Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosieczka

mam kilka watpliwosci po wizycie u ginekologa...

Polecane posty

Gość ktosieczka

to, ze go zmienie jest pewne. glownie dlatego, ze nie mam pojecia, czy facet mowiac, ze panikuje juz teraz jak dziecko i nie zniose porodu, kiedy powiedzialam, ze mnie boli w srodku ma rcje, czy nic go nie obhcodze... chce miec pewnosc! a moje watpliwosci na ktore mi nie odpowiedzial to: - jestem juz w 8 tygodniu, ale po dwoch wizytach mialam na razie tylko robione 2 razy usg. nic wiecej. nigdy w zyciu nie mialam badanej krwii, a to badanie i kilka innych jest wedlug roznych terminarzy badan niezbedne: http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=653 czy te wszystkiebadania musza byc robione? czy przesadzam? czy mocz musi byc badany? cisnienie i moja waga? piersi itp? - wiem, ze podczas ciazy kobiety wyplywaja rozne dziwne sluzy, ale ja mialam do tej pory problem z grzybica, wiec wedlug mojego lekarza panikuje i jestem niepowazna. a wszystko dlatego, ze boli mnie przy oddawaniu moczu, wydobywa sie ze mnie nieprzyjemny zapach i bardzo boli mnie w srodku przy stosunku. jestem jakby obtarta. tak, samo jak mialam usg dopochwowe- bardzo mnie otarlo... reszty nie pamietam... ale czy gin m racje? czy to ja panikuje?

Gość ten gin
lekceważy cię, z takimi sprawami nie powinien cię zbywać - ja byłam na 1 wizycie w 5 tc i miałam zlecone badanka krwi i moczu (morfologia, grupa, wr, cukier), no dużo tego było. Po 2 tygodniach kolejna wizyta i założona karta, czyli w 7 tc. I wyniki do tej pory średnio raz na miesiąc.

Gość ten gin
aaaa, cytologie sam mi zrobił, żeby miec pewność, że nie ma grzybka i innych świństw, to zagraża rozwijającemu się płodowi. Zalecam zmianę gina i to błyskawicznie.

Gość ktosieczka
zmienie go - dzisiaj juz zapisze sie do innego dziekuje

Gość ktosieczka
najgorsze jest to, ze nie mam zadnej gwarancji na to, ze ten lekarz do ktorego sie zapisze bedzie dobry... a nie chce calej ciazy spedzic na szukaniu dobrego ginekologa :(

Gość styczniówka007
Niestety nikt nie da ci gwarancji, ale myślę, ze po pierwszej wizycie będziesz wiedziała już czy on spełni twoje oczekiwania. A moze popytaj wśród znajomych o jakiegoś dobrego gina. Moim zdaniem podstawowe badania powinnaś już miec zlecone. Skoro to 8 tc, to czas najwyższy. NIe zwlekaj, samo usg to niewiele.

wlasnie,popytaj znajome,nie ma to jak gin z polecenia,i raczej oczywiscie prywatny,prawda?bo na kase chorych nie poszłabym nawet do lekarza z przeziebieniem,a co dopiero z tak zyciowa sprawa, jak ciaza.pozdr