Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość superpromocja

Kocham Nowy Jork

Polecane posty

Gość superpromocja

uwielbiam to miasto, uwielbiam włóczyć się po Manhattanie, sączyc wino w małych knajpkach, chodzić tam na zakupy i co sekunde rozmawiać z kolejną zaczepiającą mnie osobą.. po prostu kocham klimat tego miejsca, pomimo że uwielbiam przyrodę, naturę i ciszę- to jednak NYC mnie uwiódł :) a teraz niestety kolejne 9 miesięcy w Polsce... Kto jest z USA? Kto czuje podobnie/ albo zupelnie na odwrót? :)

Gość zimorodek
A tak na poważnie to jak zarabiasz w NYC? Włóczeniem się?

Gość superpromocja
mieszkam w PL nie w USA- do Nowego Jorku nie jeżdże do pracy tylo z pieniedzmi zarobionymi w PL żeby je wydawać, więc akurat problem pracy tam jest mi obcy :)

Gość zimorodek
To zdradź gdzie w Wolsce zarabia się aż tyle by wydawać kasę w USA, bo jak dotąd wszyscy praktykowali odwrotną opcję ;)

Gość prowokacja to jest

Gość a jaka tam jest pogoda
?

Gość element wyborczy
a jaka tam ciekawa arhitektóra jezd . i śmietniki opficie zaopatszone . dla polakuf to wprost raj.

Gość zimorodek
i biją tylko murzynów :P :D

Gość superpromocja
to nie jest "ąż taka" kasa.. jestem studentką na dziennych więc nawet nie mam gdzie zarabiać niewiadomo ile :) na USA dostałam pieniądze od rodziców i mojego chłopaka i wyjechalam na 3 miesiące. Poza tym poznalam tam wielu Amerykanów, z ktorymi sie zaprzyjaźniłam i np. u jednego z nich mieszkałam na Miami zupelnie za darmo, co bardzo obcięło koszty, itd.. :) A pogoda w NYC teraz... z tego co widzialam w tv to śniegi wielkie ale jak mowie- wrocilam 3 tygodnie temu- jak ja bylam bylo bardzo gorąco.

Gość superpromocja
element- fakt, w NYC jest brudno ale i tak duzo czyściej niz np. w Los Angeles...

Gość superpromocja
witajcie :D ehh.. nie chcialam sie ujawniać.. mialam nadzieje, ze zgadniecie :P

Gość a ja kocham LWÓW
nie ma piękniejszego miasta na świecie :D

Gość trala..
a tak serio- napisz, jak tam jest..chetnie bym sie wybrala..,ecz niestety nie mam pieniedzy..ale choc poslucham..👄

Gość superpromocja
we Lwowie nigdy nie byłam niestety.. tez slyszalam, ze jest piekny- na bank musze sie kiedys wybrac. trala- wszystko jest dla ludzi- uwierz! a pieniedzy wbrew pozorom nie trzeba az tak wiele.. zanim pojechalam do USa czytalam troche o NY i przeczytalam takie zdanie na jednym z forów- że wysiadając po raz pierwszy na Manhattanie i widząc to wszystko po raz pierwszy- te budynki, tylu ludzi i te kolory- albo się ten szum pokocha od razu albo znienawidzi, ale nie można pozostac wobec niego obojętnym. I coś w tym jest... Nie uwazam, ze Stany to kraj spelniających sie marzeń i takie tam blablabla- jestem daleka od tego, ale przeżylam naprawde cudowne 3 miesiace w USA i bardzo chce tam wrocic jeszcze na troche bo czuję niedosyt.. Jezeli ktos sie wybiera albo chcialby zasięgnąć info to chetnie odpowiem- bylam w kalifornii, NY, Florydzie i Nevadzie (głównie Las Vegas). Aha- noi Wielki Kanion. Chetnie podziele sie swoim doświadczeniem bo sama podróżowalam troche w ciemno (może dlatego było tak fantastycznie!) :)

Gość ja bylam we Lwowie
na obchodach 750- lecia, ale Kaczyńską zjechali haha :P ubrała się w białe rajstopy i zamiast torebki miała reklamówkę :P

Gość trala..
superpromocja - ale Ci dobrze...zazdroszcze Ci...kiedy teraz znow jedziesz..? 👄

trala- chcialabym pojechac w przyszle wakacje- wylecieć pod koniec czerwca ale najpierw też musze zdobyć kase na to :) ile masz lat? studiujesz? jesli tak to sa sposoby żeby polecieć tam bardzo tanio.. :) Naprawde podróże to jedna z najlepszych rzeczy w życiu i warto w to inwestować (moim zdaniem dużo bardziej niż np. w nowy samochód :) )

Gość trala..
ja jestem po studiach..i nie mam pieniazkow..niestety..poza tym ..mam dziecko 7-letnie..i to sa wlasnie te przeszkody..zazdroszcze Ci badzo tych wyjazdow..wylotow...zwiedzaj ile sie da kochana..🌻

Gość aga-umbra
Ja kocham Italie moj blog: www.aga-umbra.blog.onet.pl

Gość trala..
aga umbra..zawsze chcialam pojechac do Italy..ponoc jezyk jest dosyc latwy...🖐️..a jacy sa Wlosi..?

no niestety to jest wlasnie Polska :( ze mloda wyksztalcona dziewczyna nie moze sobie nawet pozwolic na wyjazd z dzieckiem na kilka dni czy tygodni.. Jak mnie to denerwuje to nie masz pojecia.. Skąd jestes? jakie miasto?

Gość aga-umbra
wloski jezyk jest bardzo melodyjny i komunikatywny wiec na poczatku daje wrazenie jezyka latwego do nauki. w rzeczywistosci gramatyka wloska wyzszego stopnia moze dac popalic. wedlug mnie to jezyk sredniej trudnosci. ja mieszkam we wloszech od paru lat. Wlosi sa ok. Uroda wiekszosc to przystojniacy, zachowaniem jak w kazdym innym kraju jedni sa porzadni a inni nie. Ja akurat mialam szczescie trafic na tych lepszych pozdrawiam zapraszam na bloga www.aga-umbra.blog.onet.pl

Gość Anna27
Wlosi to dobrzy ruchacze.

Gość monikkaaa
Pojecia nie masz jak ludziom sie zyje i w NY.Dzieckiem jestes i nie wypowiadaj sie na temat jak jest w Polsce bo tak naprawde to ludzie zyja bez forsy i w NY i jak nie maja oparcia rodziny czy faceta to po prostu nie maja forsy.Nawet na bilet.

Gość ale to juz bylo
a wiecie co to "italian shower"?? rano, bez prysznica spryskiwanie sie perfumami lub dezodorantem na spocone pachy, ha ha niezwykle we wloszech popularne:P

Gość aga-umbra
niestety ze znajomości z Wlochami zostala mi tylko luzna cipka i blizny po kile.

Gienia- ja akurat nie latalam do NY na zakupy :P raczej zeby cos zwiedzic i zobaczyc- przywożac wspomnienia a nie materialne rzeczy ale fakt faktem- wyprzedaze w NYC sa takie, ze nie da sie oprzec np. za marynarke ktora jeszcze tydzien wczesniej kosztowala 300$ zaplacilam 15$ :) musialam w Hollywood dokupic druga walizke bo inaczej nie mialabym jak sie zabrac do polski. Przy okazji- Hollywood i Beverly Hills wcale nie sa tak niesamowite jak mi sie wydawalo, że będą.. :) fadnie i milo ale nic szczegolnego.. no moze poza mega wypasionymi samochodami i domem Ozziego Osbourna w ktorym kręcili to reality dla MTV ;) noi domem Leo Di caprio :P