Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa123

Dziewczyny co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość Ewa123

Biore Diane 35 juz rok ze wzgledu na stan mojej cery. czulam sie niezle. nie przytylam itp. jednak w czwartek zaczela strasznie bolec mnie noga-jedna. tzn wszystko bylo ok,ale gdy chodzilam lub stalam to bolala. ale w miare bol przechodzi,praktycznie bolu juz nie ma. jednak mam pewne obawy gdyz wyczytalam i bylam rowniez uprzedzana przez dermatologa ze przez diane dochodzi do zakrzepu krwi i tworzy sie zator. na ulotce pisze ze w razie silnego bolu konczyn lub obrzeku trzeba sie zglosic do lekarza. bolec mnie juz praktycznie nie boli, obrzeku niby nie mam. ale nie wiem czy to sa schizy czy co?ale wydaje mi sie ze wylki na nogach pod kostka sa bardziej wyrazne,wystajace???mozliwe ze to zator?:(

Gość 18-latka
Powiem Ci, że nie wiem nic na ten temat, ale z tego co czytałam na forum to ta Diana to najgorszy lek tego typu:/

Daj spokój, nie takie objawy byś miała przy zatorze. Skoro przestało boleć, to nie ma problemu.

Gość Ewa123
Wiem,ale niestety w mojej chorobie skory tylko ona moglaby mi pomoc. wybralalam ryzyko,bo mialam dosc,ale chyba niezbyt dobrze zrobilam;/

Gość Ewa123
na pewno?bo ja dziewczyny juz takie mam schizy ze nie wiem.zaczyna mnie wszystko bolec tak w srodku. to jedna reka,to znowu druga,za chwile noga i tak naokraglo. naczytalam sie w necie ze zaczyna sie od kostki no i zaczyna sie.... i ze dziewczyny zazywacjace tabletki hormonalne bardzo czesto z tym maja do czynienia .no i te zyly takie sine????;////

Zator to jest jeden przypadek na setki tysięcy kobiet. Młodych kobiet, bo takie biorą antykoncepcję. A w ulotce to zawsze piszą o niestworzonych rzeczach, bo takie jest prawo.

BTW zatorowi sprzyja brak ruchu i odwodnienie (zagęszczenie krwi).

Gość Ewa123
kurcze dobrze ze chociaz Ty mnie pocieszasz. w piatek mialam pobierana krew ale nie z tego powodu,jutro odbieram wyniki,mam nadzieje ze wszystko bedzie ok,no a gdyby cos sie dzialo to krew wynik by pokazal?czy to trzeba robic jakie przeswietlenie zyl? wiem ze zadaje trudne pytanie,bo lekarza raczej tu nie ma,ale wizyte mam dopiero w poniedzialek wieczorem,do tego czasu to ja chyba ze strachu umre

Ewa123 - sorry ale się nie zgodzę z przedmówczyniami - ja bym jednak poszła do gina na konsultacje, albo do tego lekarza co ci przepisał - miałam podobne objawy po pigułkach anty. Tylko, że zaraz na początku brania (zmieniłam wtedy pixy z tych które bałam od 2 lat, na inne) - 2 tyg sie męczyłam - bolały mnie obie nogi, miałam takie uczucie spuchnięcia choć widocznie spuchnięte nie były, ciężkość nóg. Głównie przy siedzeniu to odczuwałam, ale i przy chodzeniu również. Okazało się, że te pigułki były absolutnie nie dla mnie, zmieniłam i przeszło jak ręka odjął. Teraz wogóle odstawiłam pigułki. Nie ma się co męczyć, a może lekarz zaoferuje ci coś innego niż Diana na cerę. Pozdrawiam:)

Gość Ewa123
Dzieki CHOMIK. kurde juz sama nie wiem co robic.bo na poczatku przez 2 dni bardzo bolala mnie 1 noga, a teraz nie wiem czy to juz moja psychika ale t.j czuje te 2 nogi.

Gość ja brałąm ten lek
też bardzo długo- ponad rok jakoś. I mnie już po KILKU DNIACH mrowiły kończynyitd. To dlatego, że mam beznadziejne krązenie, latem suchną mi stopy gorzej niż starym babciom, a zimą odmarzają już przy plus 3 stopniach:o Dodatkowo mam jakąś tam małą wadę serca i po prostu pompuje ono mniej krwii. Żeby było jeszcze śmieszniej paliłam jak komin. Czasami ok. 5 papierosów dziennie, czasami nawet ponad 30:o No i porobiły mi sie takie widoczne żyły na podudziach. Jaki z tego morał?:) Skoro ja nie umarłam z własnej głupoty, to Tobie na pewno też nic nie będzie;) A takie skurcze pojawiają się często od ścięgien. Np. jak masz buty na obcasie, albo takie, które ci "klapią", jak idziesz gdzieś dość dalego i musisz się starać, żeby iść dobrze lub żeby ci buty nie spadały;) To się robi mimowolnie, ale potem ma się właśnie takie skurcze łydek, drętwienie stóp.

Gość Ewa123
Hmmm... może i masz racje. Ostatnio sporo chodzilam w butach ktore mi spadaly z piety.Ciagle musialam miec zacisniete palce zeby je trzymac,ale i tak mi zlatywaly z piety. ale co znacza te sine zyly na stopie?:(

EWA - idź do lekarza, a nie dopytujesz sie dziewczyn z kafe - tutaj co dziewczyna to inny przypadek - a Ty się denerwujesz jak któraś Ci opowie o złych konsekwencjach a uspokajasz jak inna Ci powie, że to nic takiego. Wszystkie choroby będziesz diagnozować na podstawie kafeterii ?? Mi po tabletkach zrobiły się skrzepy i miałam zapalenie zakrzepowe żył, byłam 2 tyg w szpitalu, było ciężko. I co ? Teraz się przestraszysz ?? Aż Ci któraś powie, że u niej było ok - to Twój organizm i reaguje inaczej niż nasze. Tylko lekarz Ci powie co Ci jest, lub nie jest. Aha - podstawowe badanie krwi nic Ci nie wykaże, jesli masz zapalenie żył. To trzeba zrobić badanie na czynnik INR, którego standardowo nie robią.

Gość no to idź do lekarza
alw wydaje mi się, że panikujesz. Jeżeli chodzisz w za dużych butach, to NA PEWNO od tego bola cię łydki i masz skurcze. Ale skoro się boisz, to skonsultuj się z lekarzem:)

Gość Ewa123
ale ja nie mowie ze potrzebuje fachowej rady,po prostu chce popytac. bylam u lekarza. lekarz powiedzial ze wszystko ok. badania krwi wyszly mi raczej dobre.mam podwyzszone limfocyty a tak to spoko.no i to tyle.a nadal jakos czuje ta noge i teraz dlon.

Gość Ewa123
a do TRZY KROPKI. Napisalam ze ide do lekarza,ale zanim pojde chce miec jakies wiadomosci. co ja pojde i powiem,ze bolala mnie 1 dzien noga,pozniej przestala,teraz mam chyba schizy a wogole to biore diane 35. po prostu chce podpytac dziewczyn co im sie przydazylo gdy braly Diane.przeciez nie musze miec to samo. ale chyba warto cos wiedziec co????i nie wiem czemu sie czepiasz,przeciez ide do lekarza i nie lecze sie poprzez opinie dziewczyn z kafeterii. a za ich odp.bardzo dziekuje.i nie tylko za te ktore sa uspokajajace ale za te ktore mowia cala prawde i sa szczere. a ty jedynie sie WYMADRZASZ!!!! chyba po to jest to forum,jak widzisz 'ZDROWIE' i uroda' zeby wymieniac swoje zdania i opinie.

Gość no juz pzecież ktos ci napisał
że to od tych butó:O Skąd można wiedzieć, że to od butów, skoro ktos cię nie zna? A jednak sama przyznajesz, że nosiłas za duże buty... Niepotrzebnie sobie głupoty wmawiasz. A jak cie to tak stresuje, to przestań brać te tabletki i koniec:o

Gość Ewa123
po pierwsze dla mnie to nie sa glupoty. po 2 fakt moze i sobie wmawiam,ale to juz jest moja psychika i tak latwo nad tym nie mozna zapanowac. a po 3 diane 35 biore bo nie mam zwyklego tradziku a chorobe skory. moj dermatolog powiedzial ze jesli nie bede brala 18 miesiecy diane 35 i przerwe branie to tak jakbym wogole nie brala,bo nic mi to nie pomoze.

Gość przecież to
ewa - to poczytaj o tym, a nie sie szarogęsisz i przynudzasz - tak to NA PEWNO od butów jest :-p

Gość Ewa123
Sorry ale jak Cie to NUDZI to nie wchodz tu! i nie czytaj tego!