Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jodeka

Trądzik a choroby ukł. pokarmowego??

Polecane posty

Witam zainteresowanych. Ostatnio bylam u dermatologa w sprawie trądziku,który u mnie na przestrzeni lat uległ jakiejś zmianie..Głownie to zaskórniki,zamknięte i otwarte,dużo.I pani doktor twierdzi ze wygląda jej to na \"odzwierciedlenie\" problemów w układzie pokarmowym (a rzeczywiście mam jakies objawy nienormalności jego funkcjonowania czasem), np. posiadania lamblii. Czy komus z was zdarzyło się coś podobnego??czy jest to duże prawdopodobieństwo?

Ciekawa teoria. Ostatnio też się nad tym zastanawiałam i powiem Ci, że chyba sporo w tym racji.

Gość no taaak
to nie żadna teoria, tylko stara prawda, skóra jest odzwierciedleniem stanu - układu pokarmowego ( przede wszystkim stanu jelit ) albo.. - układu nerwowego nerwy, stres, poczucie winy, przewlekła złość, bezradność, tłumienie emocji w środku, konfliktowe sytuacje - wszystko to jest związane z układem nerwowym i na wrażliwszych osobach może się odbić w postaci zaburzeń hormonalnych mnie pani dermatolog kazała zrobić test na pasożyty układu pok., wyszła lamblioza, wyleczyłam sie z lambliozy, ale nic to nie dało potem była sugestia, że to może od zębów, oddałam się więc w ręce fachowca ;) dentystka wykluczyła taką możliwość, powiedziala ze wszystko mam zdrowe

Gość no taaak
Jodeka, a próbowałaś tabletek hormonalnych ? Mnie po Dianie 35 zrobiła się idealna cera w niecałe 2 tygodnie ! Niestety musiałam Dianę odstawić i wszystko wróciło :o ale teraz przynajmniej wiem, że u mnie to problem zaburzeń hormonalnych ale wcale nie jest powiedziane że u Ciebie to to samo, zrób sobie test na pasorzyty ukł. pokarmowego, jakby co mam świetne zioła na lambliozę, przy okazji cudownie oczyszczają organizm :)

Gość Maly Motylek Wieczorową Porą
Górnicka tez o tym pisze ,ze tradzik jest przez to wlasnie. Zmienilam sposob zywienia,wiecej blonnika ,otrebow ,minimal miesa ,jogurciki na sniadanie i odrazu zauwazylam poprawe przy..wyciskaniu.Za cholere nie chcialy wyjsc! Jedno tak rozdrapalam ze na 100%pewna bylam blizny ,ale jednoczesnie zaczelam stosowac "parówki" na twarz , i wystarczylo ze robilam je z sama goraca woda.Wszystko sie zaczelo goic szybciej,przebarwienia zaczely znikac.

Gość BUTTERFLY 4444
A czy słyszeliście, że trądzik może występować na skutek plomb amalgamatowych? Ja mam ich kilka. I trądzik od 7 lat. Nic na niego nie działa. Diane35 też słabiutko( teraz już nie biorę - tyłam i wypadały mi włosy). Mam zamiar je powymieniać. Czy to mi pomoże?

Gość no taaak
BUTTERFLY 4444 - wymieniłam wszystkie czarne plomby jakieś 6 lat temu, nic to nie zmieniło z cerą, ale i tak bym to powtórzyła, bo te amalgamaty nie wygladają estetycznie, a co najważniejsze zawierają rtęć :o