Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

znajoma

ROZWOLNIENIE I ODPARZENIA!!!!poradzcie!!!!!

Polecane posty

dzis ja mam problem - a raczej moj synek. ma rozwolnienie!!! podajemy mu leki- smecte, Nifuroksazyd , wapno, lacidofil(przepisane przez lekarza).pije sok z marchwi- tzw marchwianke(robiona w domuu)- podobno powoduje zatwardzenia. podaje mu napoje- woda, herbata. mierzylam ketony- ma lekkie odwodnienie. zachowuje sie normalnie. Ale najwiekszym problemem jest pupa!!! powiedzcie cco mam zrobic z tymi odparzeniami??? nigdy w zyciu nie mial takich. wiem ze posypuje sie maka ziemniachana, mam sudokrem(ale on juz nic nie zdziala), mam linomag- ktorym bede smarowac. co jeszcze??? po kazdej kupce myje mu pupe. i jest straszny placz(wrecz zanoszenie) przy tej czynnosci!!! zdaje sobie sobie sprawe ze musi to strasznie bolec!! wiec jak najszybciej pozbyc sie zaczerwienienia i krostek na pupie??? POMOCY!!!!!

Gość też mama
na odparzenia penaten krem-w taki nibieskim pudełeczku - gęste cholerstwo że śie smarowć nie chce, ale działa i zabezpiecza skórę przed dostępem moczu i kału wię dziecko jest spokojniejsze bo nie szczypie; a poza tym tyłek na wierzchu - możliwie jak najdłużej

Gość mojemu dziecku
smaruje pupe tormentiolem.Jest skuteczny i szybko dziala.Plecam!

Gość justalala
PIMAFUCORT-KREM-CHYBA NA RECEPTE wczesniej meczyłam dziecko 3 tyg sudokremem- posmarowaąłm tym pimafucortem 2x i juz znikneło!!!!cena-ok 22zł

Miałam podobny problem - u mnie pomógł krem firmy Mustela. Dokladna nazwa : krem witaminowo-ochronny - kosztuje ok. 20 zl za 50 ml ale wg mnie rewelacja. Zadne inne kremy wymienione wyzej nie pomogly, masc z antybiotykiem (przepisana przez lekarza) tylko pogorszyla sprawe :-(

moja mala tez ma odparzenia kiedy wprowadzam jej nowy pokarm podobno kwasowosc moczu sie zmienia ..i ma juz do nich skłonnosc ale u swojej na odparzenia kiedys stosowałam kale rozrobiona z odrobina wody brudzi ale skutecznie wysusza i taka papka smarowałam u nas wtedy nic nie dalo rady stosowałam tez chlorochinaldin H w kremie, a teraz tez ma i stosuje cały czas sudokrem i widze że powoli schodza widocznie juz taka skóra wrazliwa tormentiol mojej tylko rozdraznił a penatenu ne stosowałam bo to z johnsona wiec troche sie boje bo mala jest alergikiem

tormentiol jest tani ale działa ja tez sudokrem stosowałam ale to na samym poczatku jak jest tylko zaczerwieniona a tormentiol super tylko brudzi pozatym moze gastrolit mu podawaj jak jest odwodniony

dziła tez tzw. wietrzenie pupy mały z gołym tyłkiem niech lata po domu jak ciepło jest nie martw sie napewno mu przejdzie powodzenia:)

czesc Sylwia ojej to sie dorobil Twoj maluszek Sylwia, ja doradze Ci stary sprawdzony sposob naszych babc zrob nasiadowke malemu z woda wymieszana z krochmalem wspaniale wysusza skore sprobuj polecam, moj Pawel mial, ba nadal ma, pomimo tego ze to stary byk,bardzo delikatna skore i wlasnie krochmalem ratowalam go niejednokrotnie z opresji jak bedziesz chciala wiedziec cos wiecej to jestem na gg 529864

ach, no i tak jak jedna z dziewczyn polecam goraca krem Penaten jest rewelacyjny-i dobry na wszytsko-odparzenia, oparzenia, opryszczke etc. to jest jeden z nielicznych specyfikow, ktore zawsze mam w domu, a przetestowalam go na kazdym z czlonkow mojej rodziny

dzieki za rady:) juz jest ciut lepiej, ale nadal nie daje sie dotknac- nawet pomarowac pupy czy umyc jej. codo mietrzenia pupy tez jest zle- bo nie chce chodzic bez spodenek/majteczek - widocznie musi go obcierac. zawsze musialam go ganiac zeby ubral spodenki;) teraz spi a my mamy troszke wolnego. zapomnialam jak to jest zmieniac pieluche kilka razy dziennie albo wstawac o 4-6. przez 2 ostatnie dni przypomnialo mi sie;)- jest meczaco!!!1 a za 3 tyg stanie sie to norma:D pozdrawiam

Strzałka znajoma :) ... Pupa w potrzebie - więc pomoge :) ... Z tanich, sprawdzonych sposobów znam kilka. Po pierwsze krochmal - nie nasiadówki, tylko moczenie pupy. Mały już siedzi, nie mylę się? Więc przygotuj krochmal z mąki ziemniaczanej ( zagorować wodę w garnku, w połowie szklanki ZIMNEJ wody rozmieszaj łyżkę stołową mąki ziemniaczanej. Potem ten roztwór dodaj do gotującej się wody i ponownie zagotuj do zgęstnienia - do konsystencji lichego kisielku), rozmieszaj go z wodą do uzyskania znośnej dla malucha temperatury. No i daj małemu tak posiedzieć w tym. Potem nie trzyj ręcznikiem tylko delikatnie zbierz wilgoć z ciałka - nie smaruj niczym. Na noc takie moczenie jest ok. Krochmal nie wysusza, raczej powleka skórę pewną barierą. Drugi sposób - maść nagietkowa - do kupienia w aptece, za 5 zł. Tylko trzeba smarować cienko - zapach tej maści kojarzy mi sie z karmelem :) . Pomaga na oparzenia, odparzenia, spierzchnięte usta itp. No i maść cholesterolowa - tu trzeba iść do pediatry i poprosić o REFUNDOWANĄ MAŚĆ CHOLESTEROLOWĄ Z WITAMINĄ A. Na receptę nie płaci sie za opakowanie 10 tylko ok. 5 zł. Jakby co, to pisz jak tam młody człowiek :D ...

do pomaranczowej naucz sie czytac gamoniu hehe napisalam \"na kazdym z czlonkow mojej rodziny\" widze ze jestes mocno niedopieszczona, skoro najwyrazniej czlonek kojarzy Ci sie z jednym jakbys miala problem ze zrozumieniem mojej wypowiedzi, odsylam do slownika jezyka polskiego a co do braku zwojow mozgowych, to najwyrazniej Ty cierpisz na dosc spory deficyt tychze, skoro rozsmieszyla Cie moja wypowiedz

Asik , wyluzuj :) ... Wierz mi, wielu \"pomarańczowych\" jest tu tylko po to by dogadywać innym...