Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NowaHeloiza

Zauważyłam,że na kafeterii....

Polecane posty

Gość NowaHeloiza

Jest wiele kobiet ktore cieszą sie i wspierają dziewczyny ktore zerwały lub mają zamiar zerwac.Podejrzewam ze same niedawno zostały porzucone lub same kogos porzuciły i sa ogolnie same. Czy ktos podziela moje zdanie?????????????

Gość elissssssssss
tak w mysl zasady: ja nie mam faceta ty tez nie bedziesz miec mnie olali, olej i ty itp

Gość NowaHeloiza
Nie dać sobą pomiatać to jedno a zerwac to drugie.Ale zazwyczaj kobiety wybierają to drugie....

Gość elissssssssss
to prawda łchudro;) najlepiej rzucic, a gdzie dialog? no własnie a te złe zachowania to własnie ze zna takich egoistow i egositki jak ci co mowia a rzuc, bedzie inny. Im łatwo mowic, bo nie sa w tym związku, nie sa emocjonalnie zaanagazowani, sa zimni I nie powinni sie wtracac;)

Gość elissssssssss
dla ludzi ktoryz sie kochają i mają wole- chcę nie ma trudu w dialogu itp i nie zrywa sie bo cos tam, tylko buduje;) Bedziesz miec dziewczyne, musisz tylko chciec byc jej chłopakiem:)

wiecie co, gdybym ja tu przytoczyła pewne zachowania mojego faceta pewnie z 1000 razy usłyszałabym, że powinnam go rzucić:) gdyby on przytoczył moje wybryki - 2000 razy kazałybyście mu mnie rzucić;) A jednak dzieki szczerym rozmowom od 4 lat jesteśmy szczęśliwi:) I dlatego nigdy nie żalę się na kafe:classic_cool:

Gość elissssssssss
bo macie dialog:) to tak jest łachurdro;)

wiekszych bzdetow dawno nie slyszalam. co to znaczy \"ciesza sie\" ? jezeli ktos opowiada o czyims dranstwie , nalezy z takim osobnikiem skonczyc. jezeli ktos druga strone lekcewazy, poniza albo jeszcze bije - do czego mozna kogos zachecac? do calowania stop takiemu draniowi? nie pojmuje tego tematu.

Gość rewwrerw
Też mnie to śmieszy :) A najlepsze gdy powód jest naprawdę dziecinny. Np. dziewczyna się skarży że chłopak dziś został w domu bo sobie kupił nowy sprzęt, zamiast przyjść do niej, to już pojawiają się wpisy "Rzuć go". Mąż powiedział jedno złe słowo, już "rzuć go", nieważne przysięgi, dzieci.... Najlepiej rzucić. Tak piszą samotne, zazdrosne frustratki i naprawdę mi was żal laski. Wszystkie super mądre z tymi radami "on będzie się zachowywał coraz gorzej, nie pozwol na to". Po prostu są wściekłe że jakaś inna kobieta ma partnera. I TAK JEST W KAŻDYM TOPIKU!!! JAKIEŚ SUPER RADY ŻEBY ZOSTAWIŁA FACETA!!

Gość elissssssssss
monolog, który promieniuje do niego;) i aje to efekty:)

strumyczku ale zauważ, żę w związku są dwie strony - kobieta i mężczyzna:) jeśli czytasz relację tylko jedej z tych osób, to nie możesz wyskakiwać z pomysłem, żeby zostawić partnera.. oczywiście, że jeśli chodzi o bicie chociażby, to tu usprawiedliwienia nie ma, ale jeśli nie zna się sytuacji z obu stron, to nie można nikogo osądzać;) tym bardziej, że kobiety jak się wkurzą strasznie wyolbrzymiają pewne sprawy;)

Gość NowaHeloiza
Widze ze wszystkie podzielacie moje zdanie:) Moim zdaniem to najwazniejsza jest rozmowa...

Heloizo, wejdz sobie na tematy o piciu, o molestowaniu i zobaczysz czemu tak sie dzieje. Nieraz rad udzielaja kobiety, ktore przez to przeszly, potrafia widziec dalej co sie bedzie dzialo, ze to co na poczatku wydaje sie niewinne i bez znaczenia (glownei dlatego, ze kobieta chce kochac i wierzyc) po latach zmienia sie w koszmar. To naprawde nie trudno przewidziec. Na watku \"Czy jestes w zwiazku kiedy partner molestuje cie psychicznie\" mozesz poczytac sobie o bardzo romantycznych poczatkach znajomosci, gdzie na przyklad gdy byly oznaki zazdrosci dziewczyna chciala wierzyc, ze to dobrze... Czasem naprawde jest lepiej cos zostawic niz na sile ulepszac, tym bardziej jak tylko jednej osobie jest zle. Nie wierze ze te kobiety radza zle, bo zazdroszcza bo sa same, wierze, ze chca przestrzec i pomoc. Niestety kazdy sam do tego musi dojsc. A wielu wybierze zycie w zaprzeczeniu i nie doposci do siebie zadnych zyczliwych rad.

radosnka, ale co innego gdy chodzi o bicie, notoryczne upokarzanie itp, a co innego mówić, żeby kobitka rzuciła faceta bo poszedł na mecz zamiast iść z nią na herbatkę do babci ( a to był finał mistrzostw świata, a herbatka u babci jest średnio raz na tydzień;)) to tylko taki ironiczny przykład, ale nas śmieszą tu niekiedy absurdalne rady;)

Strumyczek - popieram. Nowa Heloiza - tak, rozmowa jest wazna, ale... do tanga trzeba dwojga. Bywa ze fAcet nie chce sluchac, nie chce rozmawiac, a przede wszystkim nie chce sie zmieniac bo jemu tak dobrze. Chcesz by ktos stracil lata na tym by go przekonac ze jest inaczej? Bo niestety zmienic mozna tylko siebie...

Gość rewwrerw
albo jakieś 16-letnie małolaty które jeszcze gó*** wiedzą o związku ja rozumiem że raczej powinno się to radzić kobiecie która jest bita, obrażana, której facet jest złym człowiekiem. Ale jak pisałam - czasami są sytuacje naprawdę śmieszne (on się obraził bo ona powiedziała do niego "piesku", on wysłal sygnał koleżance, on kupił jej tulipana zamiast róży) i ZAWSZE widzę radę "rzuć go"

Bezzebna Lachudra - i tu masz racje. Nie ma nawet co wchodzic na topiki malolat, dla ktorych chlopak jest calym swiatem i nie umieja sobie zaplanowac czasu bez niego i oczekuja od tegoz to chlopaka bycia ksieciem 24 godziny na dobe czyli przesiadywanie na nudnych herbatkach u babci... ha ha ha

no właśnie;) trzeba umieć odróżnic sytuacje w których rozstanie naprawdę jest najlepszym czy jedynym wyjściem od takich, gdzie można najpierw zrobić 1000 innych rzeczy;) a przede wszystkim radzić powinny te osoby, które mają jakieś doświadczenie w podobnych sprawach:) bo równie dobrze ja mogę radzić rodzącej kobieice na temat porodu chociaż nigdy nawet w ciąży nie byłam;)

Gość rzuć go kobieto
po co masz się męczyć

Gość elissssssssssa
trzeba umieć odróżnic sytuacje w których rozstanie naprawdę jest najlepszym czy jedynym wyjściem od takich, gdzie można najpierw zrobić 1000 innych rzeczy;) truth:)

Gość nihigffcdx
można zmienic siebie nie innych ludzi. tyle w tym temacie... a wielu dorosłych ludzi nie potrafi rozmwiac czy tez nie dorosło do dialogu. I co wtedy?? ja jestem w takiej sytuacji ze jestem z człowiekiem z którym dialog nie istnieje co najwyżej monolog. Nie ma mowy o dyskusji czy szukaniu kompromisu?! Jestem z Nim, nie uciekam nie odchodze... ale coraz czesciej mam watpliwości czy dobrze robie skoro nic sie nie zmienia? Mam czekac az 33-letni facet dojrzeje???

Gość elissssssssssa
Nie ze dojrzał tylko nauczył sie dialogu jesli mieszkasz z babcia nie dojrzewasz a uczysz sie ze chodiz sie spac o 20 a jak mieszkasz z mama wiesz ze mozna choidzc spac o 22 to samo ze związkiem. z Nim uczysz sie jego, a oN ciebie. Moze na dilog wybierasz zły czas i miejsce. Moze on bardziej zwierza sie wieczorem, przy lampce, swieczce i w weekend kiedy moze sie skupic niz w tygodniu.

Gość drogie kobiety
20 lat rozmawialismy, kochalismy sie, szukalismy kompromisow, klocili, kochalismy, i tak w kolko. Po dwudziestu (z haczkiem) rozstalismy sie. Zluje, ze za pozno.