Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KIRSZA

BOJE SIE ZNIECZULENIE IGLA U DENTYSTY CZY JAK WEZME 2 TAB PRZECIWOBOLOWE MNIEJ

Polecane posty

Gość fefewf
nie wiem ale igly sie nie boj odkad hodze do dentysty i stosuje igle znaczy znieczulie za pomocas zastrzyku to sie ne boje moze samo ukucie bedzie bolec ale to jestz nic z porownanem z wierceniem bez sastrzyku

Gość chciałaś pochwalic się
bedzie mniej bolało i samo znieczulenie bedzie pestką,noe boj sie,lepiej sie znieczulic niz cierpiec męki borowania czy wyrywania

Gość ja już tyle razy miałem
robione znieczulenie u dentysty, że w ogóle się nie boję :-)

Gość KIRSZA
BYLA JUZ U DENTSYTY ALE WLASNIE JA SIE BARDZO BOJE IGLY I TO MNIE BARDZO BOLI I TAK SOBIE MYSLE ZE A WEZNE NP. DWA APAPY CZY COS POMOZE

Gość a ile ....
ja pamiętam jak mialam zęba borowanego bez znieczulenia....wbiłam sie pazurkami w fotel ze stresu i bólu.że niby mała dziurka i nie trzeba było...

Gość KIRSZA
U MNIE TO NIE PRZEJDZIE BO TO MALA DZIURKA NIE JEST AHA I JESZCZE JEDNO....JAK ZAB EST DO KANALOWEGO LECZENIA CZY ZEE ZNIECZULENIEM TEZ NIC NIE BOLI??

Gość ja już tyle razy miałem
Nie sądzę, żeby APAP pomógł (chociaż fachowcem nie jestem). Myślę jednak, że znieczulenie będzie bardziej skuteczne, bo jak stomatolog daje Ci znieczulenie, to daje w konkretny nerw, a APAP działa "ogólnie". Ja lubię dostawać znieczulenie. Może sam moment wbicia igły (zwłaszcza w podniebienie) nie jest zbyt przyjemny, ale fajne jest potem to uczucie drętwienia. Extra! :-) A tak przy okazji: któregoś razu na fotelu u dentysty spędziłem 4h jednego dnia (2h rano i 2h wieczorem) :-)

Gość a ile ....
Autorko topicu --w sumie to jak będziesz po wizycie to napisz czy to znieczulenie bolało. ja mam wizyte za tydzień i w sumie znieczulenie też bedzie a ja nie pamietam czy boli czy nie :/

Gość klusedeka
ja ogolnie panicznie boje sie ilgly...

Gość z puentą jeśli już
poproście o gaz rozweselający, jesli jest taka możliwość. będziecie na tyle oszołomione, że będzie wam wszystko jedno czy was kłują, tną, coś wam wyrywają czy bóg wie co jeszcze...

Gość gość
Ja mam również z tym problem, gdzie w takim wypadku najlepiej iść w Szczecinie?

Gość gość
Ja systematycznie chodzę do Pani Magdy z kliniki Froe (froe.pl) na ul. Panieńską w samym centrum i jestem zadowolona z każdej wizyty, nie ma problemu ze znieczuleniem.

Gość gość
Jakby ktoś szukał w Warszawie to polecam p. Dominikę Romanik, też się bardziej bałam znieczulenia niż leczenia zębów, ale p. Dominika znieczula miejsce wkłucia także rewelacja, a przy tym jest bardzo dokladna i empatyczna.