Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misssssss

chyba zakazilam sobie pęcherz przez podpaske

Polecane posty

Gość misssssss

mam okres i krwawie bardzo ale chyba majtki mi sie przesunely tak ze krew z podpaski byla pod pecherzem zaraz i teraz od godziny juz bylam 3 razy siku:( chyba zakazilam ;(:(co zrobić ??

Gość klasana kolach
no nie wiem.. noz tampony na drugi raz

Gość missss
z czegfo sie smiejesz?przeciez podpaska sie przesunela i krew dotykala okolic pecherza:(wiec sie zakazil napewno:(przeciez ta krew jest brudna i w ogóle..ma bakterie:(

Gość z której choinki się dziecino
urwałaś?

Gość podpaski do kosza
no fakt w sumie mogł sie zakazić. przesrane jest z tymi podpaskami..panny które je noszą nie wiedza ze kre moze dotykac własnie okolic pecherza...szok.

Gość z tej najwyższej.
jak cię nie szczypie i nie masz zbyt dużego parcia na pęcherz to jest oki. wypij sporą dawkę czegoś kwaśnego;)

dziewczynko- jesli myslisz ze pecherz masz na samych majtkach to sie grubo mylisz:O ile ty masz lat?? do pecherza jest jeszcze ładnych paaare cm a do tego masz jeszce cewke moczowa:) (tak mi sie wydaje:P ) co raczej utrudnia zakazenie...tym bardziej krwia menstruacyjn:D:D

Gość podpaski do kosza
dziewczyny ale własnie krwią sie mozna zakazic menstruacyjną raczej .. tez mi lekarka kiedys mowila ze dlatego tampony są lepsze niz podpaski.

ja nie przecze, ze mozna sobie zakazic pecherz w ten sposob, ale zeby do tego doszlo to trzebaby chyba z caly dzien chodzic z przepełniona podpaska, lub nie podmywac sie w ciagu dnia

Opowiadzasz jakieś brednie. Wiesz jaka jest odległość między wejściem do szyjki macicy a cewką moczową? W każdym razie nie taka, żeby podpaska nie dotykała obu miejsc zawsze i z definicji. Inczej musiałaby być jakiś dziwnych rozmiarów i nie spełniałaby raczej swojej funkcji. Więc twoja teoria przepraszam, ale to wyobrażenie baby ze wsi o fizjologii. (Poza tym wejście do cewki moczowej jest raczej zamknięte zwieraczem, czyż nie? więc zaiste nic mu nie gorzi, ze strony brudnej podpaski przynajmniej.)

Gość kamizelka...
Autorka powinna jak najszybciej skontaktowac się z Zochą, która swego czasu na Kafe miała problem ze swędzącą macicą :D To już weteranka więc na pewno mogłaby dać dziewczynie jakieś rady :D

Gość glinaaa
sorki dziewczyny ale jesli pecherz sie zakaza przez bakterie z basenu dajmy na to to dlaczego nie przez podpaske.i krew na niej??

Gość glinaaa
pozatym podpaska własnie dotyka okolic cewki niestety i ta krew czy chcesz czy nie moze zakazić...bo podpaska sie przesuwa ..niestety

Po pierwsze primo: wszyscy byliby chorzy. Po drugie primo: skąd sie te paskudne bakterie mają brać na podpasce? Krew ma to do siebie, że jest nasza. Co innego basen publiczny. (czywiście nie mówimy to o jakimś skrajnym zniedbywaniu higieny)

Gość ojennny
mam pytanko do autorki: zastanawia mnie gdzie ty normalnie nosisz podpaske?? ze tylko wtedy gdy ci sie ona przesunie-dotyka ujscia cewki moczowej?? na odbycie? czy jak?

Gość missssss
dziewczxyny ale przeciez skoro tak sikam czesto teraz to mam zakazenie własnie od tego:( nie szczypie mnie ale to chyba wystarczajace objaw ..czeste sikanie:(

Gość missssss
pozatym kochane krew jest brudna i same złe rzeczy schodzą w dól..złuszcza sienaskorek ..pozatym mam skrzepy we krwi czasem:(

Podpaska ZAWSZE dotyka okolic cewki. A przepraszam za drastyczność opisu: krew przy obfitym okresie jest wszędzie. Poza tym to musiałoby być jakieś samo-zarażenie własnymi bakteriami.

moze poprostu przeziebilas sobie pecherz?? przez kilka dni bylo chlodniej wiec moze cie gdzies przewialo??

Złapałaś zapalenie pęcherza i tyle. Coś się tak czepiła tej podpaski.

Gość missssss
a jesli przeziebilam to co teraz mam zrobić?? cholera chyba faktycznie mnie zawialo:(:( co teraz ??:(

no to powiedz mi autorko- skoro ta krew jest taka zakazna to dlaczego wyplywajac nie zakaza ci przy okazji macicy czy szyjki macicy????

Gość kamizelka...
Do lekarza! Zapisze antybiotyk i juz tego samego dnia powinnas odczuc ulge :)

pij cieple plyny, np herbate z sokiem zurawinowym,, wez jakies witaminki - chocby wit C, no i zakrywaj plecy i pecherz

Gość nieważne jaka była przyczyna
dajcie jej spokój. głupia jest, bo jest, ale ją boli i trza jej pomóc. pij dużo, siedź w cieple, jak masz furaginum albo sok z żurawin to weź. weź też wit. C.