Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość superpromocja

Kocham Nowy Jork

Polecane posty

Gość ale to juz bylo
ja w holywood kupuje waciki, a w vegas podpaski, czasem jak jestem przelotem w NY - to zaopatrzam sien w podreczny zestwa do wykonywania lewatywy

Gość aga-umbra
wszystko zalezy od srodoiska, w ktorym zyjesz. jak obraces lub obraalas sie w srodowisku takich brudasow to mi przykro. jak wejdziesz do polkiego tramwaju to niestety dobiegajace stamtad zapachy tez swiadcze ze polacy mydlo znaja tylko z reklamy. Od paru lat tworze rodzine we wloszech i takiej czystosci i dbalosci o dom to tylko pozazdroscic. www.aga-umbra.blog.onet.pl

monika- dlatego tez mowie, ze wg mnie NY to nie jest miasto marzen co nie zmienia faktu, ze akurat mi sie niesamowicie podobalo (moze wlasnie dlatego ze mialam pieniadze i przyjaciol mieszkajacych w centrum Manhattanu- gdzie mieszkalam tez za darmo- to akurat przyjaciolka z Polski). A to, ze jest bieda to wiem- sa ghetta i slumsy- jednak to wszytsko nic w porownaniu do slumsów jakie widzialam w Miami- tam po porstu jest masakra- nawet na filmach takich rzeczy nie widzialam. I prawda jest tez to, co powiedzial mi moj wujek od 17 lat mieszkajacy w Kanadzie ale odwiedzajacy czasem NY- że jak pojade tam to zobacze bogactwo i przepych jakiego pewnie jeszcze w życiu nie widzialam ale zobacze też taką biedę, jakiej w Polsce nigdy nikt nie ujrzy. I to prawda- ze skrajnosci w skrajnosc- z tym, ze ta bieda jest bardziej widoczna na Brooklynie czy Bronxie niz na Manhattanie- a ja glownie tam przebywalam.

moglabyś coś blizej i jasniej powiedziec o leo dicaprio? ;) widzialas jego czy tylko jego dmo?;) ciekawa jestem jak wyglada, pewnie super willa z ogromnym basenem i samymi wygodami ;) ech..., zazdroszczę ci ze tam bylas. Od dziecka moim marzeniem są stany, Najbardziej wlaśnie Hollywood,Los Angeles- miasto bogów :( Nowy York, może jeszcze troche San Francisco i goraca, piekna Floryda...rozmarzylam sie :(

Gość zytkakiks
ja bym bardzo chciala stany zobaczyc... zwlaszcza Grand Canion i Las Vegas a Ty wszedzie tam juz bylas... :(

sweet- nie widzialam di caprio :) tylko jego dom w Beverly Hills- wiesz tam prawie kazdy dom wyglada identycznie- olbrzymie ogrodzenie zasloniete wysokim na 3 metry żywopłotem to podstawa :D jedynie brama jego domu byla odslonieta wiec widzialam po prostu wejscie do domu- baseny i ogrody wszyscy mają z tyłu domów, wiec nie da sie ich zobaczyc jezeli sie tam nie wejdzie.. takze jak sama widzisz niewiele :) Widzialam dom Marylin Monroe, w ktorym kiedys mieszkaal, Aarona Spellinga.. no ogolnie wiewlu gwiazd :) I przejezdzalam obok kliniki chirurgii plastycznej w ktorej Pamela robila sobie cycki a jackson wiekszosc operacji plastycznych (to bylo w beverly hills) A co do los angeles- uwazam, ze sa duzo ciekawsze miejsca w USA nic to.. fakt, ze pierwsze wrazenie jest swietne (noi sam stan California- jak to brzmi! :P)- cudownie idealnie błękitne niebo, palmy, roslinnosc- wszytsko idealnie zielone łacznie z równiotką trawą, cudowne samochody itd.) ale na dluzszą mete troche sie nudzi :P bylam tam 2 tygodnie- plaża venice beach (na ktorej krecono np. sloneczny patrol) jest ladna ale moim zdaniem bez porownania piekniejsza jest Miami Beach na florydzie.. Ocean w Californii jest dosc zimny i sa bardzo duze fale takze tam sie przede wszytski surfuje a nie plywa :) Za to Las Vegas (stosunkowo niedaleko od LA- 500km) jest niesamowite i to naprawde warto zobaczyc!! noi kanion, w ktorym sie zakochalam..

Gość do super promocji
po pierwsze, to sniegu w ne jorku jak na razie nie ma, wiec nie wiem jak ty ta telewizje ogladasz? a w jakich sklepach ty te zakupy na tym manhatanie robilas? i jak to jest ze cie na kazdym krou zaczepiaja na ulicy? hmmm

wiem, ze sniegu jest sporo w stanie NY ale myslalam, ze moze popadalo tez w NYC bo bylo juz dosyc zimno jak wylatywałam.. :) zakupy na manhattanie- glownie okolice 42 street i 5th avenue- tam jest duzo sklepow a mieszkalam obok empire state, wiec mialam bliziutko... Ta marynarka, o ktorej pisalam przeceniona z 300$ byla w jakims nieznanym mi sklepiku.. ale niedaleko H&M i Victoria\'s secret.. Trzeba troche poszukac i mozna znalezc fajne rzeczy :) A co do zaczepiania na ulicy- nie chce wypasc na jakiegoś narcyza ale skoro pytasz to moge odpowiedziec- jestem dosyc atrakcyjna (pracowalam troche czasu jako fotomodelka :o ) i chyba dlatego mnie zaczepiano, ale bardzo milo mi się czasem gawędzilo, wiec nie widzialam w tym nic zlego :) \"do super promocji\"- mieszkasz moze w NYC?

Gość do super promocji
ojojojoj, jestes piekna wspaniala, bogata i latasz do niu jorku, nic tylko ci zazdroscic, tylko zauwaz, ze jesli chcesz pogadac z kims na temat nowego jorku, to wejdz na zagraniczny czat albo jakies forum.Bo tu wychodzisz na chwalipiete. Ne chce cie obrazac ani nic takiego, poprostu uwazam, ze przecietnych Polakow nie stac na robienie zakupow w Nowym jorku, nawet wiecej niz przecietnych. Wiec po co ludziom takie rzeczy opowiadac, zwlaszcza obcym, jesli ich i tak malo to obchodzi....

Promocjo, byłaś w San Francisco? Mam bzika na punkcie tego miasta, muszę tam kiedyś pojechać... :o Opowiedz coś... pliiisssssss

Anusia- niestety nie bylam... :( a bardzo chcialam, jednak nie mialam juz czasu. Jest to dosyc daleko od L.A. dlatego sie nie udało.. moze nastepnym razem :) Wlasciwie to mialam okazje tam jechac bo zostalam zaproszona przez znajomego.. ale to dosc skomplikowana historia :P w kazdym razie nie bylam. Ale poznalam bardzo fajnych ludzi z San Francisco ;) A bylas juz tam czy tylko uwielbiasz bo uwielbiasz i dopiero chcesz sie wybrac? \"do super promocja\"- jak widac Twoje wnioski są dosyć błędne :) po pierwsze czytajac ten topic widac, ze są ludzie zainteresowani tym, co pisze; po drugie- jestes jedyna osoba, ktora twierdzi, ze sie chwalę :) Wyciągnij wnioski i żegnam 🖐️ Nie jestem też bogata i jak juz napisalam nie latam sobie do NYC na zakupy :) ale jak powszechnie wiadomo 70% Polaków ma kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, więc wykazuję się wyrozumiałością w Twoim kierunku :) Pozdrawiam gorąco i życzę dużo usmiechu :)

Ja w USA nigdy nie byłam, ale mam rodzinę w Nowym Jorku własnie. Jak przyjeżdżają do Polski, to ciągle słyszę ochy i achy. Dowiedziałam się od nich m.in, że: - warszawskie metro jest po prostu piekne, czyściutkie i kolorowe - ludzie sa bardzo eleganccy i tacy czyściutcy i zadbani - ulice sa czyste - nie widać tu takiej biedy Z czegoś chyba musza się brać te opinie?

Aggie- troche w tym racji ale metro wewnątrz wyglada zupelnie tak samo jak w wawie- jest czyste i monitorowane i nic dziwnego sie w srodku nie dzieje. Co innego na zewnątrz -tam gdzie sie czeka na pociag- rzeczywiscie jest ponuro i czasami wala sie sporo papierów ale bez przesady- bez biletu nikt nie przekroczy bramki, wiec nie dzieje się tam niewiadomo co... Sama caly Nowy Jork zwiedzalam podróżując metrem przez 2 tygodnie i bardzo to sobie chwalę :) Za to najpiekniejsze i najbardziej czyste i w ogole och o ach metro jest w Hollywood- nowiutkie! Co do ludzi ubranych elegancko to absolutnie sie nie zgodze!! W NYC ludzie sie ubieraja swietnie- króluje miejski styl. Duzo (a wlasciwie bez porównania) ciekawiej niz w PL i są naparwde czysci (poza bezdomnymi oczywiscie). Ulice.. nie sa bardzo czyste- standardowo- normalnie.. Żadnego nadzwyczajnego brudu czy smieci- chyba, ze poznym popoludniem i nocą- bo tam jest taki zwyczaj, ze wszystkie sklepy i kawiarnie wystawiaja swoje smieci po sprzątnięciu na ulice żeby śmieciarze je zabrali i wtedy to wyglada mało ciekawie.. O biedzie juz pisalam- jest widoczna- ale raczej nie na Manhattanie. Nie wiem gdzie Twoja rodzina mieszka bo jak widac mamy zupelnie odmienne zdania na ten temat.. prawdopodobnie na Brooklynie lub Queensie lub Bronxie- bo Manhattan to najbogatsza dzielnica i naprawde tam sie nie spotyka czegos takiego o czym piszesz... I jest bardzo bezpiecznie- wszedzie pelno policjantów i pomocnych ludzi. A co do tych ubran ludzi jeszcze- rzeczywiscie w calych Stanach jest cos takiego, ze tam ludzie stawiaja przede wszystkim na wygodę- wiec czesto mozna ich spotkac np. w dresach albo jakichs rozciągnietych bluzach jak ida sobie na zakupy do spożywczaka czy z psem- u nas natomiast laski wolą zamarznąć zimą ale wystawic brzuch na wierzch i o mało co nie zabić się na lodzie w butach na 10cm obcasie- moze tutaj ta elegancja... Choc jak pisze- w kazdej opowiesci jest ziarno prawdy :)

Rodzina mieszkała przez wiele lat na Brooklynie, ale od paru lat mieszka na Manhattanie. W uwadze odnośnie eleganckich i zadbanych ludzi chodziło konkretnie o buty ludzi w metrze - ciocia mówiła, że wszyscy mają takie czyste i wypastowane buty dobrej jakości. Sama w NY nie byłam, więc to tylko powtórzona opinia.

No mozliwe.. tam jest taki przekrój spoleczenstwa ze wiesz.. :) spotkac mozna kazdego, na buty szczerze mówiąc uwagi naprawde nie zwracalam- choc pamietam tylko, ze w sumie kazdy byl w jakichs japonkach albo klapkach bo to bylo lato i strasznie gorąco, więc moze wtedy to sie nie rzucalo tak w oczy, ze są brudne itd. :P Ja sama nie wiem czy bym chciala mieszkac w NYC ale napewno jest bardzo ciekawie, jakbys miala okazje odwiedzic kiedys rodzinke to polecam- chociażby z czystej ciekawosci :)

Gość mieszkanka USA
Naprawde uwazasz ze metro w Hollywood jest czyste?? Przede wszytskim jest bardzo niebezpieczne. Nie dziwie sie twojej opini o LA skoro widziala tylko domy gwaiazd :(

droga mieszkanko usa- metro w Hollywood jest nowiutkie i czyste a do tego bardzo kolorowe i świetnie i ciekawie wykończone- a czyste dlatego, ze prawie nikt nim nie podrózuje bo każdy ma samochody :) a turysci czesto sa tam tylko na wycieczkach wynajetymi autokarami. Domy gwiazd widzialam na wycieczce w Beverly Hills a sama mieszkaalm w LA w dzielnicy Inglewood, ktora jak wiesz nie nalezy do najbezpieczniejszych, wiec wiem jak to wygląda \"od kuchni\". Niemniej jednak ma to dla mnie swój urok bo nie ejstem osoba, ktora lubi sie tylko wylegiwać bezpiecznie na plaży wsród palm i pare razy (czasami niechcący) znalazlam sie niestety w slumsach LA gdzie scierano krew z korytarzy dworca albo probowano sprzedac mi prochy.. Takze wiem, co mówie i nadal nie zmieniam zdania- bylo to bardzo ciekawe doswiadczenie i niezapomniane przezycie :)

Gość gwiazdka**
Nie byłam w U.S.A ale zwiedzenie tego kraju a szczególnie NY jest moim marzeniem.Chciałabym poczuć ten klimat NY,inne stany i miasta również mnie bardzo inetersują i dużo czytam na ten temat. Może moje marzenie kiedyś się spełni,a jak na razie bywam w Berlinie i też lubię to miasto.Chociaż przez ostanie lata to wielki plac budowy,ale dzięki temu widać jak to miasto się rozwija.Lubię klimat wieczornego Berlina i te niebo nad Berlinem które jest zawsze pełne samolotów.

gwiazdka a moim marzeniem jest polecieć do Australii i Nowej Zelandii.. :) może juz niedługo.. :D Jak lubisz niebo pelne samolotow to na pewno by Ci sie spodobalo w wielu miastach w USA ;)

Gość gwiazdka**
Australia też bardzo ciekawy kraj,szczególnie przyroda bo jest tam zupełnie inna niż gdziekolwiek indziej. Ja jak na rzie podróżuje sobie palcem po mapie:),dużo czytam i oglądam zdjęcia z różnych ciekawych miejsc na świecie.Każde miasto ,każdy kraj ma swój specyficzny klimat i kulture i to właśnie chciałabym poznać i odczuć na własnej skórze.Kiedyś wyruszę to wszystko poznać a pierwszym miastem będzie NY.

Gość danity kane_
Super promocjo , a jak podrozowalas po stanach? sama? pojechalas z kims , czy dopiero tam kogos poznalas?

Gość mieszkanka USA
Oj, Suerpromocjo, merto wcale nie jest nowe, a i lidzi nim spro podrozuje, bo zostawiaja samochody na parkingach przy metrze. Bylas tam tylko chwilke i widzialas pewne rzeczy wyrywkowo, dlatego moglas odniesz takie wrazenie. Zgadzam sie jednak ze metro w LA robi wieksze wrazenie niz to brudne w NY.

jejku ja uwielbiam NY, miasto to jest dla mnie niesamowitym miejscem. I po prostu najpiekniejszym miastem na ziemi pod każdym względem. Niestety jeszcze tm nie byłam :/ ale to marzenie już w przyszłym roku zamierzam spełnić :) także podzielam zdanie autorki topiku... ja też kocham nowy jork :):):)