Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jak

spicie?

Polecane posty

Gość to jak
dokladnie o to mi chodzi... :o zastanawiam sie czy nasi dziadkowie tak sobie to wyobrazali czy by sie tak poswiecali gdyby wiedzieli i czy ja bym chcial siebie poswiecic nie majac pewnosci o co walcze, ani wplywu na to co bedzie potem to ma sens? taka przepychanka? i dlaczego zawsze konczy sie tak samo?

Gość hajnalka
Moim zdaniem i tak by to zrobili. W koncu rządzą nami idioci-Polacy, nie idioci-Niemcy czy Ruscy. Chociaż może to i gorzej...sama nie wiem:O Najgorsze jest to, że np te ofiary w 56 nic nie dały, komunizm jak trwal tak trwal.

Gość to jak
kto wie, moze to byla jakas cegielka w swiadomosci tych co walczyli jako nastepni nie wszystko mozna zmierzyc i tak prosto ocenic a czy jest lepiej, w zalezonosci od tego kto rzadzi.. pewnie to zle w ogole dopuszczac do siebie takie watpliwosci :o ale to nie zmienia faktu ze mnie nachodza ze tak naprawde to bez znaczenia w jakim jezyku mowie, byle dane mi bylo zyc tak jak chce, o ile innym nie szkodze moze te przepychanki mimo wszystko stawiaja nas tak blisko tej nieosiagalnej wolnosci jak to mozliwe? wtedy to by mialo sens

Gość to jak
ble.. dalej jest juz chyba tylko sens istnienia i odwieczne pytanie.. nie chce tam dzis isc :D

Gość hajnalka
Ja czasem tracę nadzieję że w Polsce będzie dobrze..ehh:O A całkowita wolność to anarchia...chyba:O Ale chyba dobrze ze masz takie wątpliwości, to znaczy że jeszcze myślisz;)

Gość to jak
no wlasnie, anarchia w dzisiejszym swiecie oznacza to prawo silniejszego w najmniejszej skali anarchia bylaby dobra, gdyby ludzie byli dobrzy utopia moze po prostu znajdujemy sie w pewnym stadium ewolucji, jako cywilizacja moze :)

Gość hajnalka
Też sobie czasem myślisz jakby to było jakby wszyscy byli dobrzy? taki raj na ziemi? Ja lubię sobie czasem tak pofantazjować...:O Ale rzeczywistość jest gorsza, ludzie są źli, oczywiście nie wszyscy, ale.. A co do naszej cywilizacji...myślę że to równia pochyła.

Gość to jak
heh, no mysle sobie tak wlasnie czasem albo zastanawiam sie czemu tak nie jest przeciez nie byloby wtedy osob, ktorej byloby zle reszta by na to nie pozwolila ludzie walczyliby o innych, nie o siebie niby to takie proste ludzie.. moze nie to, ze sa zli moze sa slabi nieufni? tak mi to jest latwiej zaakceptowac jakos

Gość to jak
a cywilizacja.. dla mnie raczej stoimy w miejscu czy kiedys bylo lepiej? chyba nie po prostu teraz rosnie tylko skala wydarzen moze to dziala na tej zasadzie, ze albo robi sie w koncu krok w przod, albo ginie sie gdy skala staje sie zbyt duza i wszystko zaczyna sie od nowa

Gość hajnalka
A może są głupi? Trudno mi zrozumieć niektóre rzeczy jakie popełnili, może zło to oznaka choroby? Tylko jakiej. Z cywilizacją to miałam na myśli że zmierzamy ku upadkowi. Myślisz czasem jak to jest jak Ciebie nie ma?

Gość to jak
glupi..? moze i lepiej glupi niz zli glupi moze wyciagnac wnioski w koncu, nauczyc sie zly, tego nie zrobi, bo nie bedzie chcial niech bedzie: glupi :D jak mnie nie ma.. czyli, co bylo zanim sie narodzilem, i co bedzie pozniej? i co to znaczy wiecznosc? czasem tak dlugo sie nad tym zastanawiam, i tak gleboko sie w to wpedzam, ze boje sie ze oszaleje :D a moze to jest oznaka choroby? :)

Gość hajnalka
Tak, jak to jest jak jesteś nieżywy. Albo się nie urodziłeś, jak wolisz. Bo jak Cie nie ma, to czy wiesz że Cię nie ma? A może nie? A może wcale Cię to nie obchodzi, bo Ciebie nie ma? Witaj w klupie chorych:D

Gość hajnalka
Dobranoc, a może dzień dobry? Żeby dzisiaj okazało się lepsze niż wczoraj:)

Gość to jak
no tak :D dobrze ze nie jestem sam :D czasem gdy zaczne sobie zadawac te pytania, naprawde ogarnia mnie wscieklosc, ze nie moge tego po prostu zrozumiec wszsytko moge sobie jakos wytlumaczyc albo chociazby przyblizyc ale tego moj maly rozum ogarnac nie moze :) to nie jest fair dac mozliwosc zastanawiania sie nad czyms, bez mozliwosci pojecia tego

Gość to jak
dobranoc :) dzieki ze dotrzymalas mi towarzystwa :)

Gość hajnalka
Nie wiem czy chciałabym posiąść taką wiedzę...a pomyśl o odpowiedzialnosci! To jeszcze gorsze od naszych małych móżdźków;) Dobranoc:)

Gość hajnalka
Było mi miło:)

Gość to jak
mnie rowniez :) spijcie dobrze adoniska, z pracy? gdzie to sie pracuje tak dlugo? i ile placa za nadgodziny? :D

Gość to jak
ekhm, bo takie zalozenie zrobilem ze z Polski jestes

Gość trumtururum
też nie śpię :D

Gość to jak
no to jestesmy sami tylko ja i mleko cheers

Gość trumtururum
hmmm, ja do spania się zbieram...troche mi się na necie zasiedziało, miuza mnie pochłonęła :O

Gość trumtururum
if you, własnie tak przed chwilą spogladałam przez okno i myślałam, że niektórzy to chyba do pracy już się zbierają :D tyle, że jak ja pracowałam to ty hcyba słodko spałaś :D o drugiej wróciłam do domku

Gość to jak
a ja.. ani to ani to dzis czeka mnie pusty dzien mam nadzieje ze go przespie :) powiedz mi jak to sie robi zeby tak wczesnie sie budzic i miec czas sobie do kompa usiasc jeszcze?