Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyłozgięcie macicy

tyłozgięcie macicy a zajście w ciążę

Polecane posty

Gość tyłozgięcie macicy

Cześć wszystkim - powoli mam dosyć - zawsze wiedziałam że mam tyłozgięcie macicy, ale piewrwszego synka (6lat) urodziłam i nosiłam bez problemu. teraz chcę drugie dziecko a tu nic. W ubiegłym roku poroniłam. Staramy się już prawie 1,5 roku bez zabezpieczeń i wogóle na maxa i NIC. MOŻE SĄ JAKIEŚ SPECJALNE POZYCJE CZY CO Czy któraś z Was ZNA JAKIEŚ POZYCJE PRZY TYŁOZGIĘCIU MACICY. Spytałam lekaża a on na to trzeba poczytać - debil

Gość dorota P.
pozycja do zajścia przy tyłozgięciu najlepsza taka : już po, nóżki do góry i na ścianę, taka świeca jak na WF, i tak 15 minut.

Gość hidrotyma
Zawsze badanie robisz podczas prysznica, jedna noga wyżej dwa palce wskazujący i serdeczny... wkładasz jak najgłębiej Az poczujesz napór... i gładką powierzchnie, owal, takie jakby jajko... to jest szyjka. Jeśli wyczuwasz malutkie wgłębienie, i macica jest nisko i szyjkę super dobrze wyczujesz to masz dni płodne... Jeśli szyjka jest słabo wyczuwalna, masz kłopot ze "znalezieniem" to dni niepłodne... Ale żeby dojść do wprawy musisz to robić codziennie, zaraz po skończeniu miesiączki do kolejnej.. zapisuj sobie to! W następnym cyklu juz będziesz miała obraz tego jak zachowuje Sie szyjka, macica podczas cyklu

Gość bartolinka123
poduszka pod pupę albo na brzuszku poleżeć po sexie z jakieś 15-20 minut

Gość bartolinka123
Tyłozgięcie macicy nie jest ani wadą, ani chorobą. To taka uroda! W przypadku trudności w zajściu w ciążę zaleca się pozycję kolankowo-łokciową oraz utrzymywanie przez kilka minut po stosunku uniesionych pośladków i zaciśniętych ud.

Gość sloneczko-
ja tez mam tylozgiecie i staralam sie o dziecko 9 miesiecy Po stosunku lezalam na brzuszku pol godziny mierzylam tez temperaturke Pomoglo:-) jestem w 7 miesiacu ciazy powodzenia

Gość trudno
trudno będę od dzisiaj się wyginać wszystko aby tylko zajść :)

Gość lood
Moja znajoma ma tyłozgięcie i...trójkę dzieci, więc chyba nie miała problemu z zajściem w ciążę:-)

Gość FAJNIE ŻE
JEST TAKI TOPIK MUSZĘ SPRÓBOWAĆ PISZCIE WIĘCEJ NA TEN TEMAT

Gość tyłozgięcie macicy
znowu dostałam okres :(