Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

tak te ilości NEO w sprzedaży też bardzo zastanawiające skąd ktoś ma tyle zestawów

Gość diamonths Poznań
Byłam na nie jednym Zjeździe Krajowym i znam rekordzistki w rekrutowaniu i otrzymywaniu nagród za rekrutację - w zeszłym roku było to 60, ale w grupie MG i w okresie kwartału czyli trzech okresów rozliczeniowych. Osobistych max. mieli po 12 rekrutacji na kwartał... a tutaj można zamawiać rękawic tyle ile się chce - od ręki jest 5, ale więcej też się pewnie da? Skupuje Pani od innych... ? Skąd cena 50zł a nie 30 albo 90zł? A Neo to co za rekrutację na "martwe dusze"?? Podziwiam, że się Pani chce, albo już zazdroszczę dojścia do produktów promocyjnych w takich ilościach... Co do ciasta drożdżowego - ciasto do pizzy - zagniatane, ciężkie w przepisach podaje że ciasto wyrasta nawet do 2h. Wszystko zależy od stosunku ilości ciasta, ilości użytej mąki i wielkości miski. Mi ciasto na placek czyli luźniejsze z 300g mąki w misce 3l rośnie ok 15 minut piersze "puk" i 5 minut drugie "puk" dlatego, że za drugim razem jest więcej ciasta, mniej przestrzeni do produkci "gazów" przez drożdże.

Gość morelia
Bardzo dziękuję za chociaż jedną odpowiedź w sprawie ciasta drożdżowego na pizzę. Nadmienię, że mam miskę chyba 2,8 l, a ciasto robiłam z 3 szklanek mąki. Pytałam konsultantki dlaczego mi nie odskoczyła pokrywka, ale nie potrafiła mi odpowiedzieć. Powiedziała tylko, że nigdy nie miała takiego przypadku i że jej ciasto zawsze wyrasta w granicach 1/2 godziny. Może spróbuję jeszcze raz.

Gość morelia
diamonths Poznań dziękuję za twoją odpowiedź, która naprowadziła mnie na to jaki błąd popełniłam. Po prostu przygotowałam za gęste ciasto i przez to było za ciężkie. Myślę, że to dlatego nie odskoczyła pokrywka.

Gość honia...
Miska może otworzyć się po bardzo długim czasie jeśli robimy zbyt małą porcję ciasta w większej misce. Do 3 szkl. mąki użyłabym jeszcze mniejszej miski, to by było szybciej. Pozdrawiam...

Pamiętacie słynne czosnkowe szkatułki,których nie było,a w zamian konsultantki musiały kupić maselniczki,muszelki.Okazuje się że niedostępne szkatułki sprzedaje się teraz na różnych kiermaszach,a wcześniej też były ale niestety nie dla wszystkich.Jak tak się dzieje,to nie dziwię się że ludzie wybierają allegro.

Co do osób, które podpisują się nickem, to jest tylko ułatwienie w kontakcie, aby klient wiedział o jaką aukcję chodzi. Są osoby, które licytują/ kupują kilka rzeczy naraz i wówczas jest łatwiej utożsamić z aukcją. Nick służy również dla wścibskich, którzy wykorzystują dane personalne do oczerniania, ato już "znieslawienie". Ja często kupuję na allegro, ponieważ jest różnica w cenie, szybka wysyłka do osób, które chce obdarować (jak potrzebuję na prezent: imieninowy itp.). Moja kolsuntantka, zbiera zamówienia i często za towrem muszę czekać 2-4 tygodni. Ostatnio potrzebowałam upominek na ślub (otrzymałam zawiadomienie, tydzień przed uroczystością) - wtedy allegro mnie pomogło. Jest dużo kolsuntantów na allegro uczciwych i nawet z reklamacją nie ma problemów.

Gość dzunia
polecam party tupperware tam mozna dowiedziec sie jak prawidłowo uzywać wszystkich produktów i co mozna z nimi zrobic i jak wykorzystac w katalogach tego nie ma a kolsultantka pomoze pokaże i wyjasni polecam tą firmę bo jest super ale jjesli nie wiecie jak obchodzic sie z nimi to napewno was nie zadowola

Gość Tatiana12
A co to się stało, że allegro zostało zarzucone garnkami i patelniami tupper? Znowu dawali prezenty za rekrutację? Dobre są te patelnie bez teflonu?

Gość Ala37
A może ktoś ma do sprzedania takie patelnie? Interesuje mnie mała 20 cm i duża 28 cm.

widzę że na allegro jest już ultra plus 5l który w sprzedaży będzie dopiero od przyszłego tygodnia

Gość Emila2000
U nas w dystrybucji jeszcze nie zapowiadali nowej ulotki promocyjnej. Co będzie ciekawego poza tym ultra pro 5l

Gość honia...
U nas mówili tylko o ultrapro 5l - za 304,90; cena katalogowa 425,90; jest to nowe naczynie bardziej wytrzymałe na temperatury do 250st C Będą też ziołowe krasnoludki za 32,90 z fioletowymi przykrywkami 2szt. Omówione zostały też produkty dla gospodyń.

Gość Tatiana12
Mam pytanko dotyczące gwarancji. Osoby sprzedające patelnie (głownie z serii mirage) pokrytej teflonem, piszą w opisie aukcji, że jest 30-letnia gwarancja na naczynie. Czy to oznacza, że kiedy porysuje mi się lub wytrze powłoka teflonowa (to jest generalnie bardzo słaba powłoka), to czy firma będzie mi wymieniać patelnię na nową? Co się wtedy dzieje? Bo jak przypuszczam, tupperware nie stosuje zagrań jak w samochodach, ze gwarancja jest 7 lat ale tylko na ....i pod warunkiem, że....

Gość Emila2000
Gwarancja jest 30 ale na powłokę 3 lata od daty dokonania zakupu. Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń powstałych na skutek niedbałości lub niewłaściwego użytkowania produktu ( np. przegrzanie, przebarwień stali nierdzewnej, plam, zadrapań na wewnętrznej lub zewnętrznej stronie, wszelkich wgnieceń powstałych np. na skutek upuszczenia).

Gość Emila2000
na 4 stronie katalogu jest ta informacja odnośnie powłoki teflonowej, tak samo na ściereczki

Gość Tatiana12
Czyli kupowanie patelni teflonowej tupper jest po prostu głupotą bo kosztuje prawie 1000 zł (duża) a i tak wiadomo, że po 2-3 latach powłoka się zużyje. Teflon nie jest trwały.

Gość Emila2000
Dokładnie.

honiu... wprowadzono Was w błąd... to naczynie to Ultra PLUS, poprzednik Ultra PRO i mimo wytłoczonej temperatury +250'C to nie wytrzymuje tyle, tylko do 230'C, mamy to sprawdzone w dystrybucji. Należy dodać, że podane temperatury dotyczą piekarników bez termoobiegu - przy nim należy zmniejszyć ustawienia o 10, a nawet 30'C, bo obieg powietrza podnosi temperaturę.

Gość maniana 11
wy to naprawdę używacie?

Zastanawiam się co ma na celu wrzucenie takiego postu "wy to naprawdę używacie?" Jakie pobudki do tego skłaniają: - brak tolerancji - próba ośmieszenia - zazdrość - wyższość, że nie używania plastików - niemożność posiadania tupperware'a - chęć wyśmiania ekologii, zaradności, oszczędności - podziw, - szacunek? Nie wiem, ale to moje życie i to ja decyduję, co kupuję i za ilę... Każdy ma swoje racje, każdy ma taką wiedzę na ile o nią dba, technologie zmieniają się w mgnieniu oka. Mam swój rozumek i to on będzie decydował co używam, mogę ale nie muszę kierować się opiniami innych. Jest sporo za i mnóstwo przeciw, ale tak możnaby debatować o wszystkim i po wrzuceniu powyższego postu czekać na efekty włożenia kija w mrowisko! Tak, używam. To źle, dobrze,śmiesznie, słabo? Co wiesz czego ja nie wiem, podziel się wiedzą... proszę, chcę poznać Twoje zdanie :)

Gość Tatiana12
powracając do ultra plus, to jaki jest sens najpierw zastępowania przez firmę Plusa przez Pro a następnie oferowanie ludziom starszego i gorszego modelu? To bardziej przypomina wietrzenie magazynów i wyprzedaż staroci, ale może się mylę.

Gość honia...
Naczynie oferowane w nowej ulotce nie jest starym modelem, jest to ultra pro w nowym wydaniu, jest podobne kształtem do starej wersji ale z ulepszonego materiału, taka wiadomość otrzymałyśmy w dystrybucji, napisz skąd masz takie wiadomości, że to jest ultra plus...

Gość Tatiana12
Konsultanci na allegro też sprzedają to naczynie jako ULTRA PLUS a nie ULTRA PRO

to wiadomość z naszej dystrybucji... dokładniej napisali Ultra + a z tym wietrzeniem magazynów... nie mówię tak nie mówię nie... nazywają nas rynek wschodni... wszystko łykamy... Odnośnie jeszcze Ultra +, jak na sali o nim mówili usłyszałam w tle - no nareszcie znów jest... Chciałam tylko sprostować informację z tego co ja usłyszałam.

Gość Tatiana12
Słuchajcie, tak z praktycznego punktu widzenia, to jak wpasować ten 5 l do całej gammy ultra pro/plus? Jeżeli ktoś posiada Ultra pro 5,7 l, to chyba ta wersja jest zbyteczna? Po jakiego zatem grzyba wprowadzać wersję 5 l, skoro cały czas jest nowocześniejszy 5,7 ? Kształt trochę inny ale znowu bez przesady. No chyba, że rzeczywiście lepiej puścić starocie w promocji i zrobić wolny magazyn na nowe rzeczy.

Gość Tatiana12
Czy ma ktoś praktyczne doświadczenia z marynarzem? Do tej pory używałam miski do ciasta do marynowania. Marynarz ma dodatkowe "wypustki". Czy to naprawdę poprawia jakość marynowania czy spokojnie można sobie odpuścić? Zresztą chyba podobne zastosowanie ma panierino.