Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osoba z zachodu Polski

Czy probowal ktos wami manipulowac?

Polecane posty

Gdy ktos zaczyna mna manipulowac (specyficznie prowadzi rozmowe, pytanie ni z gruszki ni z pietruszki, bierze na litosc) i jak ja to wyczuje to staje sie agresywny ale takie moje zachowanie nie prowadzi do dobrego zakonczenia rozmowy. Jakie macie sposoby na manipulacje tzn jak sie bronicie przed manipulacja w pracy w domu w zyciu ?

Gość cdw
pewnie, ciagle ktos kims probuje manipulowac

Ale jak sie zachowujecie gdy ktos probuje manipulowac Jaka powinna byc reakcja ?

Gość pracowalam kiedys
u pewnej bogatej pani, ktora nie zaplacila mi mowiąc, że nie ma pieniędzy (pani miala zawód"dyrektorowa" oddzileny kupiony przez męża samochód, jej mąż mial firmę i wlasne sportowe BMW) - teraz biorę kasę z góry

Gość pracowalam kiedys dla
...nie musze dodawac, ze zerwałam wspolprace z ww osobą - nie moglam dluzej znosić, ajk próbuje zrobic ze mnie wariata...ludzie bywają podli, ale czasami sami im na to pozwalamy

znalam kiedys kogos, kto robil rozne interesy i on podejrzewal kazdego o proby manipulacji - z tym facetem nie dalo się utrzymywac kontaktów, bo on podejrzewal o coś, czego nie mialo się na myśli

Ale czy wydaje Ci sie ze gdybys byla bardziej stanowcza i inaczej prowadzilabys rozmowe to nie oszukali by Ciebie?

dala zbyt dobre warunki współpracy i ci ludzie chyba myśleli, ze jestem przyparta do muru, nie mam wyjscia i dlatego mają takie dobre warunki

Raz gdy bylem na zwolniniu L4 to szef zadzonil do mnie i poprosil mnie zebym przyszedl do pracy i 3 dni wykorzytalem 2. Rozmowa byla bardzo mila on mnie "tylko prosil" ale czy proszenie kogos na zwolnieniu lekarskim nie jest manipulacja?

Właściwym zachowaniem jest spokojne ale zdecydowane przerwanie takiej rozmowy. Twoje emocje i agresywnośc świadczyłyby o tym, że to ty masz problem z takimi sytuacjami. Jest zapewna jakaś przyczyna, czemu tracisz wtedy panowanie nad sobą. Agresja zwłaszcza w sytuacji jak ktoś prónuje nas brać na litość po prostu jest reakcją brzydką. Trzeba się umieć stanowczo ale grzecznie i uprzejmie wyślizgać z takiej sytuacji.

gdy chodzi o pieniądze manipulacja jest na porzadku dziennym