Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zieloneszkiełko

Od kiedy kleik ryżowy?

Polecane posty

Od kiedy zaczęłyście podawać kleik ryżowy? Moje dziecko w niedzielę skończy 3 miesiące. Waży 6.640kg. Jest karmiony mieszanie, ale głównie piersią. Je dość sporo i dużo... I nie miał nigdy objawów alergicznych. Myślicie, że mogę już podać?

Kleik ryżowy zaczęłam podawać jak mały miał 3,5 m-ca ale to dlatego, że dostał biegunki i pediatra zaleciła. Podaję mu do tej pory bo bardzo lubi. Ja bym na twoim miejscu poczekała jeszcze przynajmniej 2 tyg. i potem dopiero podała.

Gość madzena
Ja pierw karmiłam piersia ponad dwa miesiace, moj synek sie nie najadał i ciagle płakał wiec zaczełam podawac tez mleko modyfikowane, a po 2 tyg od karmienia mlekiem zaczełam dodawac po troszke kleiku ryzowego Nestle teraz skonczył juz 3 miesiace i kleik dostaje nawet 2-3 razy dziennie z mlekiem modyfikowanym i z butelki. piersia juz nie karmie. Najada sie nie ma kolek ani wzdec i regularnie sie wyproznia, ja uwazam ze nie powinno sie wychowywac dziecka :ksiazkowo: tylko kazda matka powinna po troszke probowac innych zeczy i patrzec na reakcje dziecka. Pozdrawiam wszystkie mamy

Gość kachakrakow31
ja dopiero dzis wprowadzilam ale to nie kleik ryzowy tylko kaszka bobovita .corka ma 5 miesiecy i karmiona jest od poczatku bebilonem.bede jej dawac na wieczor 2 lyzeczki do bebilonu moze bedzi emi przesypiac noce bo jak narazie budzi sie 2 razy na jedzenie

Gość gość
Ja podawałam córci kleik ryżowy gdy skończyła 3 miesiące,dlatego że przy piciu mleka połykała dużo powietrza i zaczęłam zagęszczać kleikiem i powietrza połyka niewiele.