Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

felfinka, po pół roku pracy z Tupper poszłam na etat i przez kolejne pół zapomniałam o Tupper. POtem urodziłam trzecie dziecko i wróciłam do tematu proponując dwóm byłym klientkom pokaz. Pokazy były udane i goście zrobili pokaz i tak się to kręci już czwarty rok :). Trzeba mówić o korzyściach dla gospodyń, proponować prezentacje różnym osobom, uwierzyć w siebie, być pewnym swojej wartości, cenić siebie i swoją pracę, nie być namolnym, a klientkom zawsze pomagać. No i trzba mieć trochę szczęścia przy tym. Powodzenia!

Gość goliko
Cześć Pewnie naskoczycie na mnie a le ja jestem rozczarowana produktami tupperware. Kupiłam sobie lilianę - krótko wielkie halo o nic. zadna rewelacja ta foremka. Albo te przepisy kiepskei albo nie wiem ... a mam ksiazeczkę to liliany. Następny zakup silikonowa foremka do mufinek - giętka - trezba sie nagimnastykowac z nia zeby się nie wylało i nie poparzyć się - mała ( no oczywiście można sobie kupić dwie - ale ta kosmiczna cena), nie prawda ze nei trzeba smarować nicztm - 1 razem musiąłam łyżeczką wyjmowac te mufinki, drugim razem posmarowąłam już olejem to wyszły przynajmniej całe, ale te mufinmi to też przereklamowane... może wielkie halo o wygląd bo takie fajne babeczki - ale smak wiele do życzenia, a próbowałam wiele przepisów... taki biszkopt trochu o różnych smakach... jak bym upiekła zwykły biszkopt puszysty byłby przybajmniej i lekki - a te mufinki takie ciężkawe ... dla mnie wielkie nic .... A Wy wszystkie jesteście tak naprawę zadowole z tego całego tupperware ? Ale o szczerą odpowiedź proszę !!!!!

Gość Julanka
goliko spróbuj w silikonowych muffinkach zrobić włoski deser panna cotta - ponieważ jest on ze śmietanki kremówki (+cukier + wanilia + niewielka ilość żelatyny) nie ma potrzeby smarowania foremek, jednakże jeśli chciałabyś robić galaretkę owocową foremki dobrze jest czymś delikatnie przesmarować, ale minimalnie. Ja mam je od niedawna i jeszcze w nich nie piekłam, tylko póki co desery. Robiłam też pstrąga w galarecie i też bez smarowania. Wyszedł wprost bajecznie. A z tego co wiem od mojej konsultantki to zasada jest taka że nie przesmarowujesz tylko do ciast z dużą ilością tłuszczu, a do biszkoptowych trzeba lekko przesmarować. Ja z silikonów tupperware jestem zadowolona, mam ich kilka i w pozostałych piekłam i nie było z ciastami żadnych problemów. Podaję jeszcze linka do fajnego przepisu na naturalną galaretkę: http://mojewypieki.blox.pl/2009/05/Galaretka-pomaranczowa.html

Gość goliko
cześć Julanka dzięki za przepis na galaretki - na pewno będą zrobione bo przepysznie wyglądają, a może ma ktos naprawdę sprawdzone przepisy an mufinki i się podzieli przepisem ?

Gość Agi40
Muffiny na ostro pyszna przekąska Przygotowanie: 20 minut Pieczenie: ok. 25 minut Trudność: łatwe Składniki 2,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka, szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju 20 dkg kabanosów, dobrej kiełbasy lub szynki 20 dkg tartego ostrego sera (np. cheddar) puszka czerwonej fasolki lub groszku, pęczek dymki sól, pieprz, oregano, płatki suszonego chilli Etapy przygotowania 1. Suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, pokrojoną w drobną kostkę wędlinę, utarty ser, posiekaną dymkę, fasolkę lub groszek, 2 łyżeczki oregano - wymieszać w dużej misce. 2. Jajka wymieszać z mlekiem. 3. Olej i jajka z mlekiem dodać do sypkich składników, wymieszać NIEZBYT STARANNIE - ciasto ma być grudkowate. Doprawić solą, pieprzem, chilli, ewentualnie ulubionymi ziołami. 4. Nałożyć ciasto do formy do muffinów (najlepsza jest silikonowa, bo nie trzeba natłuszczać, a ciasto równo się piecze), piec w 190 stopniach przez ok. 25 minut, sprawdzając suchym patyczkiem, czy już gotowe. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego :-)

Gość goliko
Witam Dziękuję za przepis Agi40 !!!! Na pewno upiekę. Jeśli ktos podzieli sie jeszcze przepismai będę wdziączna.

Gość natalka 1974
Czesć mam pytanie do Agi40 te muffiny na ostro naprawde dobre są - tzn. nie wychodzą kitowate ? W smaku do czego podobne są ? W weekend mam imieniny i może bym zabłysnęła czymś nowym - a jak najlepiej podac na zimno czy na ciepło i z czym ? Piekłam do tej tylko mufinki na słodko. dziękuję za ewentualna odpowiedź i pozdrawiam

Gość natalka 1974
Czesć mam pytanie do Agi40 te muffiny na ostro naprawde dobre są - tzn. nie wychodzą kitowate ? W smaku do czego podobne są ? W weekend mam imieniny i może bym zabłysnęła czymś nowym - a jak najlepiej podac na zimno czy na ciepło i z czym ? Piekłam do tej tylko mufinki na słodko. dziękuję za ewentualna odpowiedź i pozdrawiam

Gość natalka 1974
Przepraszam dwa razy mnie wkleiło

Witam chciałabym zostać konsultantką tupperware.Chcialabym sie dowiedziec na czym polegaja zapisy do tej firmy.Proszę o info na gg.8583119.woj.śląskie Pozdrawiam serdecznie

Gość Agi40
Natalka Podaję inny sprawdzony przepis na "paszteciki" z mufinek: Bułeczki drożdżowe na piwie: 0,5 kg maki 1 szklanka piwa 4 jaja ½ paczki drożdży 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka cukru 4 łyżki oleju Do miski wsypać mąkę , wlać 2/3 szklanki piwa, dodać olej oraz roztrzepane w mix-maxie jaja z 1/3 szklanki piwa, cukrem, solą i drożdżami, wyrobić łyżką NF ciasto. Pozostawić na 20 min. do podrośnięcia. Do silikonowych form mufinki/tartaletki kłaść łyżką ciasto ( ciasto jest niezbyt gęste - dlatego kłaść trzeba łyżką), na to dowolny farsz np. pieczarkowy lub mięsny przykryć ciastem, posmarować roztrzepanym jajkiem. Można posypać sezamem .Piec 20-25 min w 180 st.C. Podawać do barszczyku. Na pewno Ci wyjdą, sa przepyszne

Gość ariadna_23
Witam, a ja posiadam zestaw pojemników próżniowych Dafi, powiedzcie mi teraz drogie panie, dlaczego niby miałabym przepłacać za tupperware?

Gość Mirka27
Witam Mam pytanie do konsultantek: kiedy będzie wchodził katalog wiosenny i jakie będą różnice w asortymencie między katalogiem jesienno-zimowym a tym nowym? Zastanawiam się nad zorganizowaniem prezentacji, ale nie wiem czy mam się śpieszyć czy może lepiej poczekać na nowy katalog... Z góry dzięki za odpowiedź...

Gość Alcia111
Witam Mirka 27 bądz w kontakcie z konsultantką. Zmiana katalogu najprawdopodobniej nastapi od przyszłego tygodnia. Teraz piatek i sobota odbedzie sie seminarium wiosenne na którym beda omawiane zmiany w katalogu. Pozdrawiam

Gość winni73
Wybieram się właśnie na seminarium wiosenne, więc w sobotę jak wrócę mogę napisać co nowego będzie ciekawego w nowym katalogu. Czy któraś z konsultantek tutaj aktywnych też będzie??

Gość mafcia
Hej Ja wczoraj wieczorem wrocilam z seminarium wiosennego :) troche zmian sie szykuje... Dzis wyjedzam do Berlina, wiec nie zdaze nic napisac -Alcia i winni napisza jak wroca zapewne w nioedzie :P Pozdrawiam

Gość liliotka
Czesc A może podzielimy się przepisikami z użyciem tupperware ale coś dietetycznego - wiosna idzie trzeba sie odchudac !!

Gość liliotka
Truskawkoweic z liliany 70 dag truskawek 2 galaretki truskawkowe 3 łyżeczki żelatyny pół szklankjogurtu naturalnego) 50 dag serka homorgenizowanego 2 opakowania biszkoptów lub ciastek typu petitki 5 łyżek cukru pudru (to jednak zależy od kwaśności truskawek, wedle uznania) Truskawki zmiksować dokładnie blenderem razem z cukrem pudrem. Dodać twarożek, jogurt, zmiksować na gładką masę. Galaretki truskawkowe oraz żelatynę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Ostudzone, dodawać powoli do masy, jednocześnie miksując. Do liliany wylac galaretkę (można dodac owoce) i jak zastygnie masę truskawkową. Na wierzch można ułozyć biszkopty lub petitki.

Gość liliotka
Dodam jeszcze że można tą mase truskawkową wlać do formy na mufinki i po zastygnięciu mamy fajne truskawkowo serowe babeczki na zimo.

Gość rarewin
Tupperware jest spoko, ale drogie wole Dafi też bardzo dobre, ale tańsze i można kupić przez internet.

Gość pipol
daj linka do tego dafi jak możesz

Gość marra_80
Tu masz linka do sklepu online Dafi. http://www.sklep.dafi.pl/ Najpierw skłaniałam się ku Tupperware, bo słyszałam wcześniej o tej marce, ale widzę, że z Dafi cały zestaw pojemników kosztuje tyle, co jeden od Tupperware. A nie zamierzam przepłacać za naklejkę z nazwą firmy na pojemniku...

Cena za kpl. Dafi 0,5l +1,3,l + 2,7 l ( w sumie 4,5l) to 70 zł+koszt przesyłki. Komplet mega misek Tupperware (też próżniowych) pojemność 1l+2l+3l (w sumie 6l) to 84,9zł. Przepraszam - nie widzę różnicy w cenie :).

Najświeższe informacje :) Oferta na tygodnie 12-15 Niezbędna Trójka 600 ml - 15 zł - piękny zielony kolor Kluseczkomania 44,90 Cud kuchenny 67,90 Samuraj 179,90 Zestaw Esencja 250 ml, 560 ml, 840 ml - 119,90 Esencja zaparzacz - 19.90 Nożyczki ergonomiczne - 64,90 - uważam, że mają rewelacyjne ostrza NOWOŚĆ Zestaw Optima 1,5 litra + kratka + wkład chłodzący + pokrywka 89,60 Zestaw Optima 700 mililitra + kratka z kontrolą kondensacji + 61,70 Dla GOSPODYŃ: opiszę później, albo zamieszczę linka do ulotki, ale jest to super zestaw Alegra w pięknych biało bordowych kolorach. Pycha.

Gość mma19
A ile kosztuje pokrywka na słomkę do kubeczka tego bez ucha?

Gość Mirka27
winnie73 a od kiedy będzie wchodził nowy katalog? i czy będą coś wycofywać ze sprzedaży katalogowej no i oczywiście czy wprowadzą do katalogu jakieś nowości?

Gość lew_konia
Aksa, chyba w tej cenie to można tylko kupić tupperware na aukcji na Allegro. A tak w ogóle jeśli chodzi o wygląd i pojemność, to bardziej odpowiadają mi pojemniki próżniowe Dafi, jak dla mnie są ładniejsze i bardziej poręczne - łatwiej zmieścić do torebki pudełko o pojemności 0,5 l niż taką megamiskę o pojemności 1 l. Liczy się nie tylko pojemność, ale także to, czy dane pojemniki są poręczne.

Gość lew_konia
84,90zł-w tej cenie można kupić komplet misek w obecnie obowiązującej promocji, jeśli chcesz mniejszą to będzie w promocji 600 ml za 15 zł. Do wyboru do koloru:). Ja nie lubię pompek i tym podobnych wynalazków bo się gubią i po czasie nikomu się nie chce ich używać. O allegro pisałam wcześniej:) .Oczywiście każdy ma swój typ i są gusta i guściki. nie mam zamiaru nikogo przekonywać tylko nie rozumiem, że ktoś pisze, że w cenie całego komlpetu Deli można w Tupper kupić jedną miskę. To nieprawda - a udowodniłam to wcześniej.

Ta powyżej to moja wypowiedż, przepraszam lew_konia, nie wiem jak to się stało :)

Gość Alcia111
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Do wypowiedzi Winnie 73 dodam, że o ile dobrze zapamiętałam to w tyg. 11-12 w dodatkowej ofercie bedzie cud kuchenny (69,90) i chlebak (139,90). Dokładnie bedziemy wiedzieć w poniedziałek. Z nowości: wchodzi długo oczekiwana butelka dla dzieci antykolkowa ulepszona (z poprzedniej schodziła skala pojemności), zestawy optima duże i małe, zmiana koloru odysei na czerwony, doszła szklarnia 1,6 l wycofana 2 l. Niektóre ceny też trochę się pozmieniały inne stoją w miejscu. W najbliższym czasie ulegnie zmianie strona www.tupperware.pl na którą zapraszam, bądą tam informacjie o produktach jak i katalog on-line Zmianie ulegaja pułapy podziekowania dla gospodyni. W tym tgodniu każda gospodyni ma wybór: chce podziekowanie z tejulotki czy z nastepnej. Szczegóły będą znane w poniedziałek. Pozdrawiam