Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama oli

kiedy dałyscie pierwszą zupkę??

Polecane posty

Gość mama oli

Karmie moje maleństwo piersią , jednak nie przybiera mi za dużo 480 gr. na miesiąc.Polecono mi abym wprowadziła jej już zupkę- CZY KTÓRAŚ TEŻ TAK MIAŁA ? CZY DZIEKII TEJJ ZUPCE DZIECKO BĘDZIE LEPIEJ PRZYBIERAĆ NA WADZE?? przecież dzieciom na piersi wprowadza się nowe rzeczy dopiero w 6 miesiącu.Poradzcie mi co mam robić?

Uważam że twoje dziecko przybiera dobrze na wadze.Dziecko powinno przybierać do 2 dkg dziennie.Masz pewność że twoje dziecko nie będzie mieć nadwagi.Dzieci dokarmiane często są grubaskami(nie wiem czym się szczycą) Waga dziecka często się waha w ciągu tygodnia. Jeśli karmisz piersią to zalecane jest powoli wprowadzać stałe pokarmy od 7 msc dziecka. Jeśli uważasz że dziecko nie dojada(bo np śpi całą noc)to go w nocy przystawiaj na śpiąco.Możesz też troszkę odciągć pokarm co wzmoży laktację.

najwczesniej po ukonczeniu 4 miesiecy przybiera prawidlowo,moze nie duzo,ale wystarczajaco nie martw sie!

Gość mama Oli
Dziekuje wam bardzo! Ja moją mała karmię w nocy raz lub dwa razy - róznie sie budzi , wydaje mi sie ze pokarmu mam wystarczająco, a raczej na pewno.Już sama nie wiem,bo maja mama pracuje w przychodni w rejestracji i czesto się przyglada innym maluszkom i ciagle słysze jakie to moje dziecko jest małe i chude bo tamte są takieeee klocki -- i chyba zgłupiałam.A jak czytam ile przybierają inne dzieci -- też na piersi to sie zaczęłam martwić .Moja mała urodziła się z waga 3400 spadła na 3220 a teraz wazy 5700 a ma skończone 4 miesiace i dwa tyg.Dodam ze nie choruje i jest silna , dobrze sie rozwija I niech tak zostanie .Ale jak słysze te komentarze to mnie krew zalewa!!!!!!

w wieku 6 miesiecy musi podwoic wage urodzeniowa.juz malo jej brakuje wiec wszystko w porzadku! pewnie,ze sa dzieciaczki co przybieraja po kilogram na miesiac,ale to sprawa indywidualna i nie ma sie co martwic!! moze Twoja corka bedzie drobnej budowy i tyle.najwazniejsze,ze jest silna i zdrowa.