Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morelka+++

Nie mogę pić kawy, co może mi ją zastąpić????

Polecane posty

Gość morelka+++

bo nie pociagne jednego dnia,chodzi o jakis pobudzacz

Gość ja mam wolne
zielona herbata;)

Gość Na poxczątku wspolczuje
ze nie możesz pić kawusi:( Może herbata zielona i kawa zbożowa Inka ;)

Gość dlaczego_
nie możesz jej pić?

Gość Na poxczątku wspolczuje
albo kup sobie jakies napoje izotoniczne (jesli masz jakies wieksze wysiłki)

Gość dlaczego nie kawa
?

Gość ooooo----
Herbatki, napoje z guaraną. Są też cukierki, guma do żucia itd. Polecam. "Guarana to roślina dająca dobrą kondycję i lepsze samopoczucie. Działa orzeźwiająco, przede wszystkim dzięki wysokiej koncentracji naturalnej kofeiny. Zawiera do 6% kofeiny, czyli trzy razy więcej niż naturalna kawa. Uważa się, że jest to najsilniejszy, naturalnie występujący środek spożywczy, zawierający kofeinę. W przeciwieństwie do kawy jest mniej szkodliwa i dłużej działa. Działanie jej utrzymuje się do 6 godzin."

ale chcesz, żeby ten smak kawy było czuć? (jak tak -to cukierki kawowe albo kawę bez kofeiny). a jak zależy Ci tylko na pobudzeniu, to może jakieś tabletki z żeń-szeniem czy guaraną albo Plusssz Activ...

Gość morelka+++
dzięki,nie mogę pić kawy bo mi lekarz zabronił

Gość dziwny ten twój lekarz
dobrze zaparzona kawa na pewno nie szkodzi :) najlepsza jest z ekspresu ciśnieniowego min.15 bar

zielona herbata to na pewno nie, bo obniża ciśnienie. herbata czarna krótko parzona lub guarana - np. Bio-Active ma herbatę Guaranda.

Gość morelka+++
zielona herbata zawira kofeinę więc jak ma obniżać ciśnienie?

Gość mama34
czy mozna pić zieloną herbatę na uspokojenie, słyszałam ,że trzeba ją parzyc wtedy ok.8min, a na pobudzenie2-5min

Justa, jak zwykle, ma odpowiedź ;) I w dodatku prawdziwą :) Zielona faktycznie obniża ciśnienie, może lekko podwyższyż, kiedy jest bardzo mocno, gorzka i wstrętna, ale podwyższa na krótko. Moja bratowa nie pije w ogóle kawy, rano zawsze zjada łyżeczkę sproszkowanej guarany. nie jest to smaczne, ale podobno np. zmieszane z sokiem wiśniowym znośne. Energii wystarcza do końca dnia. Pozdrawiam!

ja nie pije kawy bo nie lubie jej smaku. Dla mnie okropność. Normalnie daję rade bez tzw. pobudzaczy ale czasem w deszcowy dzien ratuje sie hebatka Vitaksu \"energia cos tam... zawiera guarane i tego typus środki otwierające oczy. Ja pije to bardzo żadko i na mnie działa :)

Gość sweoli
A po co chcesz pic kawe ?? CZy trzeba pic kawe ?? Ja mam 28 lat i wypiłam w zyciu 3 kawy. Wstaje rano praca , dom wszystko musze zrobic chodze spac o 24 i jakos bez kawy zyje, moze lepiej cos dobrego zjesc i duzo wody pic ???

Gość issi_a
ja powoli zamieniam kawe na yerba mate:) właściwości zdecydowanie ma pobudzające jak kawa ale smak nie ten sam, na plus przemawia na pewno to że jest dużo zdrowsza.. wiele ciekawych informacji nt. yerba mate znajdziesz na portalu http://yerba-mate.org/

Gość gość
Mój tato miał problem z nadciśnieniem i po kawie się uregulowało Znajoma miała problemy żołądkowe po mojej kawie nic jej nie jest Koledze lekarz zabronił picia kawy a moją kazał. Mistrz świata w wyciskaniu na klatę pije tylko moją kawę ze względu na jej zdrowotne właściwości a dokładniej ganodermę którą ona zawiera - dla Ciekawskich Ganoderma Lucidum jedyne słowo w google które nie ma złych opinii ;p z tego co się orientuję można ją tutaj nabyć :) http://www.ks.myorganogold.com/

Gość monikamonikamonikamonikamonika
może czarna herbata? ja sie odzwyczailam od kawy kilka lat temmu i od tego czasu pije herbe czarna, mocno naciagnietą.od czasu do czasu dla przyjemnosci tylko kawe pije, albo sok z pomaranczy to tez pobudza

Gość gość
Zamiast kawy hm... na pewno możesz napić się Energy Drinka Blacka, który jeszcze lepiej pobudza niż kawa, ma szybsze działanie oraz koncentracja jest lepsza. Smak jest także bardzo dobry.

Gość rrrozwódka
czerwona herbata - pobudza bardziej od kawy, ale jednak lepiej spytać sie lekarza i żeń-szeń - rewelacja, dostałam taki z Korei i był super, a ostatnio kupiłam jakiś za 10 zł w aptece i też działa

Gość Blaue
Jestem niskocisnieniowcem ale nie pije kawy bo po pierwsze jest ochydna i sam jej smak mnie odrzuca a po drugie nie moge bo moj zoladek nie daje rady. Moj lekarz poradzil mi nie pic kawy gazowanego ani mocnych herbat . Czarna herbata tez szkodzi na zoladek jesli ma ktos delikatny zoladek tak jak w moim przypadku. Zdarza sie ze nie daje rady w dzien to kupie mrozona kawe jest napompowana chemia ale w smaku jest dobra i moglabym ja pic bez konca :) ale taka kawe wypije raz na 3 miesiace . Lekarz poradzil mi witamine b12 ktora dostarcza energi jest potrzebna do prawidlowego funkcjonowania organizmu i odkad biore b12 w plynie daje rade mam energie na caly dzien i cisnienie jest w normie :) takze polecam brac regularnie b12