Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jazdeczka

Do dziewczyn, które na początku ciąży miały okres

Polecane posty

Z tym okresem w ciazy to zazwyczaj jest na zasadzie \"słyszałam, że to możliwe\" albo \"koleżanka koleżanki mojej cioci miała okres w ciązy\"

mialam okres na poczatku ciazy a wlasciwie plamienia - teraz jestem w 8 miesiacu i spodziewam sie blizniakow ;-)

No właśnie plamienia. A ja jestem ciekawa, czy któraś miała normalny okres, taki jak zawsze np 5-dniowy

moja tesciowa mialam okres przez 4 miesiace, nie wiedziala ze jest w ciazy!- 4 ciaza i nie planowana ale w poprzedniej tez krwawila...

Moja mama miała odwrotnie:) W czasie gdy nie bylo jeszcze rozpowszechnione USG \"była\" 12 miesięcy w ciąży. Tzn. nie miała okresu 3 mies. przed zajsciem w ciążę, niezłe co? Różne są naprawdę sytuacje. Ale w normalny okres w czasie ciąży nie wierzę. Ciekawa jestem, czy krwawienia, które miały te kobiet różniły się od okresu jaki miały zazwyczaj.

Gość 0 Rh minus
hej jazdeczka?Jeszcze sie nakręcasz?Cały czas? Czytałam juz kiedys Twoje topiki.W ciąży moga wystapic jedynie lekkie plamienia .Mocniejsze krwawienie to raczej nie słyszałam od nikogo.

Ja miałam przez pierwszy miesiąc, jeśli można nazwać to okresem. Staraliśmy się o dziecko pierwszy cykl i po około 8 dniach zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywnie. Następnie dokładnie w terminie spodziewanej miesiączki zaczęły się plamienia, pomyślałam właśnie, że to okres i to mnie trochę zmartwiło. Był jednak bardziej skąpy oraz innego zabarwienia (bardziej brązowy). Po kilku dniach minęło właśnie tak jakby to była miesiączka. \"Coś\" mi jednak nie dawało spokoju (podświadomie czułam, że jest \"coś nie tak\") i podzieliłam się tym z moją ciocią. Poradziła zrobić ponownie test, bo podobno różnie to bywa. Zrobiłam go (w 3 czy 4 dniu plamienia) i tym razem wyszedł pozytywnie. Poszłam po zakończeniu do lekarza i dostałam ochrzan, bo choć plamienie się skończyło i niby skończyło się dobrze lekarz mnie przestrzegł przed takimi plamieniami. Powiedziałam mu, że myślałam po prostu iż nie udało się, a ze strestu okres wygląda inaczej oraz wspomniałam o kobietach, które czasem mają "jakby" okres. Potwierdził, że czasem się tak dzieje. Często w pierwszym cyklu i w terminie miesiączki, ponieważ mniej więcej w tym okresie zapłodnione jajeczko dociera do macicy i zagnieżdża się w niej - efektem bywają plamienia. \"Na wszelki wypadek\" przepisał mi leki i 4 tygodnie zwolnienia - miałam leżeć. Wszystko skończyło się dobrze, plamienia się już nie pojawiły i choć miałam malutkie problemy ciążę donosiłam i urodziłam zdrowego, ślicznego synka❤️