Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toota

KOSMETYKI ŚLUBNE-nawet dla tych które NIE malują sie same..co poleciacie??

Polecane posty

Gość toota

cześć mam propozycje,stwórzmy liste kosmetyków pielęgnacyjnych i kolorowych które wg, was są NAM panna młodym niezbędne przed i w tym dniu...pomijając fakt że pewnie 90% z nas odda się w ręce kosmetyczek..przeciez cere tez trzeba należycie przygotowac jak i dekolt,makijaż nalezy poprawiać,niektóre bedą malowały sie same na sesje innego dnia,lub na poprawiny.. polecam: *baze pod makijaż Inglota(rewelacyjnie wygładza i matuje-za niewielką cene) *krem pod oczy "first action" dior-niesamowicie wygładza i rozjaśnia cienie pod oczami(ale jest drogi:( *tusz "efekt fame fatale" loreala(efekt teatralnych mocno pogrubionych rzęs-bez sklejania ich *bibułki matujące eris(akurat te znam),nie trzeba nakładac masy pudru żeby cera sie nie świeciła(co w wypadku wesela jest nieuniknione:) *mikrodebrazje zestaw Vichy-ale trzeba by chyba zrobić ją jakis 1tydz przed,cera staje sie wyrównana,prominna ,czysta jeśli ktoś ma coś "sparwadzonego" niech wrzuca. ja napewno bede miała mini-antyperspirant nivea,przyda się:),pozatym błyszczyk i bibułki matujące a wy?

krem pod oczy polecany przez ciebie -świetny rzeczywiście.polecam niedrogą a dobrze działającą maseczke garniera\"rozgrzewającą\"czysta skóra\"-genialnie oczyszcza, *pianke do mycia twarzy vichy(taka różowa-nie pamiętam nazwy) *korektor dwufazowy loreala-przy jego użyciu skóra (szczególnie na zdjęciach )wygląda naturalnie ale też na taką \'dopieszczeną\" a niewiecie gdzie można zakupić fixator?do utrwalenia makijażu?

Gość a ja wam tak
wysmarujcie się błotem kocmołuchy:D

Gość śluby i wesela
topik zdechnie choć ciekawy jest.

ja pachnialam gucci - envy uwielbiam ten zapach a co do topiku to mam nadzieje nie upadnie bo jest super ja polecam do ust DIOR ADDICT super - dlugo sie trzyma a jak schodzi to nie pozostaja sladdy jak po max factorze baz inglota tez jest super - niedroga a dobra i jak dla mnie super jest tusz loreala longitude - dlugie rzesy bez sklejania dla mnie rewelka

Gość a ja polecam błyszczyki
inglolta. zapach j'dore dior

Pracuje w telewizji, wiec czesto bywam na przyjeciach. Musze was rozczarowac, kosmetyki L\'Oreala i MF sa raczej nie na caly aktywny dzien, nawet utrwalacze do makijazu dzialaja w danym przypadku zbyt krotko. Baza inglota mi sie nie podoba, bo jest jakas taka sztuczna, syntetyczna. Sa specjalne kosmetyki teatralne, marki ATELIER, ja mam podklad za 50 Euro, i korektory. Trwale, profesjonalne i wydajne. Radze umowic sie na makijaz probny u kosmetyczki. Perfumy na dzien slubu? Na dzien- Burberry Brit, na wieczor - Chanel Allure !

Moge polecić bazę pod cienie do powiek Lumene. a co do tych profesjonalnych kosmetyków marki ATELIER, to chyba mało którą pannę młodą na nie stać.

Zapytaj u swojej kosmetyczki, ewentualnie poszukaj w Google, wiem, ze sa sprowadzone z Niemiec. Na Allegro chyba tez musi byc.

Gość ja polecem kulki oriflime

Gość widziałam
fixatory do makijażu w sephorze

witam wiem że zacznę inny temat ae poradźcie bardzo was proszę.wychodzę za mąż 15 września i mam nezbyt długie włoski i nie wiem czy mi urosną za dużo i noszę okulary i chciałabym wiedzieć jak zrobić włosy i makijaż aby do wszystkiego pasował i wogóle bardzo proszę o radę pozdrawiam.

Gość zegarynka82
ja tez ma krótkie włosy (Gawryluk z TVP) ...............i kupiłm 3 rózyczki wiec spróbuje je wpiąć we włosy, uczesanie standardowe ....welon odpada bo nie mam go w co wpiąć okulary tez nosze ...ale do slubu je odłoże mam wadę -1 więc jeszcze coś widze bez nich:-) malować się chyba będę sama uzywam cieni Inglot i REVLON, tusz XXL trzymają się cały dzień więc i w dniu slubu powinny ...co do podkładu to jeszcze nie mam wybranego ale mam jeszcze czas...... choc i tak pojde do kosmetyczki aby sie przkonać kto lepiej maluje ja czy ona:-)

no właśnie ja też mam wadę -1 ale wątpie że je zostawię bo nie poznam ludzi z drugiego końca stołu:)

Gość anikam
ja wam polece do makijażu firme Kryolan (poszukajcie sobie w googlach). To firma która produkuje kosmetyki do wystepów scenicznych, teatralnych i telewizyjnych. Wiele wizażystek uzywa tych kosemtyków. Sa bardzo trwałe - logiczne bo do tv i teatru. Nie sa wyjatkowo drogie. Podklad mozna zabyc za ok. 50zł. pozdr

dzięki bardzo wam za pomoc napewno skorzystam żeby nie wyszło głupio jak makijaż będzie mi sie lał po twarzy:)

Serdecznie polecam kosmetyki ArtDeco oraz IsaDora Przetestowałam są bardzo trwałe i mają piękną gamę kolorystyczną!

hej babeczki.. ja mam pytanie o puder? jaką postać polecacie? ja zazwyczaj używałam prasowanego... ale jakoś na mojej buzi większość wywołuje nieciekawe reakcje..jakby uczulenie..takie pierzchnięcie skóry i zaczerwienienia... Macie coś do polecenia - delikatnego, nie zozstawiającego skorupki na twarzy - i może antyalergicznego? :) pozdro!!

Gość też podniosę bo warto
:D :D :D

Gość goooga
toota, mam pytanie: ile masz lat? skonczylas szkole srednia? skoro wychodzisz za maz, jestes zapewne pelnoletnia. Skoro masz tak rozlegla wiedze o kosmetykach, to tym bardziej powinnas wiedziec, jak sie pisze "femme fatale". Dziewczyny, to jest straszne, ze za maz wychodza coraz glupsze cipki, ktore nie dosc, ze nie wysniosly ze szkoly wiedzy o ortografii, to nadal pewnie zyja w ciemnocie umyslowej.

Gość googa
nie masz prawa mowic mi, zebym spadala :P Literowka? liteorwka to jest to. a to jest przejaw nieuctwa, braku wyksztalcenia ,to jest dramat. Takie mamy panny mlode, takie beda matki dzieci. Bedzie nam roslo kolejne pokolenie analfabetow.

Gość do googa
nie martw się biedactwo, ciebie też ktoś w końcu poprosi o rękę, i już nie będziesz taka sfrustrowana a tymczasem "wrzuć se na luz"

Gość googa
Z reguly odmawiam. Nie jest to dla mnie najwieksze zyciowe marzenie, stawiam na wykszalcenie.

Gość do googa
a teraz jaki ładny stereotyp - wykształcona = samotna, niewykształcona = mężatka. Nie za duże to uogólnienie ?