Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mamuśka

Przejście z mleka modyfikowanego na krowie

Polecane posty

Gość Młoda mamuśka

Witam wsystkich jestem mamą 4 letniej Wiktorii i 9 miesięcznej Patrycji. Patrysia przez 6 miesięcy była karmiona piersią obecnie jest na mleku modyfikowanym Bebiko 2 niestety za względów finansowych niestety będę musiała przejść na mleczko prosto od krowy Boję się że mała moe mi chorować jak je teraz zmienie Proszę o rady oraz może ktoś chciałby się podzielić swoimi doświadczeniami na ten temat źle się z tym czuję a na mleko modyfikowane wydajemy około 250 zł miesięcznie a gdzie reszta a mała chce go coraz więcej z niecierpliwością czekam na odpowiedzi

Ja przeszłam na mleko krowie z kartonika gdy synek skonczył 9 miesięcy. Teraz ma 5 lat i zdrowy z Niego łobuz;) zaznaczę, że przez 5 lat nigdy nie brał antybiotyków. Mam również 14 miesięczną córeczkę ( lepszą sytuację materialną;) ), której podaję kaszkę mleczno-ryżową z nesttle na wodzie zamiast mleka w proszku lub mleka dla juniora, wartości te same a kasy mniej idzie.

Gość Młoda mamuśka
Dziękuję Kroma jednakże ja się zastanawim czy z kartona czy od krówki prosto a co do chorowania to moja starsza często chorowała no i właśnie jak chciałam przejść z modyfikowanego na krowie (bo od urodzenia była na modyfikowanym niestety nie mogłam karmić piersią) to zaraz mi się rozchorowała i wracałam do modyfikowanego jak wyzdrowiała odczekałam i znowu próba przejścia i znowu choroba (nie wim może to zbieg okoliczność)jednakże jak była mała na modyfikowanym też mi chorowała teraz się boję bo mam złe skojarzenia z tym przechodzeniem ale juz ledwo wiążę koniec z końcem a mała jeszcze nigdy chora nie była i nie chciałabym bym aby zaczęła chorować. A zdrowie dziecka jest dla mnie najważniejsze

Gość asiulkaaaaaaaaaaa
nie dawaj od razu pelnego mleka od krowy tylko zmieszaj pol na pol z wodą i tak spróbuj podawac przez kilka dni a pozniej juz zmniejszaj ilosc wody w stosunku do mleka, ale prosto od krowy jest zbyt tluste i dziecko moze nie chciec wiec dodawaj troszke wody natomiast z kartonu jest chude wiec mozna dawac bez dodawania wody

Gość a ja ja
mleko krowie nie spowoduje choroby, może najwyżej uszkodzic nerki, co może okazać sie w późniejszym wieku. Zamiast mleka z kartonika podawaj mleko pasteryzowane, ma więcej wartości.