Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdussska

EFFACLAR K

Polecane posty

Gość magdussska

Od 3 dni uzywam kremu Effaclar K i wszystko niby jest okay,ale pojawiły mi sie na policzkach straszne zaczerwienienia i skora jest tam przesuszona...czy to normalne przy uzywaniu tego kremu i zejdzie,jesli skora sie do tego przyzwyczai? Nanosze go na całą twarz,ale tylko tam pojawilo sie podraznienie..nie spodziewalam sie tego bo mam cere mieszną,a nie wrazliwą. Do tego uwzyam tez zelu Effaclar i toniku zwezającego pory (nei wiem czy to ma jakis wplyw,no ale moze :P wiec pisze)> Jesli ktos uzywal lub uzywa, to niech mi cos poradzi :P czy to samo zejdzie?? odp!

effaclar K to krem zawierajacy kwasy wiec pieczenie, podraznienie, luszczenie to normalne. po jakims czasie skora powinna sie przyzwyczaic :) pozdrawiam :)

Gość kasialux
ja uzywalam - porazka

Gość czy na miejsca gdzie
cera jest na twarzy naczynkowa też można używać Effaclar K ???

Gość no dobra a jak ktoś ma cerę
mieszaną, ale taką cholernie przetłuszczającą się w strefie T i bez żadnych pryszczy, zaskórników czy innych niedoskonałości natomiast naczynkową na policzkach to ten krem nadaje się czy nie? dodam, że trochę mam rozszerzone pory

Gość magdussska
na ulotce pisze ze jest tez do mieszanej. mam nadzieje,ze sie przyzwyczai cera. po pierwszym uzyciu bylo okay, ale teraz po prostu tragedia. policzki czerwone i pieką.. mam nadzieje ze do jutra minie ;) chyba bede stosowac go tylko na noc. dzieki za odpowiedzi :)

Effaclar K nadaje się do cery naczynkowej, gdyż zawiera kwasy BHA, a one nie szkodzą naczynkom. przy takiej cerze należy unikać kwasów AHA (Lysanel Active, Diacneal, Glyco-A, większość zestawów do domowej mikrodermabrazji).

Gość dzięki justa
:):):)