Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie

Nagrywarka

Polecane posty

Gość zastanawiam sie

Popsula mi sie nagrywarka. Pierwszy raz w czasie trwania okresu gwarancyjnego (zwykle to tuz po :O ) Juz mialam niezle przeboje z serwisem komputerowym. Oni tam wciaz ostrzegaja, ze jeseli usterka wynikla z winy uzytkownika to obciaza mnie oplata za "nocowanie" u nich sprzetu i za sprawdzenie. Nagrywarke uzytkowalam normalnie, zadna plyta mi sie w srodku nie roztrzaskala, nic nie dlubalam, nie zalalam, nie podpalalam, nie upadla mi, baaa nawet jej nie rozkrecalam. Ale juz mnie chcieli raz wropbic w ta oplate - kupilam kompa ze zwalonym dyskiem! Zwalony byl od poczatku. A teraz uplynelo 1,5 roku ( gwarancje 24 m-ce). Czy mozliwe, ze sie wywina i wyjdzie na to, ze bede jeszcze musiala placic za rupiecia? :( Bo mi sie to nie bedzie oplacalo. Wole kupic nowa :( I jeszcze jedno - czy to prawda, ze musze zaniesc ta nagrywarke z caly kompem, bez wykrecania? Bo tak mi powiedzieli w serwisie 😭

Jeśli masz plomby na kompie to zanieś go w całości bo stracisz gwarancję na wszystko i będzie jeszcze gorzej. Powiedz im po prostu że nagrywarka nie działa i już i nie daj se wmówić że to Twoja wina.

Gość zastanawiam sie
potrzebuje porady ;)

Jak kupiłaś cały zestaw i byś wykręciła nagrywarke to na pewno będą marudzić w sklepie:D Wszystko się psuje. Szczególnie nagrywarki niektórych firm:D

Gość zastanawiam sie
Dżoker---> Sorry, pospieszylam sie ;) NIe zauwazylam Twojej odpowiedzi jeszcze :) Nie mam plomb. Komputer byl skladany w sklepie ;) Juz prawie 2 lata temu! W grudniu mina 24 m-ce Zreszta kupuje nowa - DVD. Ale skoro jest mozliwosc naprawy to myslalam, ze moglabym skorzystac ;) Wlasnie dzwonilam do serwisu i mowia, ze mam caly komp tachac. To juz ktorys raz 😭 Zalamac sie idzie... Nie wiem, czy warto - jesli mieli by mnie wypimpkac :( Juz nie raz to zrobili :( Pomimo, ze w oferciebyl "dowoz gratis" to mnie olali sikiem skosnym 😡

Gość zastanawiam sie
Ramirez---> WIem, ze sie psuja ;) Dzis kupuje nowa nagrywarke (DVD). I tak ja zamierzalam kupic. Ale jak sie doczytalam, ze mam na ta gwarancje to pomyslalam, ze moze sprobowac ja reanimowac... Chcialam sama ja rozkrecic i laserek spirytem przeczyscic :D Po prostu boje sie, ze przyjdzie mi zaplacic za ten serwis [beksa[ i ze to nie bedzie warte ewentualnych korzysci :(

Jak nową kupujesz to przypadkiem nie daj sobie wcisnąć żadnej typu - Samsung, Liteon, Sony :P

Gość zastanawiam sie
az mi [ beksa ] nie wyszla :P A ta nagrywarka to Litheon. Dziala dobrze 1,5roku. I tak dlugo. Wczesniej mi padaluy po roku (ale zawsze mialam 12 m-cy gwarancji). Warto isc do serwisu i tachac sie, czy nie? PS. Wyklocac sie nie umiem :(

Jak jest na gwarancji to do sklepu, nie ma takiej mozliwości abyś sama zepsuła. Jak żadna płyta w nagrywarce nie pękła i jej nie rozkręcałaś to nie masz czego się obawiać.

Ramirez---> JAk kupilam kompa, to od razu mialam padniety dysk. Tez nie rozkrecalam ale tez mnie chcieli wkrecic, ze niby piracki system zainstalowalam, czy cus :( A dalam im calkowicie sformatowanego kompa!!! TAkiego jak kupilam ;) Za to oddali mi z nagranym systemem! Chociaz nie chcialam, bo mialam w planach instalacje Suse ;) I jeszcze pan chcial ode mnie nerke :O Nie polecam sklepu Arest :P

Gość jak to nerkę
zaczęłaś rozpadać się w tym sklepie na kawałki??? :P

Może być, choociaż LG to nierówna firma. Chociaż sobie raczej bym kupił Pioniera;)Tylko to troche drożej, z 20-30 zł To chyba najpewniejsze nagrywarki na dzień dzisiejszy.

jak to nerkę---> No normalnie - nerke chcial. Moze wygladalam, jakbym sie miala zaraz rozpasc, nie wiem... Dal mi papiera do podpisania i powiedzial, ze podpisalam zgode na pobranie nerki :O Chyba to mial byc zart po tym jak sprowadzilam cale stado znajomych, ktorzy sie wyklocali o moj dysk :P Ramirez---> Tak tez slyszalam o tym Pionierze!! JA to tylko radio takie znam ;) Ale w tym sklepie w ktorym kupuje to nie ma :( Juz tym razem niech bedzie ten LG - 119zl kosztuje. Tez ma 24 m-ce gwarancji. Potem przemyle ;) Dzieki 👄

Wlasciwie to mnie nawet nie dobija to, ze bede musiala tachac tego kompa przez cale miasto (czasem chodze na silownie... :O ) ale najgorsze jest to, ze znow wszystko bede musiala usunac z kompa :( Wszystko nagrac na plyty - ciekawe jak jak mi nagrywarka padla :( Taki jest wymog, bo tam karteczka u nich wisi, ze nie odpowiadaja za dane pozostawione na dysku i trzeba sobie zarchiwizowac :( A ja mam tego duzo :( Ale tym razem system bym zostawila! Sami nagrali :P

\"Jeżeli uszkodzonym elementem jest zestaw komputerowy można również wymontować i reklamować osobno dowolny podzespół wchodzący w jego skład.\" tak jest napisane na ich stronie www. Ale poprzednio mieli napisane, ze dowoz gratis, a sie wypieli :O Warunkiem przyjęcia sprzętu do reklamacji jest: * dokładne sprawdzenie przez klienta uszkodzonego sprzętu oraz szczegółowe podanie objawów nieprawidłowego działania, (moge podac objawy, nie wiem jak jeszcze bardziej i dokladniej sprawdzic :O ) * dostarczenie kompletnego wyposażenia (sterowników, dokumentacji, instrukcji, okablowania oraz oryginalnego opakowania) (kupowalam zestaw, mam im zawiezc caly wielki karton??!! a kabla to nie bede miec?? Ja na jednym kabli mam dysk i nagrywarke! JAk odlacze kabel to kompa przez 2 tygodnie nie bede mogla uzywac i zadnej dodatkowej dokumentacji i sterownikow nie s=dostalam :( )

Znaczy - nie kupowalam zestawu! Wybralam sobie czesci, podalam im i taki mi zlozyli. Oczywiscie z modyfikacjami, bo w praniu okazalo sie, ze polowy z tego nie maja (chociaz na www mieli i jak zamawialam to tez mieli ale bylo i wyszlo :O ), a juz sie wyofac nie moglam bo placic to trzeba wczesniej oczywiscie :O

Jeśli masz jakieś pudełko od nagrywarki to tak, tak samo jeśli był dołaczony jakiś program do nagrywania:)

Nie dali mi pudelka do nagrywarki 😡 Mam tylko do plyty glownej i tam wszystko ciepneli (papiery , kabelki i inne duperele) I programu do nagrywania tez nie dali, chociaz tez na www bylo napisane, ze niby daja ale jak sie zapytalam to powiedzieli, ze sie nie nalezy :( Kolezanka tydzien po mnie kupila tam ta sama nagrywarke sama - i Jej dali... Doszlam do wniosku, ze mam pecha z tym Arestem. I dlatego tak sie boje isc do tego serwisu :(

Czyli wykręć samą nagrywarkę, bo to tak zwany \"OEM\" czyli nagrwarka bez niczego, bez pudełka i programu. I mają to przyjąć, jeśli tak mają napisane na stronie. Chyba że trafi się jakiś cham co będzie marudził że ma być cały zestaw:D, Tak sobie życie ułatwiają. Bo to wielki kłopot dla niektórych przyykręcić 4 śrubki i podłączyć 2 kabelki:D:D:D w innym komputerze, żeby sprawdzić co jest nie tak;)

Ramirez---> Tak zrobie! Dzieki!! Moze jeszcze dzisiaj... Albo jutro, bo dzis jeszcze kolege wieczorkem poprosze, by sprawdzil, czy napewno nie dziala :D Zdzichu---> Tylko, ze zadnych dowodow nie mam :( Pojde tam! I skopie porecz kazdemu kto mnie smi wykiwac 😡 A co!

smi = smie ;) Obiecuje!!! Napisze jak poszlo - jutro. To bedzie dodatkowa motywacja by isc, bo nie rzucam slowa na wiatr ;) jeszcze raz dzieki 👄 (za motywacje, dodanie odwagi w ogole ;) )

Jakby to był jakiś sympatyczny sklep mozna byłoby pogadać czy by nie dali nagrywarki DVD zamiast tej CD (rozumiem że taką masz?) Byś coś tam dopłaciła. Bo tej starej i tak nie będą naprawiać, na ogół nową dają. Ale chyba tutaj by nie przeszło:D:D:D I pamietaj jeżeli dadzą Ci nowa nagrywarkę CD to powinni tez dać nową gwarancje np. na 2 lata ,

Jeszcze jedno mi się przypomniało, jesli byś kupiła nagrywarke LG to dostajesz gwarancje producenta a nie sklepu. Jak sie zepsuję to możesz wysłać ją do naprawy firma kurierską, na koszt serwisu. Nie martwisz sie wtedy sklepem. Nawet jakby przestał istnieć to masz gwarancję;)

Ramirez---> To ponoc byl sympatyczny sklep. Wszyscy mi go polecali. Dlatego poszlam tam kupic ;) Potem wszyscy znajomi po tych moich przebojach zrezygnowali z uslug Aresta ;) Naprawde nie beda naprawiali tylko dadza nowa??!! Ja to nawet sama chcialam ja rozkrecic i przeczyscic, sprobowac chociaz. Ale jak sie doczytalam w gwarancji, ze jeszcze prawie 2 m-ce jest na gwarancji to pomyslalam, ze moze sproboje ;) Mam 2 kompy (jeden stary). Nagrywarka zawsze sie przyda :) O! I dzieki za to info o nowej gwarancji w razie czego ;) NIe pomyslalabym. A mogliby mnie wykiwac, bo ponoc jak oddawaalam kompa do serwisu to tez powinni mi dac z tego jakis papier - dokument, a zabrali mi ten co mialam na odbior i nie dostalam nowego! A dysk wymienili na nowy, bo mial wade "wrodzona". No ale to bylo miesiac po zakupie...

Naprawić mogą, wtedy bedziesz miała 2 miesiące gwarancji, plus okres pobytu w serwisie. Ale najczęściej w serwisie nie naprawiają tego, bo się nie opłaca. Bedzie tak, zabiora nagrywarkę, potrzymają pewnie miesiąc:D:D:D i pewnie dadzą nową, bo stwierdzą że nie warto naprawiać :)

Ramirez---> JA w tym widze plusy i minusy! Bo jesli sprzet sie uszkodzi w drodze to moga zwalic na mnie. Obciazyc na \"nocowanie\", sprawdzenie i jeszcze za kuriera!! Wiem, ze marudze ale naprawde mam takie doswiadczenia, ze wszystko widze w czarnych barwach ;) MAm nadzieje, ze jutro bede miala same mile rzeczy do napisania na temat Aresta ;) Nawet jesli tym razem pan bedzie chcial moja watrobe :P