bo w czasie pisania plan ulega małym zmianom - jeśli przepisujesz coś dosłownie np. definicje itp. musisz to zaznaczyć bo inaczej bedziesz posądzona o plagiat:o 7.w razie wątpliwości i problemów promotor zawsze służy pomocą Powodzenia :)

Gość a ja mam takie pytanie
Jesli nie przepisuje doslownie z ksiazki, ale pisze cos na jej podstawie (czytam jakis fragment, a potem w glowce sobie ukladam jego sens po swojemu i pisze) to czy musze to jakos zaznaczyc? np dac przypis czy cos? czy tylko jak pisze cytaty? nie chce byc posadzona o plagiat :O

mój promotor powiedział, że jeśli dosłownie coś przepisujemy to mamy to zaznaczyć i użyć przypisu, nie ma mowy o plagiacie jeśli czyta się coś i pisze się o tym własnymi zdaniami czy zmienia się wyrazy, ale już kilka takich samych wyrazów pod rząd trzeba ująć w przypis. Więcej jest napisane w wymogach jak napisać pracę mgr, wszystko jest bardzo dobrze wytłumaczone, a wrazie problemów promotor służy pomocną dłonią:).

Gość a ja mam takie pytanie
dzieki maleenkaa :) ja zadnych wymogow nie dostalam. a moj promotor czasem mnie dobija, bo pewne rzeczy uwaza chyba za oczywiste. a jak ktos pisze mgrke pierwszy raz w zyciu to nie ma zielonego pojecia co i jak..

Gość Olga////
Dzieki za rady. Troche mnie pocieszylyscie. Mam nadzieje, ze moja promotorka bedzie z gatunku tych lepszych. :) A jak\dlugo Wan zajelo pisanie pracy? Cale 2 lata czy na V tylko pisalyscie?

różnie to bywa jednym zajmuje to rok a innym 2 m-ce :) to zależy ile ma się wolnego czasu i czy jest się systematyczną osobą ;) ja swoją piszę w wolnych chwilach, których mam mało :( ale myślę że tak do końca semestru się zmieszczę i oddam już gotową promotorowi do sprawdzenia:) a potem już tylko obrona w lipcu

Gość sodzik120
Są też sposoby żeby sobie znacznie ułatwić pisanie pracy. Wejdź na Diploma.pl Ja tak zrobiłem. Nie bój się że zostaniesz oszukana bo to sprawdzony portal. Oni Ci doradzą fachową pomocą jeśli sama boisz się pisać albo nie wiesz jak zacząć. Ja w każdym bądź razie polecam.

Gość gość
Profesjonalna pomoc przy pisaniu prac magisterskich, licencjackich, zaliczeniowych i doktoratów. Głównym obszarem mojej wiedzy są kierunki ekonomiczne: Ekonomia, Szeroko rozumiane Finanse, Stosunki Gospodarczej, Handel Zagraniczny, Analiza Ekonomiczna i Finansowa, Zadania z rachunkowości finansowej, zarządczej, Rachunek kosztów, Marketing i Zarządzanie. Na co dzień jestem analitykiem finansowym w sp. z o.o. i szkoleniowcem z zakresu zarządzania finansami i audytem. Każdą pracę piszę indywidualnie, od początku do końca sam zgodnie z sztuka pisarską prac dyplomowych. Jako profesjonalista zapewniam gwarancje jakości, nigdy nie podejmuję się zleceń z dziedzin, z których nie jestem ekspertem. Współpraca ze mną to gwarancja solidnie wykonanej pracy stały, miły kontakt, konsultacje, dyskrecja i profesjonalizm. Tomasz Romanowski dobrapraca33@o2.pl

Gość gość
Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych. Przy pisaniu prac korzystam z różnorodnych źródeł, tj. pozycje literackie, czasopisma, roczniki statystyczne itp. Opieram się na źródłach powierzonych lub własnych. Cenę oraz termin ustalam z każdym indywidualnie w zależności od złożoności tematu, długości pracy oraz czasu potrzebnego na jej napisanie. Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca. Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość. Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym. NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość robik33
Ciekawym rozwiązaniem jeśli chodzi o pisanie prac jest platforma internetowa ze strony www.redaktor-online.pl . Wystarczy za darmo się zarejestrować i dodać swoją ofertę. Np. Ja chciałam zlecić pracę magisterką. No i na moje zgłoszenie, które zostało automatycznie dostarczone do wszystkich redaktorów odpowiedziało jakieś 5 osób. Wybrałam sobie optymalną (na podstawie jej ocen i wykształcenia) i robota ruszyła ;) Co do płatności to są one ratalne po otrzymaniu kolejnych części pracy.

Gość Dagmara91
Też miałam ten sam problem, nie wiedziałam od czego zacząć, ani jaki wybrać temat, ale warto poprosić promotora o pomoc, żeby on coś nam zaproponował, nakierował. Dużo czytałam w internecie, znalazłam ciekawą stronkę. Tu znajdziesz informacje o tytule pracy, mam nadzieję, że pomoże w pisaniu prac. http://www.pracedyplomowe.edu.pl/temat-pracy-dyplomowej-magisterskiej-licencjackiej.html

Gość HaniaT
Praca magisterska nie jest łatwa. Skoro czujesz że nie dasz rady sama napisać prace magisterska to może zgłoś się do tej firmy www.edukacja-ty.pl , wiem że oni pomagają pisać takie prace.

Jeśli masz jakieś wątpliwości co do pisania pracy magisterskiej jest wiele stron ma której możesz skonsultować się z ekspertami. Ja skorzystałam z http://iprace.weebly.com/ i dzięki nim wiedziała w ogóle jak zacząć pracę, wcześniej nie miała zielonego pojęcia jakiś źródeł użyć, jak to złożyć. Wejdź i zapoznaj się z ofertą.

Gość gość
Kopiuj wklej hahahaha

Gość kalinka885
ja przy pisaniu pracy magisterskiej korzystalam z porad ze strony www.pracedyplomowe.edu.pl wszystko dobrze wytłumaczone, jest też wiele pomysłow na temat, można się zainspirować

Gość Goska z nikąd
Witam kiedyś korzystałam z www.wzory-prac-magisterskich.pl ale nie wiem czy ta strona jest jeszcze