Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość Dagmara43
Ja też się bardzo napaliłam na ten zestaw, zwłaszcza, że fioletowy wygląda bardzo ładnie. Widziałam go na pokazie i już go chciałam kupować. W domu spokojnie przemyślałam i zaczęłam nawet spisywać, co mogłabym w tych pojemnikach trzymać, to wyszło, że olbrzymy miałabym puste. Niestety, też zrezygnowałam z powodów praktycznych. Nie zapominajmy też, że chcąc kupić cały zestaw ma się do wyboru urządzić bardzo udane komercyjnie spotkanie lub kwotę ponad 250 zł za całość (tyle to kosztuje na allegro). Kwota jest więc bardzo wysoka jak za dostarczaną wartość.

Gość okoko
pytanie do menedżerek - czy opłaca się rekrutowac i czy da się na tym zarobić? Czy cele są realne? Czy nie żałujecie i czy nie wygodniej być konsultantem? dzięki za odpowiedzi.

Gość Emila2000
Jak się jest MG, ma się więcej obowiązków. Musisz dopilnować swoje konsultantki, dopingować je do składania zamówień itp. Na pewno na tym zarobisz , bo są dodatkowe konkursy i marża za ich obroty, zapytaj się swojej MG jakie. Każdy powie że warto. Jednak wygodniej jest być konsultantką , bo nic poza Tobą Cię nie obchodzi.

Gość Dagmara43
Mam pytanie do Pań konsultantek (do Panów konsultantów też). Dzisiaj w czasie rozdrabniania warzyw zaczął mi bardzo piszczeć szef kuchni. Rozebrałam go dokladnie, umyłam i niestety w czasie rozdrabniania dalej piszczy. Niby wszystko jest ok bo pracuje normalnie ale to piszczenie mnie niepokoi. Czy coś mogę sama z tym zrobić czy pozostaje mi reklamowanie?

Gość mama mani:)
Z kolei moj rozdrabniacz blokuje sie w trakcie siekania..gdy podwadze wieczko lyzeczka- gumka wskakuje na swoje miejsce..dodam ze ilosc produktow w rozdrabniaczu jest przepisowa:)

mój szef kuchni też piszczy ale skoro pracuje normalnie to ja go nie reklamowałem ka go szlak trafi całkiem to do reklamacji a u" mamy mani" chodzi o szefa kuchni czy rozdrabniacz jeśli chodzi o szefa i blokują się tryby to do reklamacji

Pisalam o rozdrabniaczu..

Gość Dagmara43
Problem tylko w tym, że szef kuchni nie jest produktem marketowym kupowanym za kilka złotych. Mam go niecałe 2 miesiące i zaczął piszczeć już po kilku użyciach. Kiedy go rozebrałam, myślałam że jest solidnie zbudowany ale niestety, wszystkie trybiki to plastyk. Pewnie się zużywają, powstaje luz i działa jak działa. Coś czuję, że niezawodność produktów tupperware jest trochę przereklamowana. Chyba nie jest do końca ok, skoro produkt za 200 zł po kilku użyciach zaczyna nawalać.

ja w kuchcika i szefa po umyciu i wysuszenie w trybiki wpuszczam krople oleju np słonecznikowego, nic mi nie piszczy i płynniej chodzą i chyba nawet szybciej sie kreca :)

Gość Dagmara43
Dzięki za radę. Zrobię to samo. Kuchcika ma 2 lata. Już go reklamowała bo się blokował. Teraz nie tyle piszczy, co coś w nim gruchocze. Ale póki kręci, to go ponownie nie reklamuję. Kuchcik ma te trybiki jeszcze drobniejsze niż szef. Zawsze można co prawda reklamować ale czy nie uważacie, że sprzęt za tak duże pieniądze powinien być jednak bardziej niezawodny?

Gość monikaoliwia@wp.pl
Najnowsze promocje Nowa fala chlebak 50 zł breadsmart junior 70 zł nóz do pomidorów 43 zł Zainteresowanych prosze o maila Monikaoliwia@wp.pl

Gość Dagmara43
A jaki to jest nóż do sera? ten z serii universal czy ta "zielona porażka z drutem"? Jak universal, to biorę !

Do Pani monikaoliwia: w jakiej cenie ma Pani perly stolowe (komplet)?

Do Pani monikaoliwia: w jakiej cenie ma Pani perly stolowe (komplet)?

Gość ajakkkk
zapłacę za przesyłkę i mam cenę jak w ulotce, bez sensu. Jeszcze perły potrafią się w transporcie potłuc i będę szukała monikioliwi by reklamację mi załatwiła. Dziękuję.

Gość Dagmara43
Do ajakkkk, Myślę, że zapłacisz znacznie mniej razem z przesyłką niż w ulotce. Po co pisać nieprawdę? Chcesz kogoś zrazić do kupowania w taki sposób, czy raczej zachęcić do kupowania tylko u konsultantek na pokazach? A może sama jesteś konsultantką i stąd ta zawiść? Zostaw możliwość wyboru ludziom. Niech każdy samodzielnie decyduje, gdzie, w jaki sposób i za ile chce kupować. Tak naprawdę Twoja wypowiedź tylko szkodzi prawdziwym i rzetelnym konsultantkom. Pozdrawiam

Gość Emila2000
Tylko takie ceny zniechęcają do pracy przeciętną konsultantkę. Początkujący konsultant zarabia 23%. A ceny jakie Pani Oliwa proponuję są cenami zdecydowanie poniżej 23%. Więc albo jest to towar kradziony, albo ludzie premium MG.

Gość Emila2000
Premium MG która musi wyrobić normę za wszelką cenę.

Gość Dagmara43
Ja się z Tobą całkowicie zgadzam. I to jest temat poruszany już wiele razy. Skąd ludzie mają tyle rękawic silikonowych, zestawów NEO itp. Problem cen niższych niż typowa marża konsultanta nie jest sporadyczny. Jak spojrzysz na allegro, tam bardzo wielu sprzedawców daje ceny kup teraz niższe niż rabat konsultanta. Skąd mają ten towar? Pewnie pozostanie to ich tajemnicą ale ja myślę, że z dystrybucji. Z drugiej strony centrala na takich sprzedawcach jak na allegro i jak na tym forum też zarabia. Dlatego tak naprawdę to toleruje. Jak to działa na rzetelne konsultantki? Cóż, mogę się tylko domyśleć. Ale jak mi kiedyś powiedziano - coś się nie podoba? Droga wolna!

Gość konsutantka
Witam .Ja myslę że sa to artykuły wybierane za punkty z katalogu dlatego maja taka cenę.pozdrawiam

Gość Tuperka
ludzie z tupper otrzymuja za obrót prezenty lub wybieraja sobie za punkty i sprzedają na allegro ..ale uwaga na podróbki ,bo widziałam.

Gość Dagmara43
No tak..ale, czy jako prezenty można było dostać mnóstwo zestawów Neo, które były tylko dla nowych konsultantów? Czy za punkty można było dostać prawie hurtowe ilości rękawic silikonowych za rekrutację?

Gość Emila2000
ok jeśli chodzi o prezenty za obrót, są to jednostkowe towary i jak ktoś chce niech sprzedaje jak uważa za stosowne, ale jeśli chodzi o towar z bieżącej ulotki to już podejrzane są te ceny. Polityka firmy jest zwiększyć ilość sprzedających, ale jak może mobilizować fakt ,że ceny kupione z legalnego źródła cenami z kosmosu w porównaniu do cen w jakich niektórzy sprzedają.

Gość Dagmara43
Hmmm...dostałam wczoraj w prezencie nowiutką silikonową księżniczkę. Fajna ale..trochę mała dla mnie, zwłaszcza do pieczenia ciasta. Macie jakieś rady, co można w tym zrobić?

To genialny rozmiar na babke czekoladowa 100g czeko + 100gmasla 90sek 600W + 3 jajka +4 łyzki pudru +2łyzki maki i 1 łyzeczka proszku 5minut 600W+3minuty za zamknietymi drzwiami - miodzio murzynek w 10minut Pamietaj! Pierwszy wypiek z tluszczem zeby "zassal" :)

Gość Eliza Michalik
Jeżeli ktoś ma na zbyciu rondel KKSK 2,8 l, to proszę o informacje na eliza.michalik77@gmail.com.

Gość Dagmara43
do diamonths Poznań, Dziękuję za przepis. Ale czy to oznacza, że formy silikonowe mogą być stosowane w mikrofalówce?

Silikony mozesz uzywac w mikrofalówce do 750W, piekarniku chyba do 220'C i w zamrazalniku do -20'C - wiec masz forme na galaretki, małe torty, babki, paschy, sorbety, torty lodowe i zimne nozki :) Uwielbiam ten rozmiar ksiezniczki

Gość Dagmara43
Super ! :-). A co do tego przepisu na babkę, to jaka czekolada jest najlepsza? Mleczna, gorzka?

Każda gorzka, nawet Biedronka albo Lidl byle 100g, a ja do tego robię polewę 100g czekolady gorzkiej rozpuszczam też np w mikrofali albo na parze i 3-4 łyżki kremówki - i na murzynka... REWELACJA no i w 10 minut :) Można jeść od razu :)