Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hamster

REIKI

Polecane posty

Bardzo dzialaja. Moja sasiadka miala kilka miesiecy kaszel. Wyprobowala wiele lekarstw, nic nie pomoglo. Zaproponowalem jej reiki. po pierwszym zabiegu pot z niej kapal, a po piatym zabiegu nie bylo juz kaszlu. Jej maz mial operacje na raka pluc. Daje mu reiki juz ponad 3 lata, dwa razy w tygodniu z przerwami. Do tej pory dobrze sie czuje. Polecam wszystkim, nikomu nie zaszkodzi.

Gość justaaaaaaaaaaaaa
moja mama ma II stopien mojej kolezanki tato mial krwiaki na mozgu wczesniej juz mu wycinali i czekala go kolejna operacja , przez ten czas moja mama ze swoją kolezanką robily mu reiki gdy pojechal do szpitala i zrobili mu tomografie wyszlo ze nie ma juz krwiakow , oczywiscie wszycy lekarze stwierdzili ze napewno maszyna im sie zepsula wiec pocieli go , otworzyli mu glowe i dopiero na wlasne oczy zobaczyli ze tych krwiakow nie ma moja mama nie zajmuje sie tak bardziej bioenergoterapia , ona zrobila to dla siebie tak dodatkowo czesto jak boli mnie brzuszek lub glowa kladzie mi rece jest mi wtedy bardzo tam cieplo przestaje bolec lub zasypiam dodam ze napoczatku smielismy sie z mojej mamy ze jezdzi do jakiego szarlatana itp. ale to naprawde dziala

Gość wildstar
ale jaki to ma zakres dzialanie tylko w takich powaznych sprawach czu np. cere poprawia , leczy rozstepy??? i czy sa jakies strony internetowe opisujace te cwiczenia czy tylko teoria

Gość nie miałam pojęcia...
poczytajcie sobie: http://www.reiki.org.pl/ to fragment:'ReiKi, które można wyrazić słowami nie jest prawdziwym ReiKi. To japońskie słowo, znane dziś na całym świecie, oznacza Uniwersalną Energię Życia. Energię przenikającą cały Wszechświat. Jej źródłem jest Najwyższa Istota, Najwyższa Jaźń. Jest to Energia o swej własnej świadomości. W swej czystej postaci czyni jedynie najwyższe dobro. Każda Czująca Istota a w szczególności Człowiek ma dostęp do tej Energii. Mówią o Niej wszystkie filozofie i religie świata. Jezus mówił o niej jako o zstąpieniu Ducha Świętego. Energia ReiKi otacza nas i przenika. Nie zawsze jednak potrafimy z Niej skorzystać. W systemie ReiKi umiejętność korzystania z tej Energii jest przekazywana poprzez Dostrojenie, zwane również Inicjacją. Niewyćwiczone ucho nie wyłapie melodii nieznanego instrumentu grającego w orkiestrze. Jednak, gdy pozna jego dźwięk, to będzie mu to przychodzić coraz łatwiej. Podobnie podczas Inicjacji nasze ciało i świadomość bezpośrednio doświadczają działania tej energii. Od tej chwili osoba zainicjowana już zawsze może być Kanałem dla tej cudownej Energii. Bycie czystym Kanałem to wyciszyć umysł i pozwolić działać ReiKi. Tą Energią nie trzeba sterować, Ona sama sobą kieruje. Energia ReiKi zawsze dociera tam, gdzie jest potrzebna i uzdrawia te aspekty, które tego najbardziej potrzebują. ReiKi działa na bardzo wysokim poziomie. Musimy zdać sobie sprawę, że ta Energia uzdrawia przede wszystkim naszego Ducha. Uzdrowienie na poziomie fizycznym przychodzi jako rezultat. W związku z tym powinniśmy porzucić wszelkie oczekiwania i pozwolić działać wyższej Jaźni. Jej skutki mogą być zaskakujące i nie zawsze takie, jakich sobie życzymy. Dlatego posługiwanie się tą Energią wymaga pewnej duchowej dojrzałości i bez mała ślepej wiary w jej i naszą boską moc.'

Czytalam, ze mozna przekazy tej energii robic na odległość? Czy to prawda, jak to sie odbywa i czy odbierający może wykorzystać ją w jakiejś intencji? Pytania do fachowca.

Reiki mozna przekazywac i na odleglosc. Stosuje sie 2 symbole. Nigdy nie wolno przekazywac reiki bez zgody osoby dotyczacej i bez zgody aniola stroza, ludziom z rozrusznikiem, psychicznie chorym i dzieciom ponizej 18 lat bez zgody rodzicow.

Gość moj maz ma II stopien
dobrze jest go miec pod reka:)

Witam tez mam II stopien REIKI i szukam kogos z kim moglabym porozmawiac ... chcialabym sie przygotowac do stopnia mistrzowskiego ale niestety nie znam nikogo w Poznaniu

Gość Piniowy las
Ja jestem po II stopniu. Bardzo przydaje mi sie to w życiu codziennym i nieraz Reiki udowodniło swoją skutecznosc nie tylko w leczeniu, ale tez rozwiazywaniu problemow. Polecam gorąco serwis www.reiki.info.pl Tam są namiary do mistrzów, forum dyskusyjne, artykuły, ponad to są cykliczne darmowe przekazy energii na odleglosc, wiec zachęcam :)

Musisz zrobić szkolenie. Ona trwa 2 dni. Zostaniesz inicjowany(a). Po 21 dniach możesz już przykładać ręce do ludzi potrzebujących energii uzdrawiającej. Najwcześniej po 3 mieśiącach możesz zrobić II stopień, a Twoja energia będzie o wiele silniejsza. W dużych miastach jest wiele takich miejsc. W Olsztynie mogę Ci podać adresy. Na początek kup sobie książkę na ten temat zanim zdecydujesz się na taki kurs. Nie każdy człowiek się do tego nadaje. Trzeba pozytywnie myśleć, być życzliwym do ludzi, absolutna uczćiwość i trochę idealizmu, chęc pomagać innym bez oczekiwania rewanżu itp.

ja sie zastanawiam nad takim kursem :) a potrzebne sa do bycia \'reikowcem\' cechy typu wrazliwosc na energie itp, chodzi mi o tak niezalezne od nas, wrodzone lub nie predyspozycje. bo np. nie kazdy nadaje sie na radiestete :) czy kazdy moze to wycwiczyc ? i czy reikowiec moze pomagac samemu sobie ?:)

Hamster dzieki za odpowiedz,ja jestem z Warszawy powiedz jaka ksiazke polecasz? i czy oprocz Reiki jest jeszcze podobna metoda?

Gość hjgfvdsuyjfves
a mi nie pomoglo:P..strata czasu jak dla mnie:)

To pewnie też zależy do kogo się trafi na taki seans czy jak to się nazywa. Wydaje mi się, że tu ma też znaczenie poziom umiejętności osoby przekazującej tę energię, prawda?

Gość gynka

Gość angellika
A ja właśnie znalazłam nowe forum o Reiki na stronie Reikivi.org ciekawe rzeczy tam piszą, jak ma się jakieś pytanie na ten temat, czy wątpliwości to można się dopytać

Na fastdeal.pl jest oferta dwudniowego pobytu w jurcie nad jeziorem, wraz z kursem japońskiej metody pracy z wewnętrzną energią "ki" (reiki). Napisali, że 55% taniej, niestety nie znam cen takich zabiegów, oraz wycen pobytu w namiocie, ale na pierwszy rzut oka wydaje sie to być opłacalne i ciekawe. Dla zainteresowanych: http://www.fastdeal.pl/oferta/morze_baltyckie/uwolnij_energie_rozwin/1782

Gość MistrzyniReiki
jestem Mistrzem Reiki i chętnie pomogę każdej osobie w rozwianiu wątpliwości. piszcie, zawsze pomogę :) aurill@o2.pl

Gość gość
MistrzyniReiki,to chyba raczej,wymysł szatana?????Co wiesz na ten temat???Czy nie masz poczucia,ze szatan miesza w tym REIKI???

Gościu z 14:04-dlaczego tam gdzie się dobrze dzieje zaraz widzisz działanie szatana?

Gość gość
Gość powyżej ma racje.

Gość gość
kolejna sciema