Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gadzik

OBJAWY PORONIENIA!! POMOCY

Polecane posty

Gość Gadzik

Mialabym byc w 4,5 miesiaca,mialam wszystkie objawy ciazy,brzuszek mi sie powiekszal,dzis zauwazylam jakas dziwna brozowa wydzieline,strasznie sie przestraszylam... jezeli mialabym byc w ciazy i poronilabym to co mam zrobic????? Tylko prosze nie piszcie o lekarzu bo teraz to nie mozliwe... trzeba przeprowadzic jakas operacje,zabieg???????????????????????????/co sie stanie?prosze odpowiedzcie

Gość zadziwiona bardzo
nie jesteś pod opieką lekarza ??

No kochana, bez lekarza to się raczej nie obędzie, nie poroniłaś, ale coś się dzieje niedobrego. Jeśli masz dojścia to załatw sobie dupgaston na podtrzymanie, to pewnie jakiś spadek progesteronu albo cóś takiego. Najlepiej by było jak byś pojechała na pogotowie, żeby cię obejrzeli, bo to różnie bywa. Spróbuj się nie denerwować i położ się. Najgroźniejsze są krawienia. Ale kontakt z lekarzem jest najważniejszy!!!!!

Gość Gadzik
Nie jestem,boje sie isc do lekarza... nie jestem pewna w 100% czy jestem w ciazy,robilam na poczatku test,wyszedl negatywny,ale chyba zrobilam go za wczesnie... czy to mozliwe ze do 4tego miesiaca ma sie miesiaczke bedac w ciazy??? a mam rozne objawy-wrazliwy wech,powiekszyly mi sie piersi,brzuszek,od 2 dni chodze siku co chwile,a dzis zauwazylam jakas dziwna brazowa wydzieline:((( jeszcze nigdy takiego czegos nie mialam... Jestem za granica teraz,do lekarza raczej nie bede mogla isc... Co wy o tym sadzicie??

Twoj post mnie troche zdziwil- czy ty jestes pewna, ze jestes w ciazy? Czy tylko ci sie wydaje??? Ile masz lat?

W ciazy nie ma miesiaczki- z ktorej strony by na to nie patrzec. Proponuje ci- skoro sie boisz isc do lekarza- na dobry poczatek kupic sobie test ciazowy, zeby stwierdzic, czy w ogole jestes w ciazy!

Gość Rany jaka ty
jestes głupia, o zesz, przerażające, nie komentuje nawet

Gość Gadzik
Kiedys wyczytalam ze sa przypadki ciazy w ktorej wystepuje miesiaczka... i to nie raz mialy kobietki na tym forum.. dlatego mimo ze mam miesiaczke, wydaje mi sie ze moge byc w ciazy przez dziwne objawy... to skomplikowane ,wiem... tak czy siak bede musiala isc do lekarza, bo jesli to nie ciaza to cos innego... ale bede musiala przeczekac ten czas do grudnia... chcialam sie tylko dowiedziec co sie dzieje gdy sie poroni...

Gość paranojaa
chyba zawriowałas nie idac do lekaza.... to mze chociaz 2 test wypadałoby zrobic???? boze co za debl.... sory ale inaczej nie mozna tego nazwac 4,5 mies i ta nie wie czy to ciaza i zero lekaza.....

gdzie jestes za granica? jak w UK to NATYCHMIAST wezwij karetke albo idz do najblizszego szpitala gdzie maja walk-in clinic. nie potrzebujesz zadnych dokumentow, ubezpieczen ani nawet paszportu. sama przez to przeszlam. objawy to brazowa wydzielina lub krwawienie i silny bol brzucha w moim przypadku.

moja kuzynka miala okres do 4 m-ca i wszyscy sie z niej smieli ze dorosla baba nie wiedziala ze jest w ciazy. zdarza sie

Dlaczego wylecialyscie tak na dziewczyne?! Duzo kobiet nie wie ze jest w ciazy przez pierwsze miesiace,nie majac o tym pojecia... Po niektorych nawet nie widac brzuszka do 9 miesiaca!!

Gość Gadzik
No wlasnie jestem w UK... Valeriana ile to kosztuje?? Mozna isc do obojetnie jakiego szpitala??co to walk-in clinic?zrobia mi jakies badania?bede musiala dlugo czekac?zarejestrowac sie itp?

valeriana i Madziuchnala-widać, że fajne z Was babeczki. :) Oczywiście, że są ciąże z miesiączkami; moja dobra znajoma obwieściła nam kiedyś, że wydaje jej się, że jest w ciąży... I była w 6 miesiącu. Kobiety nie mające regularnych miesiączek mają takie problemy. valeriano-moje objawy były identyczne... :(

To nic nie kosztuje w UK! Dobrze by bylo gdybys miala karte potwierdzajaca ubezpieczenie z Polski (to normalne, ZUSowskie). ale w naglym przypadku przyjma Ci i tak, koniecznie idz! Poszukaj gdzie masz w okolicy szpital z gyneae emergency, albo idz na pogotowie, albo zadzwon na NHS Direct 08454647 i tam ci powiedza gdzi emozesz z tym isc.

to nic nie kosztuje. najlepiej wezwij karetke to bedzie szybciej. powiedz ze cie brzuch boli i natychmiast przyjada. w walk-in clinic nie musisz sie rejestrowac, podajesz tylko dane osobowe i co ci dolega. potem czekasz do godziny na pielegniarke ktora robi dokladny wywiad co ci jest i kieruje do wlasciwego lekarza na ktorego czekasz max do 3 godzin. lepiej wez karetke. ja tak zrobilam i wtedy lekarza masz od razu. nic sie nie boj. zrobia ci badania i ew leki dostajesz za darmo. DZWON PO KARETKE ALE JUZ. 999 Z KAZDEGO TELEFONU. ZAPYTAJA CIE POLICE FIREBRIGADE CZY AMBULANCE I POWIEDZ AMBULANCE I PODAJ ADRESS.

NA NHS trzeba czekac, do ginekologa tez trudno sie dostac nawet jak jestes w ciazy. szpital i koniec. nie trzeba zadnych ubezpieczen ani dokumentow

walk-in clinic to przychodnia przyszpitalna gdzie przyjmuja tych ktorzy nie maja swojego lekarza (GP). jesli to nic powaznego i masz czas na siedzenie na poczekalni to idziesz do walk-in clinic. w twoim przypadku jest tylko KARETKA. nie martw sie - tutaj nikt nie zarzuci ci bezmyslnego wezwania ambulansu tak jak w Polsce. zrobia ci badania takie jakie lekarz uzna za konieczne. nic sie nie boj - lekarze sa tu milsi niz w Polsce - sama sie przekonalam

Gość Gadzik
Dziekuje Valerianko za pomoc i informacje.Zrobie co sie da:)Tak czy siak trzeba sie zbadac...

jeszcze tu jestes? do lekarza ale juz! mi powiedzieli ze od tego moga byc pozniej powiklania jesli organizm sie nie oczysci i dojdzie do zakazenia. spedzilam 1,5 dnia w szpitalu, dostalam leki i jakby cos jeszcze sie dzialo to kazali dzwonic po karetke gdzie dokladniej mieszkasz? jak Londyn to podaj dzielnice

Gość ewcia1987
mam pytanko od 23 stycznia biore tabletki antykoncepcyjne ale odstawiłam je bo zaczełam plamic 26 miałam taki potworny ból brzucha ze na czworaka szłam do ubikacji a gdy usiadłam na sedesie to poleciała ze mnie sama krew i skrzepy co to może znaczyc ?? poroniłam??

Gość Gabiczek
Cześć Dziewczyny, piszę pierwszy raz. Jeszcze w czwartek czytałam wszystko o poronieniach a właśnie wczoraj wróciłam ze szpitala już bez dzidziusia. Byłam w 8 t.c.. Poroniłam . Nie bagatelizujcie piewrszych symptomów tj, plamień, krwi, nawet niewelkiej ilości, skrzepów i bólów brzucha. Takie właśnie miałam obiawy. Poza tym nagle, z minuty na minutę przestały boleć mnie piersi. Krwawienie zaczęło się w środę, w czwartek miałam kontrolne USG na którym wyszło brak tętna płodu w 8 tc, w piątek krwawienie się zwiększyło i zaczął mnie boleć brzuch, pojechałam do szpitala i tam przy badaniu "wyleciało" wszystko. Dbajcie o siebie i nie narażajcie się na działanie wirusów i bakterii. Moja 7 letnia córcia, która ostatnio ciągle jest chora mnie infekowała o czym nawet nie wiedzialam, bo nic mi nie było, oprócz tego, że w ostatnim tygodniu miałam oprzyszczkę. Może to miało wpływ ? nie wiem. Życzę Wam zdrowia i dochodzonej ciąży.

Gość luizaggg
mam pytanie spuznial mi sie tydzien okres podejrzenia mialam ciazy 3tyg temu pekla nam guma.i po tygodniu spoznienia dostalam niby okres tylko klor czarny i taki kislowaty czy to poronienie?i brzuch mnie bolal

Gość czarnulka72
Dziewczyny powiedzcie jestem w 5 miesiącu ciązy dlaczego mam takie bóle brzucha i do tego ciągle bolą mnie jajniki?

Gość niewiem-
Hej... ja biorę pigółki od kilku lat. ostatnio miałam małe błędy (przy tym zmiana klimatu) przyznam, i musiałam rozpocząć drugie opakowanie bez przerwy.. ale bez żadnych wkrętów... w ciągu miesiąca powiększyły mi się piersi o 1rozmiar boląc przy tym niesamowicie (szczególnie rano jak się budzilam), nudności głównie wieczorami (myślałam, że od zmęczenia), przykre zapachy, bóle podbrzusza, częste siusiu oczywiscie. No i wreszcie pytanie od męża, któro otworzyło mi oczy:"a może będzie dzidziuś??" wtedy zaczęłam mierzyś remperaturę, przez ok tydzień miałam ok 37. I nabrałam strachu bo w pracy muszę trochę dzwigać. Szybko zaopatrzyłam się w testy. pierwszy...drugi...trzeci... negatywne A teraz dostałam miesiączkę, ale nie taką jak zawsze... leci ze mnie brunatna wydzielina z dużą ilością grudek (wygląda jak stara skrzepnięta krew). ...nie marzyłam o dziecku do tej pory, Ale jak sobie pomyślę, że może zrobiłam testy za późno... i może już je straciłam.....czuję się okropnie Pomocy, co myślicie o moim przypadku?? Może któraś z Was miała podobnie...

Gość zp
Ja poronilam;/wiec ostrzegam inne kobiety nie ignorujcie nawet delikatnego plamienia w czasie ciazy myslalam ze to moze okres zdaza sie lub hormony i na 3 dzien potworne skurcze mnostwo krwi straszny bol i sie stalo....przed dzien przestaly mnie bolec piersi i czulam ucisk w podbrzuszu w nocy sie zaczelo a pozniej skrobanka pod narkoza(poronilam w niemczech) i koniec...