Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa maria

CHCE SIE PODZIELIC Z WAMI TYM CO MNIE URATOWALO...CHCE WAM POMOC!!

Polecane posty

Gość golf do dupy jest
a kto ci powiedzial ze na cere pomaga?hahaha bez jaj..

Gość klasa sama w sobie
mama mowila mi ze na cere jest zajebiste takze tylko ze sie chudnie bardzo po tym.

Gość lek med
do hejeeee,leczyłam sie na hematologii z białaczki.Siemię lniane serwowano tak na okrągło więc nie pisz jak nie wiesz. Wiele dolegliwości i powikłań pokonałam dzięki siemieniu a i przez leczenie lekko przeszłam . :-))))

Gość klasa sama w sobie
ale jak wam je przyrzadzali na tym oddziale ?opowiedz pliss?gotowali?

Gość lek med
na cere pomaga bo ma fitoestrogeny.Leczy i zaparcia i biegunkę (taki fenomen!)>NIE TRZEBA GOTOWAC\! zalać łyżkę nasion mielonych lub nie mielonych szkalnką wrzatku po wystudzeniu pić najlepiej rano na czczo i między posiłkami.Z mielonych więcej się korzysta (całe wydalane sa z kałem nie trawią się ).Ale najlepiej mielic sobie w domu małymi porcjami na kilka dni.(jełczeją po zmieleniu ze wzg, na zawartośc tłuszczów).Zmielone przechowywac w lodówce.Generalnie siemię jest mega zdrowe dlakażdego.

Gość lek med
na oddziale gotowali bo tam nic nie może być surowe ale na codzień ABSOLUTNIE NIE TRZEBA gotować.

Gość klasa sama w sobie
kochana a napsiz prosze cie czy ja to dobrze robie?:( czy dziala takie zrobione jak ja to gotuje 15 minut i potem pije ten kleik z tego ..2 łyzki tego zalewam wodą i gotuje i potem sie robią takei jakby gluty ...czy to też dziala?pliss powiedz..

Gość tylko surowe
gotowane napewno nie dziala.

Gość przytulka nie dziala
co moze dac to siemie ?bez jaj?takei gluty nic nie dają

Gość przytulka nie dziala
wymyslacie cos ..bajki jakies nie z tej ziemi..te gluty sa niezdrowe bo przeznie nie wchalaniajasie witaminy z zoladka bo te gluty bariere stanowią i sie chudnie bardzo

Gość lek med
witaminy nie wchłaniają sie z żołądka to po pierwsze primo.Po drugie primo nie znam nikogo kto by chudł pijąc siemie w takiej dawce-łyżka lub dwie na dobę.(żeby uściślić nie znam nikogo kto wogóle chudnie na siemieniu)

Gość nuskka chyba klamiesz
to dziwne bo na siemieniu sie bardzo chudnie raczej

Gość lek med
dlaczego niby miałoby się chudnąć skoro posiada tak bogate wartości odżywcze?Ma tłuszcze i białka.Ja tam nie chudnę moze dlatego ze mielone.Ale mielone lepsze bo więcej sie korzysta.

Gość ojejeku
no to chyba logiczne, ze chudnie z pewnoscia osoba, ktora nie wyprozniala sie regularnie i rzadko, no bo przeciez wyzej napisane jest ze pomaga na zaparcia etc. nie wiem jak z innymi. aha czy mozna kupic ZMIELONE nasiona? czy mielicie je dziewczyny jakos w domu?

Gość ojejeku
aha i czy na zgage tez pomaga...?( nie wiem jeszcze czy to wrzody czy co)

Gość lek med
mielone też można kupić (prażone żeby własnie nie jełczało)Na zgagę rewelacja.

Gość gospochaa
Można kupić mielone odtłuszczone - w aptece. Lekarz polecił mi je na wrzody ze wzgl. na zmniejszoną zawartość tłuszczu. p.s. -Mój lekarz jest OK, zna się na rzeczy :)

Gość gospochaa
Sądzę, że można mielić w elektrycznym młynku do kawy ale nie próbowałam.

Gość lek med
odtłuszczone pozbawione jest mnóstwa witamin-a te tłuszcze w siemieniu są "dobre" nawiasem mówiąc.Dla mnie odtłuszczanie siemienia jest analogią do kawy bezkofeinowej-bez kofeiny nie znaczy ze dobra i zdrowsza.

Gość lek med
elektryczny młynejk sprawdza się tu rewelacyjnie.

Gość polecamssss
mi lekarz powiedzial ze nie wolno mielic samemu w domu bo wydobywaja sie toksyny jakies i tylko mielone sie kupuje gotowe.

Gość pytanie do lek med
kochana a napsiz prosze cie czy ja to dobrze robie? czy dziala takie zrobione jak ja to gotuje 15 minut i potem pije ten kleik z tego ..2 łyzki tego zalewam wodą i gotuje i potem sie robią takei jakby gluty ...czy to też dziala?pliss powiedz..

Gość pytanie do lek med
a ja słyszalam ze tombak poleca je na miesniaki nawet .. pozaty na oskrzela tez dobre jest ponoć

Gość taniego nie kupujcie
dziewczyny ale trzeba kupic zawsze drogir siemie anie to tanie za 2złote bop tamto jest niedobre bo tanie.

Gość lek med
dobrze robisz ale niepotrzebnie sie męczysz z gotowaniem ,zalej wrzatkiem, poczekaj aż wystygnie i tez beda gluty.Ja kupuję niedrogie niemielone i miele w młynku.

Gość pytanie do lek med
a czy ty jestes naprawde lekarzem med czy tylko taki masz nick:)pytam z ciekawosci:)

Gość pytanie do lek med
na opakowaniu pisze zeby gotowac..to nie wiem sama to znaczy ze gotowane niema wartosci pewno nie?? kurcze sama nie wiem juz jak to robic zeby dzialalo:) a powiedzmi jeszcze czy ja powinnam pic to z ziarnami?bo ja to ugotowane cedze i sam ten kleik pije a te ziarna wygotowane juz nie >>wybacz ze cie mecze ale widze ze sie znasz na siemieniu:):)

Gość lek med
MOŻNA gotować ale nie trzeba więc po co sobie komplikować.mOZNA przecedzić ale nie trzeba -jak wolisz.Ja nie przecedzam zeby skorzystac jaknajwięcej.