Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomekwwa

Rozwod

Polecane posty

Gość Tomekwwa

Hej chce zalatwic rozwod ale nie chce miec sprawy pojednawczej jaki wazny powod napisac w podaniu z probą o ominiecie spr pojednawczej?

u mnie pozew skladał mąż, nie podawał jakiś nie wiadomo jakich powodów...ot tyle że się nie kochamy, że nie umiemy sie porozumieć, że mamy rozdzielność majątkową i nie mieszkamy razem. jak na pierwszej sprawie oboje kategorycznie stwierdzicie, że nic was nie łaczy i nie widzicie mozliwości powrotu to nie powinno być problemu. chyba że macie dzieci...wtedy chyba zawsze jest sprawa pojednawcza.

Gość Tomekwwa
dzieci nie mamy. uwazam ze nie potrzebna nam ta sprawa bo juz nie wrocimy do siebie wiec jaki powod moge podac z prosba o jej ominiecie??

Napisz, że nastąpił całkowity rozpad pożycia małżeńskiego oraz nie mieszkacić razem i nie utrzymujecie kontaktów. W pozwie musisz zaznaczyć, żę wnioskujesz o nie przeprowadzenie takiej rozprawy i to wszystko / przy założeniue, rozwód jest bez orzekania o winie stron/ .

u mnie w pozwie nie bylo żadnej prośby o pominięcie sprawy pojednawczej. żeby sąd orzekl rozwód musi ustać: więź finanoswa/gospodarcza: czyli dobrze miec podzielone finanse, nie mieszkac razem więź emocjonalna: czyli nie kochacie sie, nie dogdaujecie...i najlepiej jeśli od jakiegoś czasu w ogole nie utrzymujecie kontaktów (ja nie utrzymywałam kontaktów z eksmezem 3 miesiące) więź fizyczna: czyi nie uprawiacie sexu o to wszystko pyta sąd gdy zeznajecie i poźniej, albo ogłasza wyrok, albo próbuje was pojednać. jesli nie sypiacie, nie mieszkacie nie prowadzicie wspólnego gospodarstwa to wystarczy, że oboje na pytanie sądu o uczucia powiecie ze sa negatywne wrogie i ze nie widzicie mozliwości powrotu....sąd ocenia stan zastany...tzn orzeka czy jest rozpad czy nie...przyczyny rozstania w sprawach bez orzekania o winie interesują sąd niezbyt dogłębnie.

jest jedno pytanie, czy twoja zona tez chce to załatwic polubownie i czy ona tez chce tego rozwodu, bo jezeli nie, to nie będzie to napewno takie hop-siup

Gość Tomekwwa
Ona nawet nic jeszcze nie wie kiedys jakos gadalismy o tym i jej zapytalem czy jakbysmy mieli wziac rozwod to by mi go dala ze tak powiem i powiedziala ze tak wiec mam nadzieje ze nie zmieni zdania i nie bedzie robila problemu.

Gość Tomekwwa
Problem w tym ze my razem mieszkamy u moich rodzicow ale mamy oddzielne pokoje.

Gość TO CO TO
za malzenstwo?Bez sensu.Porozmawiaj z nia o rozwodzie,ona moze tez chce go wziac.

Gość Tomekwwa
Chyba jutro z nia pogadam o tym.