Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutkaaaaa

CZY PIJE KTOŚ LUB PIL Z WAS SIEMIE LNIANE???

Polecane posty

Gość dffdfd
oczywiscie ze sie chudnie..przeciez lekarz ci to powiedzial to uwierz bo to specjalista..

Gość dffdfd
a jesli ty jestes strasznie taka chuda to moze nie od siemienia ani gronkowca tylko inna przyczyna.

Gość dffdfd
chodzi o cziken..bo chyab z tynm bylas u lekarza tak>/zapytac czemu chudniesz..tak?>

Gość kasuatklaa
przeciez sam lekarz ci powiedzial cziken....otyma ty pytasz skąd buhahaaa

Przeciez ten lekarz nie powiedzial, ze sie chudnie :O Dorabiacie sobie teorie :P Poza tym jak wygodnie to wszyscy wierza lekarzom, a tak to uwazaja ich za konowalow :P Jak mowie... z dowiadczenia: jedni pija duzo sa otyli, inni sa chudzi, a inni sredni. Wiec siemie napewno nie ma wplywu na chudniecie czy tycie w taki bezposredni sporob. Ale poprawia prace jelit - to fakt ;) Nie trzeba byc lekarzem, by to wiedziec :O wystarczy przeczytac tekst na kartoniku :P

Gość konopia indyjska
zostawcie to zielsko w spokoju :(( co za ludzie , rety julek! Czy tabletka od bolu glowy na wszystkich działa jednakowo?? nie :( na mnie wcale nie działa .. i dlatego nie łykam tych swiństw. Od siemienia lnianego się nie chudnie . słusznie ktos zaznaczył , iż pomaga ono w przemianie materii , jest jak blonnik ktory wymiata z organizmu cały smietnik . siemię lniane czesto jest zalecane ludziom , któerzy mają problemy z wypróżnianiem. Zaś zewnetrznie jest wspaniałym kosmetykiem .Doskonale działa na spierzchniałe dłonie i popekane piety . Oj ludu miast i wsi przestańcie się spierać bo jak was znam jeden drugiemu nie odpusci:))

Gość za duzo pali
super ziolo

a ja wam powiem ze to jest dobre tylko trzeba odpowiednio przyzadzic. po pierwsze to jezeli chcecie zeby wam to smakowalo to nie kupujcie tego zmielonego z apteki bo to jest ochydne!!! ja kupuje w calosci i miele ale nie na taki bardzo drobny pyl tylko tak lekko i to zmielone gotuje z mlekiem (bez zadnej wody) i jak sie mleko zagotuje to sole to troszeczke (tak jak zupe mleczna- i tak tez to siemie smakuje- jak zupa mleczna) dla mnie to jest bardzo dobre tylko trzeba odpowiednio przyzadzic. wiezcie mi ze lepiej kupic samemu w sklepie i zmielic niz kupowac to swinstwo z apteki!! probowalam i to i to samemu zmielone duzo lepsze!! napewno jest to lepsze dla naszego zoładka niz tabletki ktore go tylko niszcza a przy okazji i watrobe!! moj lekarz polecal mi to na bol gardla i faktycznie pomoglo!!!! slyszalam tez ze pomaga na bol zoladka!!

Gość klasa sama w sobie
to leczy nawet raka ponoc

Gość JA TEZ TO MAM
wspaniale

Gość tutiifruttiVV
ale te laski są walnięte,topik o siemieniu lnianym o jego funkcji leczniczej a te tylko czy się chudnie czy się tyje,jakby to bylo najważniejsze w tym wszystkim,jesteście puste jak bębny Stonsów,przestańcie się obżerać to schudniecie

Gość tuttifruttiVV BRAWOOOOOOOOOOOO
BRAAWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWO dać mu/jej wódki. znam dietę na wszystkie wasze przypadłości typu "bioderka" i "opnoka" : NŻT - NIE ŻREĆ TYLE

Gość mniammmmmmmmmmmmmmmm

Gość ja64
A na wlosy dziala tez jedzenie siemienia lnianego nie zmielonego? tak " na surowo"??

Gość wlodi27
pije siemie bo mam rexlux troszke lagodzi ten refluks to katorga;/

Gość ja też piję
codziennie i mi pomaga na obstrukcje

Gość Amandzia
Słyszalam, że siemię lniane bardzo dobrze działa na włosy i paznokcie. Nie wiem ile w tym prawdy ale po 2 miesiącach \"jedzenia\" ziarenek przestaly mi wypadać włosy a paznokcie mam tak twarde i dlugie ze sama jestem w szoku.

Gość mariolazw
słyszałam że można jeść na surowo mielone siemie,np.zjogurtem.

Gość martyna23
Ludzie .Siemie lniane mozecie dodawac do jogurtu ,zupy do czego tam chcecie jak nie lubicie pić.Moim zdaniem wcale nie jest złe ,ja zaczynam je pić,zobqaczymy jaki bedzie efekt a mam nadzerke na opuszce dwunastnicy i refluks zołądkowo -przełykowy .

Gość tinka78
Siemie lniane jest dobre ,ale nie zawsze działa tak szybko jak tego chcemy. Wiadomo ze tego typu rzeczy jak i zioła nie działaja tak szybko jak leki.Pomocna moze sie tutaj okazac np.tabletka polprazolu. Mysle ze działa i szyciej i skuteczniej,a mozna juz kupić ja bez recepty.

Gość tinka78
Czy siemie lniane jest tez w tabletkach ? Ale chyba raczej nie działa w ten sam sposób co np.wspomniany polprazol?

Gość monar
Siemie lniane działa raczej w lżejszych schorzeniach, na pewno dobrze działa wspomagająco, ale żeby skutecznie wyleczyć np. zgagę, czy wrzody, to trzeba sięgnąć po skuteczny lek.I polprazol, o którym wspominacie pomoże przy tych schorzeniach.

Gość wierciszka
Ja ufam polprazolowi bo nie zawodzi ale na szczęście rzadko mam już zgagę bo zaczęłam dbać o to co jem. Trafiłam nawet na świtny konkurs w którym do zgarnięcia jest parowar marki Philips http://www.polprazolacidcontrol.pl/konkurs. Więc spróbowałam, bo trzeba tylko pomyśleć z czym Ci się kojarzy zgaga i wysłać im obrazek przedstawiający swoja wizję :) prosta sprawa wygooglowałam fajne ognie i dodałam kilka własnych pomysłów - teraz czekam mam nadzieję, że parowar będzie niedługo mój :)

Gość chitza
witajcie: chciałabym się Was zapytać, czy dobrze robię kiedy zalewam siemię lniane w ziarenkach wrzącą wodą. Potem robi się taki śluz. Wodę z pod siemia wypijam a ziarenka obśluzowane jem, a resztę kładę na twarz ;) myślicie, że to pomoże? będą jakieś efelty od takiej kuracji? muszę powiedzieć, że mi to siemie smakuje, nawet bardzo :)

Gość jedzenie_ma_znaczenie
od trzech dni też piję, a raczej zjadam nasiona siemienia lnianego, tylko wieczorem płuczę je na sitku i zalewam zimną wodą mineralną na całą noc (3 łyżki siemienia na szklankę wody) - rozmoczone nasionka są miękkie, zjadam ich 3x dziennie i wieczorem namaczam nowe. Surowe mają więcej witamin.