Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo obolała

POMOCY!!! strasznie boli mnie noga

Polecane posty

Gość bardzo obolała

....zaczęło się przed południem-zaczęło mnie boleć w łydce-dokładnie to chyba piszczel na dole... ból był tak silny że myślałam że nie dojde do domu :O po południu zaczęła boleć mnie ta tylna kość... a teraz...ten sam ból czuję i w udzie :( co to może być? ból jest podobny jak przy wzroście kości :O ....co prawda mam 18 lat i moje kości teoretycznie mogą jeszcze rosnąć...ale w praktyce nie rosnę od 5 lat.... no i ten ból w kościech CAŁEJ nogi.... :O jak mam sobie pomóc? :O

Prawdopodobnie to rwa kulszowa- jesli ból jest po jednej stronie w nodze i promieniuje :( Udaj się w te pędy do lekarza, najlepiej neurologa, bo jeszcze trochę nie będziesz mogla chodzić :( Wiem, bo w tamtym roku to przeżyłam - u mnie ból też zaczął się w łydce, a później rozszedł się po całej nodze, najbardziej bolała kostka i stopa :( Miałam 2 miesiące z głowy - nie ruszałam się z domu. Nie straszę, ale nie bagatelizuj, tylko leć jutro z rana do lekarza.

aaaa jak sobie pomóc - smaryj nogę masciami, np. Ketopromem, czy też Fastum. I dokładnie wygrzewaj kręgosłup w części lędźwiowej (dolnej) i nogę.

Gość bardzo obolała
Wiewiórkaaa dzięki wielkie :).... hehe...przezcytałam sobie o tej rwie kulszowej i sie przeraziłam....bo właśnie pod kolanem mnie też bardzo boli....a tam przechodzi ten nerw :O a czy jeśli rano nie będzie mnie boleć to mam sie przestać przejmować? :O

Czy będzie boleć czy nie będzie idz do lekarza. Mówię Ci, nie lekceważ tego, bo potem będziessz naprawdę bardzo cierpieć. Przyczyna tkwi w kręgosłupie a nie w nodze. Zrob sobie prześwietlenie, bo rwa kulszowa to niestety choroba która bardzo lubi powracać. Ja po skończeniu leczenia miałam jeszcze 2 miesiące tzw.prądów na kręgosłup. Idź do lekarza, potwierdzi i zastosuje leczenie, albo wykluczy i znajdzie przyczynę gdzie indziej. Życzę Ci, żeby wykluczył :) Pozdrawiam i trzymaj się CIEPŁO :)

Gość gość
w takim wypadku najlepiej pojsc do ortopedy, dowiesz sie dokladnie co Ci jest, sprawdz www.medis.pl sprawdzony lekarz ortopeda, na pewno pomoze