Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anginowka

CZY TO ANGINA????????????????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość anginowka

Pomocy, juz nie mam sily. Znowu boli mnie gardlo,tym razem po jednej stronie u nasady jezyka,przy migdale.Trwa to juz kilka dni. Poza tym nic mnie nie boli,ani miesnie ani glowa,kompletnie nic. Bol ustepuje ,gdy przelykam cos wiekszego lub gdy poloze sie spac. Dziwne to troche, czy tak moze wygladac angina? Mialam juz niejedna ale takiej dziwnej jeszcze nie. Fakt,faktem bol promieniuje do ucha i jest silniejszy jak otwieram buzie szerzej. Czy ktos tak mial? Co robic?

Gość anginowka
Czy nikt mi nie pomoze?

Gość The Ring
mam bardzo podobne zapalenia gardła, własnie nie na migdalach tylko nad nimi.. to bardzo boli, ale angina to nie jest... Po protu zapalenie, promieniuje do ucha. Biore tabletki do ssania i tabletke przeciwbólowa, czasem bola mnie przy tym miesnie i głowa, i czuje sie troche rozbita.. Ale staram się nie sięgac po antybiotyk.. Antybiotyk tylko przy ropnej anginie, i to najlepiej w zastrzykach...

Gość anginowka
Ok. W takim razie ide poplukac szalwia gardlo,moze pomoze. Tantum Verde w spray-u niestety nie pomaga.

Gość lek med
to tak jakby proces toczył się głęboko w migdałkach.(na nasadzie języka tez jest takowy po obu stronach).Trudno powiedzieć czy da sie bez antybiotyku.Tantum czy szałiwa działają powierzchownie.

Gość lek med
ROPNA angina tez może być w środku migdałka.Niekoniecznie musi być widac nalot.

Gość anginowka
No wlasnie, to tak wyglada. Ale czy jest szansa,ze nie bede musiala jesc antybiotykow? Mam po kazdych klopoty z jelitami,biegunki itp, wiec boje sie ich jak ognia. Czym sobie pomoc?

Gość anginowka
Ropna angina, bez temperatury i ogolnego zlego samopoczucia? Tez taka moze byc?

Gość anginowka
A moze sprobowac BIOPAROX? Moze on cos zmieni?

Gość lek med
antybiotyku nic nie zastąpi.Sprobuj w trakcie i potem pić actimele -naprawde dzialają w wielu przypadkach.Tylko wazne zeby rano na czczo.

Gość lek med
ogólne złe samopoczucie wyczytałam ze masz, a takie bez gorączki tez sie zdarzają.Stosowane leki i antybiotyki doprowadzają do tego ze coraz więcej schorzeń nie przebiega w sposób "książkowy".Bioparox tez raczej "powierzchownie" na sluzówkę, nie wchłania się i nie penetruje.

Gość anginowka
Na mnie najbardziej dziala Lacidofil, ale oczywiscie dodatkowo zastosuje sie do Twoich rad. Mysle, ze przy tak lagodnej postaci anginy nie musze lezec w lozku?

Gość lek med
sory, to Ring źle się czuje.

Gość lek med
mysle ze nie musisz.Mozecie jeszcze spróbować pędzlowac gardło foletem-roztworem wodnym fioletu gencjany -on działa mocno, jeżeli dacie radę wypędzlowac te miejsca.

Gość lek med
anginówka a czy aby nie wbiła Ci się tam jakaś na przykład ość?

Gość anginowka
Dziekuje Ci serdecznie za odpowiedzi. Smigam jutro do pracy i mysle,ze mi sie poprawi troszke. Pozdrawiam.

Gość anginowka
No wlasnie ,tez tak myslalam,bo ja tak czuje,ze tam cos jest. Tam w srodku,w migdale. Osc napewno nie ale moze cos innego? Do jakiego lekarza isc aby to sprawdzil? Do laryngologa?

Najpierw brałam antybiotyk doustnie,pozniej dostałam zapalenie jamy ustnej po antybiotyku.Zapisała mi zastrzyki.@ dni było dobrze i znowu wszystko wrociło.Ból gardła!Ja sie chyba załamie.Jutro mam miec badania,:(

Gość anginowka
Wiewioreczka, ostatnio wlasnie cos pisalas chyba o sobie i o gardle. Ja tez nie chce brac antybiotyku ale jak bedzie trzeba to nie bede czekala ,tylko wezme. Przeciez w zastrzykach tez antybiotyk wplynie niekorzystnie na sluzowki. Pewnie dostalas grzybicy.......Faktycznie nieciekawie..............

Grzybicy dostałam po antybiotyku doustnym...wszystko mi przeszło po zastrzykach:(w czwartek wziełam ostatni zastrzyk,a dzis znowu nie moge przełykac.Kurcze co ja mam w tym gardle:(

Gość anginowka
Zrob wymaz,inaczej sie nie da tego widocznie wyleczyc. Kiedys lekarz mi mowil,ze grzbica w jamie ustnej powoduje taki sam bol jak angina i tylko wymaz pokaze co tam tak naprawde siedzi i sieje.

Gość anginowka
A sama widzisz,ze antybiotyk nie pomaga............

Gość anginowka
lek med- odezwij sie

Gość Więcej znaków sie nie dało

Gość lek med
na ewentualne grzyby tez podziała actimel plus fiolet

Gość anginowka
Do lek med Czy jezeli cos w tym migdale utknelo , to czy mam z tym isc do laryngologa zeby to sprawdzil? Pytam juz drugi raz,odpowiedz ,prosze.

Gość lek med
jasne że do laryngologa, gdzieżby indziej.

Gość gugs x
Ja właśnie od 2 dni choruje na angine. Mialam 39 st gorączki i paskudny ból gardła. nadal źle sie czuje i musze większośc dnia leżeć, ale antybiotyk zaczyna dzialac i troche mi lepiej. Głowa do góry!

Gość DjTrac
Czesc mam 17 lat i mam podobny problem... odczuwam ogromny ból przy przełykaniu sliny i jedzeniu z tyłu języka po prawej stronie ... ogolnie to cała tylnia częsc języka mnie boli... nie moge ani jeść ani pic i w ogóle strasznie mnie boli.. ból odczuwalny jest takze przy uchu i gdy nacisne palcem pod żuchwą ..nie widze zebym miał jakeis zaczerwienienei na gardle.. zgrubienie itp.. tj tak jakbym miał zakwasy na języku bo gdy nie ruszam nim itd to prawie ze nie boli.. kilka dni wczesniej czulem bol gardła.. Jak mozna chociaz w niewielkim stopniu zneutralizowac ten cholerny bol?;> Czy to takze moze byc angina... ?

Gość To nie angina
DJTrac masz zapalenie gardła, idź do lekarza po antybiotyk. Angina ma podobne objawy do grypy, gardło nie zawsze boli. Zawsze jest wysoka gorączka. Google nie gryzie. Pozdrawiam.