Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agulllaa

Czy po przemyciu twarzy PŁYNEM MICELARNYM buzia świeci się? jaki płyn najlepszy?

Polecane posty

Gość Agulllaa

po użyciu toniku zauważyłam, że twarz zaczyna mi się szybciej błyszczeć (mam cwerę mieszaną, wrażliwa i naczynkowa w okolicy nosa na policzkach) dlatego zrezygnowałam z niego i zastanawiam się czy płyn micelarny będzie skutecznym substytutem toniku w odświeżaniu twarzy w ciągu dnia

Gość Agulllaa
Dziewczyny, poradźcie:) bo nie wiem czy jest sens wydawać tyle kasy na kolejny specyfik, który pójdzie w odstawkę, a czytałam na Wizażu, że płyny micelarne do najtańszych nie należą:O

Gość Agulllaa
Dzięki, ale może nie wszyscy na raz:O:O:O

Gość pytam
co to jest płyn miceralny?

Gość goudus
ja mam plyn micelarny sensibio biodermy, jest fajny, nic nie szczypie, fakt ze troche kosztuje ale czesto są promocje albo mozna kupic w aptece internetowej, tez jest taniej Ja mialam ciagle os nei tak z cerą, krostki na brodzie, zaczerwienienia, kosmetyczka polecila mi taki plyn i powiedziala zeby nei myc twarzy wodą, po kilku tygodniach uzywania takiego plynu jest lepiej

może za często oczyszczasz twarz, co przesusza skórę i zaczyna się ona szybciej błyszczeć. nie powinno się myć twarzy częściej niż 2 razy dziennie. po każdym użyciu toniku nakładasz od nowa krem?

Gość Do JUSTA
co jest lepsze : umyc twarz mydłem i na to krem czy lepiej bez wody płynem milcearnym?

mydło w ogóle odradzam do mycia twarzy, więc w tej sytuacji jest lepszy płyn micelarny. a co do wody, to zależy to od rodzaju cery, cera tłusta prawdopodobnie lepiej zareaguje na mycie żelem do takiego rodzaju cery i wodą. następnie tonik i krem.

Gość Agulllaa
No właśnie, że myję twarz tylko rano i wieczorem, a problem błyszczenia jest cały czas:(

Gość Agulllaa
Nawet puder nic nie pomaga, a jest mi zupełnie niepotrzebny, bo cerę mam ładną i śniadą więc nie zamierzam go używać (kiedyś próbowałam by sprawdzić czy skóra będzie sie mniej błyszczeć). Myślicie, że płyn micelarny cos pomoże?

z pierwszej wypowiedzi zrozumiałam, że używasz toniku również w ciągu dnia.

Gość Agulllaa
Nie, zupełnie zrezygnowałam z toników. Chyba, że czuję iż buzia jest przesuszona to przy wieczornym demakijażu, po umyciu buzi żelem stosuję tonik nawilżający i potem krem.

ja mam płyn miclearny firmy la roche posay - polecam - przecieraz rano i wieczorem nie mam zadnych efektów ubocznych typu swiecenie czy swedzenie czy wysuszenie

Gość Agulllaa
Czyli jednak i tak buzia będzie się świecić?:O Co ja mam zrobić z tą twarzą?:O:O:O

Zdaje mi się że w twoim przypadku najlepszy będzie dobry krem matujący. Jeśli chcesz po prostu ściągać zanieczyszczenia z twarzy w ciągu dnia, to lepsza od toniku jest woda termalna w sprayu - przynajmniej moim zdaniem. Miałam wodę Avene i byłam zadowolona.

Gość rewelacja.
ja mam plyn micelarny la roche posay i nie swieci mi sie po nim skora. ale po toniku tez mi sie nie swieci. po nalozeniu toniku odczekaj 15 min zanim nalozysz krem lub emulsje matujaca. na to fluid i powinien byc spokoj na kilka godzin :) jesli masz problemy ze swieceniem to zazywaj witamine PP. pozdrawiam :)

Gość Agulllaa
Dzięki dziewczyny:) a czy wodą termalną można spryskać twarz bez obawy o to, że tusz do rzęs się rozmarze?

Gość sylwia-doradca kosmetyczny
Dziewczyny przeczytałam te wszystkie Wasze odpowiedzi. I mam tylko jedna odpowiedz na Wasz problem- zmieńcie podstawy pielęgnacji.Słuchajcie pielęgnacja twarzy to takie 4 koła samochodu, jeżeli jednego zabraknie samochód nie pojedzie, zgodzicie się ze mną? Tak samo jest z pielęgnacją twarzy, muszą być zastosowane 4 kroki, żeby nasza skóra była promienna, czysta i się nie świeciła! 1 krokiem jest czyszczenie: żel do mycia twarzy bądź pianka!! 2 krokiem jest tonizacja... musimy zastosować tonik, żeby nam sie odbudował płaszcz kwasowo-lipidowy który zmyliśmy żelem. 3 krok-krem na dzień obowiązkowo dobrany do naszego typu skóry! 4 krok-krem na noc,-żeby zregenerował nasza skórę. a co do płynu micelarnego polecam płyn firmy Oriflame! sama używam i wiem, ze jest bardzo dobry- ma ph łzy co nie podrażnia naszego oka.. i to jest moje kochane płyn do demakijażu oka.. a nie całej twarzy.. on ma na celu natłuszczenie i nawilżenie wrażliwej okolicy oka... a nie zmatowić nasza skórę.! płyn ten jest niedrogi- a w 100% naturalny bo nie posiada żadnych komponentów pochodzenia zwierzęcego!!:) serdecznie Wam go polecam. Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania, bądź chciałybyście doboru pielęgnacyjnego to zapraszam do pisania e-meili. Pozdrawiam Sylwia.

Gość pani Sylwio
od kiedy zrezygnowałam z toniku i stosuję tylko żel do mycia i krem buzia wygląda o niebo lepiej i nie błyszczy się:) więc na siłę nie będę używać toniku, który tylko szkodzi, a robiłam to nieświadomi przez wiele lat

Moja kochana, to używałaś nieodpowiedniego toniku na to wygląda. Tonik- to jest taka magiczna woda. Jeżeli myjesz twarz żelem, to zmywasz wraz z tym całym brudem także barierę kwasowo-lipidową( która jest odpowiedzialna za naturalne ph naszej skóry i za to żeby w czasie gdy sie ta bariera odbudowuje nic się do tej skóry nie kleiło, a odbudowuje sie parę ładnych godzin sama!) a tonik ma na celu w jak najszybszym czasie(parę minut )odbudować ta barierę ochronna. Nie stosując toniku- to używając np. kremu przeciwzmarszczkowego, ten krem zamiast działać zaraz na zmarszczki- to będzie najpierw odbudowywać tą barierę, nawilżać skórę a dopiero potem tymi resztkami działać na zmarszczki. Twój krem ma na celu matowienie skóry tak zakładam to powinnaś używać toniku do cery mieszanej, który by regulował natłuszczenie Twojej skóry i dopełnić tylko kremem matującym dla cery mieszanej bądź tłustej. Krem zacznie Ci lepiej działać:) radziłabym jeszcze raz spróbować:) i poszukać jednak odpowiedniego toniku dla Twojej cery:) a ja nie jestem Pani Sylwia- tylko Sylwia:) Pozdrawiam :*

Gość to moze podasz Sylwio
najlepsze toniki w rozsądnych cenach, ja od jakiego czasu uzywam Melisę urody ale mi się juz znudziła

Gość pani Sylwio
proszę sobie ywobrazić ile toników musiałam zużyć jeśli stosowałam je jakieś 10 lat i były to przróżne specyfiki, a żaden nie pomagał tylko szkodził jeśli chodzi o krem to nie używam kremów matujących, bo te też tylko wysuszają cerę zamiast matowić używam kremu dla dzieci Bubchen i Babydream i wreszcie moja skóra wygląda tak jak powinna:)

Gość pani Sylwio
i oczywiście miało być SYLWIO, nie pani Sylwio:) pozdrawiam również:)

oczywiście niema problemu:) polecam Ci to co sama używam:) Seria Optimals balance Firma Oriflame:) 4 stopniowy program pielęgnacyjny: 1,oczyszczający żel 29.00 w promocji 19.90 2,odświeżający tonik(przywraca równowagę skórze i zmniejsza pory) 29.00 w promocji 19.90 3,żel na dzień( matuje miejsca przetłuszczające się, głęboko nawilża miejsca suche) obecnie w promocji 22.90 bądź matujący fluid (różni się konsystencja od kremu, fluid jest lżejszy) 39.00 w promocji 22.90. 4. no i żel na noc (zwiększa energię komórkową i reguluje wytwarzanie sebum) aktualnie w promocji 22.90. Jeżeli zdecydujesz się dbać o Twoją skórę tak jak należy:) to gwarantuje Ci , że skończą Ci się problemu z tłustą skórą i zanieczyszczonymi porami:) Ja już stosuje ten program od roku dzień w dzień i bardzo sobie chwale:) i mówię Ci to nie ze względu na to, że jestem w firmie Oriflame, ale dlatego, że wiem, że te kosmetyki Ci pomogą bo są w 100 % naturalne:) Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to słucham:) możesz mi wysłać meila:)

Gość do doradczyni
co to znaczy kosmetyk w 100% naturalny? I Oriflame takie ma?? :D:D Same wyciągi roślinne bez emulgatorów i konserwantów?? Nie ma to jak wciskać kit Prawdziwy doradca nigdy nie poleciłby kosmetyku bez badania cery.

Gość to moze podasz Sylwio
e ja nie lubię kupowac u konsultantek, nie mam na to czasu ani siły zeby organizowac jakies spotkania, wole wejsc do sklepu i wybrac taki jak mi pasuje i to za kilka złotych a nie za kilkadziesiat mi pasuje melisa, teraz sprawdzę kwiaty polskie

od doradczyni. Tak Oriflame takie kosmetyki ma...w 100% naturalne bez konserwantów i emulgatorów, ponieważ pozwalają nam najnowsze technologie na to. Mamy własne laboratorium w Dublinie jako jedna z niewielu firm na rynku. I właśnie to pozwala nam zamknąć olejki roślinne w kapsułkach bez dodawania konserwantów. Nie mamy nic!! pochodzenia zwierzęcego- mamy roślinny kolagen, wit. A z oczyszczonego beta-karotenu itd. Nie będę Ci tu pisać całego elaboratu, ale daje Ci gwarancje, że mamy tylko naturalne składniki. Możesz sobie przeczytać na stronie internetowej firmy. I nie wciskamy kitu- tak jak inne firmy na rynku w tym firma na "A". A co do programu pielęgnacyjnego... nie dobieram jej jakiegoś szczegółowego programu,tylko podstawowy program dla cery mieszanej, wnioskując po tym co mi napisała o jej skórze. Oczywiście zgadzam się, żeby dobrać szczegółowy program trzeba zrobić badania cery i dlatego napisałam, jeżeli ktoś by był chętny to proszę napisać meila. Jest wielu doradców w naszej firmie w różnych regionach Polski więc dla każdego kogoś znajdziemy!!:) dla każdego kto chce dbac o skórę tak jak nalezy!:) Pozdrawiam 'do doradczyni"