Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaga_1990

test ciążowy - kiedy robić ???

Polecane posty

Gość jaga_1990

Witam. Mam takie pytanie, czytałam kilka tematów na tym forum o objawach ciąży itp.. dziewczyny pisały najczęściej, że test robiły po upłewie terminu spodziewanej miesiączki. Czy jest jakaś różnica czy zrobię test przed spodziewanym okresem, czy nie? Czy test może podać błedny wynik? Słyszałam jeszcze, że miesiączka może występować do 3 miesięcy po zapłodnieniu, czy jest to prawda? Co o tym sądzicie? Pozdrawiam serdecznie.

bzdura z tymi miesiączkami przez 3 miesiące. Co do testu to różne działają różnie. Większość wykrywa ciążę około 6 dni po spodziewanej miesiączce z tego co kojarzę. Swoją drogę jak można uprawiać seks i się nie zabezpieczać. Kurcze. moja młodsza siostra ma 16 lat, ale myśli głową, a nie... hmmm

Gość jaga_1990
C++ ja nie mówię, że się nie zabezpieczam : ) Prezerwatywy są mi znane, w sumie bardziej mojemu chłopakowi, ale często pos stosunku mam niby-objawy. Dlatego pytam. Od przyszłego miesiąca zaczynam brać tabletki, więc myślę, że będzie lepiej...

Gość jaga_1990
czy mógłby ktoś jeszcze wypowiedzieć się na ten temat? Na prawdę to pytanie mnie nurtuje.

test mozna zrobic szybciej, ostatnio robilam, pisalo ze wykrywa ciaze juz w pierwszych dniach lub w tygodniach (teraz mi ucieklo z glowy )

Test ciazowy robimy nie predzej jak w TERMINIE okresu, bo chocby byly blizniaki i tak nie wyjdzie, a na opakowaniach pisza rozne rzeczy..... Co do miesiaczki w ciazy to akurat prawda: mama moja z moim mlodszym bratem miala 3 mce okres i w 3 m,cu sie dowiedziala ze jest w ciazy, jak poszla na kontrolne badanie..... Zalezy od organizmu, kazda kobieta jest inna, nie mozna wrzucac wszystkich do jednego wora ze tak jest i koniec.... Powodzenia i pozdrawiam

Gość aga1234
Miesiaczkę mialam 1 sierpnia nastepną powinnam miec 28-29 sierpnia a zaczeła mi się 17 sierpnia znajoma mówiła mi że jej koleżanka też tak miała więc kupiłam test ale nie wiem czy wogóle go robić czy czekac do pojawienia się "następnej miesiączka" jak wogóle będzie hahaha i wtedy go zrobić.Ale nigdy tak nie mialam strasznie źle się czułam nie wiem dlaczego tak się dzieje.Poradzcie mi coś:(:(

Termin miesiączki to najdłuższy cykl spośród ostatnich naturalnych12 miesięcy. Sprawdź jaki był Twój najdłuższy cykl i testuj po tym terminie. Jakkolwiek - to tylko wyliczenia statystyczne - dlatego najlepiej odczekać po prostu ok. 3 tygodnie od ostatniego niezabezpieczonego stosunku. Wtedy test będzie bardziej wiarygodny niż \"w dniu spodziewanej miesiączki\".

Gość latteria
Moje drogie, prosze odpowiedzcie mi :) Kochałam się z chlopakiem 27 dnia cyklu czyli juz od paru dni byly dni bezpłodne(bez zabezpieczenia, nie skończył we mnie). Cykl mam raczej regularny(28 dni). Robiłam test ciążowy 31 dnia cyklu czyli (3 dni po stosunku) i wyszedł negatywnie. MIMO TO okres spóźnia mi sie tydzień i przestaje to być zabawne. Prosze powiedzcie, czy test byl wiarygodny?? Bo niby dzień po terminie spodziewanej miesiaczki ale JEDNAK dosyc predko po stosunku..

Lateria: test na pewno nie był wiarygodny, bo najwczesniejsze testy wykrywają 6-dniową ciążę, czyli biorąc pod uwagę to ,że plemnik żyje nawet 3 dni test można zrobić dopiero 9-10 dni po stosunku i wykorzystując poranny mocz. poczytaj dokladnie ulotkę po prostu

Test można robić najwcześniej jakieś dwa i pół tygodnia po stosunku. żywotność plemnika max 7 dni. zagnieżdżenie max 12 dni plus 4-5 dni na wzrost hcg

Gość C++ przestan chrzanic za
przeproszeniem :O Testy wykrywaja ciaze 6 dni po zaplodnieniu! A co do okresu (czy tez krwawienia comiesiecznego) w czasie ciazy to nie bzdury- mialam takie przypadki w rodzinie.

Gość JulkaUK
Ja to chyba mam poważny problem....ostatnią miesiączke miałam 20 lipca, a dziś już jest 1 września.Powinnam dość 2 tyg. temu i nic, do tej pory robiłam około 10 testów, ostatni tydzień temu...wyszedł negatywnie.Jajniki mnie bolą, mam zwiększony apetyt i napięty biust. Problem w tym że testu krwi na zawołanie nikt mi nie zrobi (mieszkam w uk, tutaj musi być objaw choroby ażeby taki test był wykonany) Co radzicie???

a co zrobić jak ma się normalnie miesiączkę ale nadal wydaje sie albo jest pewnym mimo to że jest się w ciąży? kiedy wtedy robic test?

Gość cobi89
mam podobny problem, kochałam sie z moim chłopakiem (i nie mam pojęcia jak to sie stało) zabezpieczenie pękło, nie obliczałam sobie czy to były dni płodne czy nie, ale wydaje mi sie że to było grubo po moim ostatnim okresie i przeczytałam tu jeszcze że plemniki żyją w kobiecie aż tyle dni....... ciągle sobie powtarzam że nie jestem w ciązy, ale jem jak opętana ogórki to mój przysmak(tylko nigdy tak nie było) czuje ucisk w podbrzuszu,latam co chwile do łazienki i jestem ciągle senna. a test??? nie robiłam, mam robić już? czy moze po okresie?(jezeli wogole sie pojawi) pozdrawiam

Gość Anulka17zary
mam podobny problem...bo od dluzszego czasu mam takie dziwne objawy bóle krzyzowe, sennoisc itp.. miesiaczke prawidlowo powinnam mniec 15, 16 maja a dostalam dokladnie 8:( co w zwiazku z tym myslec ..czy moge byc w ciazy??/ robilam test i wyszedl mi negatywny...prosze doradzcie mi cos:)

Gość cobi89
he mi wyszedł pozytywny..... i co, nie jestem jednak w ciaży(chyba) najlepiej to iść do lekarza to wszystko ci dokładnie wyjaśni ja musze iść jeszcze raz ponieważ brzuch mi urusł i spodni nie moge juz dopiąć, ale załamywać sie nie wolno..... 3maj sie

Gość Nadia1988
Cześć wszystkim! Mam takie pytanie które jest dla mnie strasznie ważne i pilnie potrzebuję odpowiedzi... Otóż ok 17 wrześcia uprawiałam sex z moim mężem... bez zabezpieczenia i skończył we mnie... To są nasze pierwsze starania o dziecko... od ok 10 września do 18 mialam dni płodne...minęło ok 6 dni od stosunku... teraz okres powinnam dostać na koniec tego miesiąca lub na początku nowego. chciałabym się dowiedziec kiedy mogę zrobic test ciążowy żeby wynik był poprawny, żeby hormoc HcG był już wykrywalny w moim moczu, nie chcę robic za wczesnie bo nie chcę sie zawieźć, bardzo nam zalezy na dziecku. Dodam, że na nic nie choruję i nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych. Pilnie proszę o odpowiedz to dlamnie na wagę złota. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Gość cobi89
witaj;) ja Ci radze zrób test w dniu spodziewanej miesiączki( jeżeli sie oczywiście nie pojawi) a jeśli okres sie pojawi to probuj dalej ale pamietaj że starając sie o dziecko nie mozna uprawiać sexu codziennie i liczyć na gola...... plemniki potrzeują około 2tygodni aby dojrzeć. Jeżeli wam teraz nie wyjdzie odczekajcie te dwa tygodnie i zróbcie to w twoje dni płodne a bedziesz miała wiekszą szanse na dziecko ;) a jeśli mimo okresu bedziesz czuła że jednak coś w twoim ciele sie dzieje to najlepiej idz do lekarza moja przyjaciółka przez 4miesiące miałam okres jak była w ciąży. powodzenia

Gość Nadia1988
Cobi dziękuję za odpowiedź... to dla mnie bardzo ważne, dodam, że przez ostatnie kilka dni czuję się troszke inaczej, mam piersi o rozmiar większe ;) ale strasznie bolą niestety, mam strasznie zmienny nastrój, jestem wsciekła lub płaczliwa, po jedzeniu jest mi niedobrze, zrobiłam się bardzo wrazliwa na dotyk i na zapachy fuuj ;/ w dodatku mam wzdęcia i częstomocz... zdarza się też, że czuję kłucia w pochwie i jajnikach... Niestety połowa z tych "objawów" może być mylna ponieważ jestem przeziębiona, aczkolwiek chciałabym wiedzieć czy ktoreś z tych objawów może świadczyć o ewentualnej ciąży?

Gość Jureczka 988
A co powiem o mojej sprawie 4pozytywe etsy rozne firmy pragne dziecka ajednak tkwi we mnie to ze to chyba jakis blad

Gość szczepcia88
Witam!!!Mam podobny problem.Otóz we wrześniu miałam okres spozniony i na dodatek inny niz zwykle. Ponadto jestem ciągle senna przemęczona, osłabiona dlugo nie posiedze w jednym miejscu bo zaraz boli mnie kregoslup przez pewien czas czesciej oddawalam mocz nadodatek znajomy powiedzial mi ze przytylam...kupilam dzis test tylko czy bedzie wiarygody...??? kiedy najlepiej go zrobic moze wstrzymac sie do przyszłej miesiaczki???

Gość Nadia1988
Szczepcia zrób test najwczesniej w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, wtedy test bedzie najbardziej wiarygodny.... a Czy moje objawy mogą być objawami ciązy? Proszę o odpowiedź

Gość szczepcia88
Nadia,myślę, że z testam powinnaś wstrzymać się do miesiaczki to mogą być objawy przedmiesiączkowe...Chociaż okres pomimo tego może wystąpić ale może być inny niż zwykle krótszy i mniej obfity...

Gość Nadia1988
Szczepcia, myślałam już o tym, czy to czasem nie są objawy przed okresem i stwierdzam, że jednak nie bo przed okresem pobolewa mnie brzuch i piersi ale w bardzo małym stopniu i to zazwyczaj 3 -4 dni przed okresem, a te objawy męczą mnie od kilku dni a okres mam dostać za ok tydzień i to mi tu nie pasuje :( A jeśli okres dostanę taki jak mówisz, czyli inny i mniej obfity, mam nie tracić nadzieji? I kiedy zrobić następny test?

Gość cobi89
kobitko albo jesteś w ciąży albo twoje ciało zwyczajnie reaguje na zmiane pogody,napiecie, stres itp..... ja raz mialam tak że piersi bolaly mnie przez 2 tygodnie przed okresem a bol piersi to jeden z objawów wczesnej ciąży, zmierz sobie temperature kobieta we wczesnej ciązy ma temperature podchodzącą do 37stopni czasem nawet wiecej oczywiście stan ten musi trwać dłużej niż naprzykład przez 2 lub 3 dni....... zrob tescik i napisz co ci tam wyszło czy bede ciocią czy nie;);):)

Gość Nadia1988
Cobi temperature mam 37,8... ale dzisiaj rano chyba zaczal mi sie okres, troche słaby i inny niz zawsze ale zaczął ;( a podczas tego okresu kręci mi się w głowie i miałam mdłości, ale to chyba nie był objaw ciąży tylko zwykłego przemęczenia i stresu :( A więc muszę Cię zmartwić bo chyba nie zostaniesz ciocią :((

Gość cobi89
eeeeeeee to nic straconego;) tak jak juz wczesniej pisalam okres mozesz sobie miec zdaza sie ze kobieta ma okres podczas ciazy lecz jest on mniej obfity i podobno nie boli.........

Gość Nadia1988
Kurcze powiem Ci szczerze, że boleści brzucha zaczęły mi się tak jak przy normalnym okresie... i okres też już mam troche bardziej obfitszy po nocy... Trace nadzieję, że jednak jestem w ciąży, wszystkie objawy powoli mijają... test będę robić za tydzień w czwartek dopiero... Ehhh =..(

Gość ja177
Jeśli chodzi o tą miesiaczkę...Może występować ale to są lekkie plamienia,test najlepiej robić kilka dni upływie terminu spodziewanej miesiączki i okres nie ma wpływu na wynik testu.