Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iiwka27

i co ja teraz mam zrobic, widocznie tak musiało byc !

Polecane posty

Gość Siostra mojej siostry
ale szef sam mi sie pytał kiedy bede miec dziecko, ze na mnie juz czas zebym je miała ty chyba snisz ? to po co tu pytasz wal do szefa i jego zapytaj skoro tak nie moze sie doczekac dziecka swiezej pracownicy

Gość Tak bedziessz chodziła
do końca ciąży do pracy, już to widzę, zaraz jak cała reszta polecisz po L4, bo plecki, albo nóżki bedą bolec, i nie bedziesz miała siły pracowac

jasne dostanie umowe i juz poleci do lekarza nakłamac ze zle sie czuje

Gość onkabiedronka
teraz takie sa czasy, a wy takie swiete!!!! gratuluje dziecka! nie martw sie, zapytaj wieletty on odp na takie pytania i tam nikt nie bedzie cie oskarzal

Gość no i co zazdrosc was zjada
ze ona sobie pojdzie na l4 jak tylko ja plecki zabola a wy ejstescie glupie i naiwne i bedziecie zap... do konca ciazy z brzuchem pod broda?

Gość i tak pójdziesz
naprawdę nie ma czego zazdrościć - leń, bez ambicji i kłamca

my jestesmy glupie i naiwne a ona jest madra i zapobiegliwa Wole byc naiwna niz posiasc jej madrosc

Dla pieniedzy zrobia wszystko wiecie kto wszystko robi dla pieniedzy ?Q...

a ja to widze tak : zarówno takie osoby jak załozycielka robia kiche jak i pracodawcy którzy zatrudniaja na miesiac lub na 3 i wywalaja bez przyczyny bo tacy tez sa

a dziwisz sie pracodawca noe ? skoro tyle jest oszustek Facetów zatrudniaja od razu na dłuzej a z babami takie sa sytuacje -niestety

a dziwisz sie pracodawcom NOE -tak miało byc

spoko maja prawo byc podejrzliwi ale tez chory system ich do tego zmusza nie wiem jak wy ale ja jak szłam na rozmowy to padało pytanie czy jest pani mezatka czy ma pani dzieci czy jest paniw ciazy jak dla mnie to przesada pytac o takie sprawy......w innych krajach nie maja prawa cie o to zapytac ,ale niestety zyjemy w Polsce.........tu zawsze jest inaczej

jestem pod wrażeniem tego co wypisujecie, uważam że to wy jestescie bezczelne, nieznacie nawet tej dziewczyny, a ty po 30 co nie masz dzieci, zastanów sie bo może już za późno żeby je mieć, a może nie masz nikogo poprostu kto by ci je zrobił, i nie wypowiadaj sie na takim forum, bo mam wrazenie że kariere robisz................. w zakładzie krawieckim.Iwwka pozdrawiam cie.o ciąży za miesiąc powiedz, to juz będzie trzeci miesiąc ciąży i wtedy nie zwolni cie.

po takich oskarzycielskich wypowiedziach zastanawiam sie jak przykladowo ja bym wpadla i napisala o tym na forum, cieakwe co bysacie powiedzialy. u obecnego pracowadcy pracuje od maja czyli juz prawie pol roku, tyle ze wczrsniej to byla umowa o dzielo, bo zastepowalam kolezanki, jedna z nich zwolnili i mnie na to miejsce zatrudnili, kolezance konczyla sie umowa... teraz czekam na umowe ktora bede miala do konca 2010, od 3 tygodni mieszkam z chlopakiem, zabezpieczamy sie, ale nigdy nic nie wiadomo, wiec jestem przygotowana na ewentualna wpadke. czy gdybym teraz wpadla, jak chca podpisac ze mnna umowe na 4 lata to bedzie grzech??? bo ja czegos tutaj nie rozumiem, amam ciezka prace bo 9 godzin siedze przed komputerem iprzyjmuje rachunki, poza tym po pracy mam jeszcze jeden obowiazek, i czasem wychodzi na to ze w pracy jestem 10 godzi, a nie wiem czy mialabym sile w ciazy tyle pracowac, tym bardziej, ze jestem w pomieszczeniu, gdzie jest strasznie goraco, bo za sasiada mam kotlownie, wiec nawet grzejnik u mnie w biurze jest zakrecony, kolezanka w wakacje udaru dostala... nie jestem w ciazy ale zawsze moge zajsc, co wtedy o takiej osobie byscie sobie pomyslaly???

Gość serio całkiem
Polska to kraj kombinatorów wiec nie dziwi mnie wasze pisanie ze popieracie ten czyn ja tego nie popieram

Iwka - co za nagonka, i jakim prawem?...Bylam dokladnie w tej samej sytuacji co ty, umowa na czas okreslony, akurat koncy sie na mniej wiecej miesiac przed EDD, mam zamiar pracowac do konca, potem i tak pieniadze na macierzynski ida z ubezpieczenia, wiec pracodawca nic nie traci, pracuje cala ciaze (jak to ktos ladnie ujal - jak ta kretynka z brzuchem pod broda) - i nie ma problemu, dla nikogo, lacznie z pracodawca. Wszystko sie da, a zalozenie ze zaraz pojdziesz na L4 jest po prostu smieszne...Tyle tylko, ze musisz sie liczyc z tym, ze rzeczywiscie wychowawczego miec nie bedziesz- ale co z tego, przeciez wychowawczy i tak jest bezplatny - wiec zostaniesz w domu tyle ile bedziesz uwazac, a potem bedziesz szukac pracy dalej, O CO TA CALA ZADYMA?????

Gość zadziwona
zadyma chyba o to że mozemy załozyc że dziewczyna się nie sprawdzi w pracy, i pracodawca bedzie chciał ją zwolnić - lecz nie bedzie mógł - ja bym od razu powiedziała że jestem w ciąż w tej sytuacji.

potem bedziesz szukac pracy dalej juz ze swiadectwem na którym bedzie zapisany staz pracy i okolicznosci gratuluje !i zycze powodzenia bo bedziesz potzrebowała duuuuuzo szczescia!

dla mnie jest najgorsze to ze ktos kogos osadza nawet nie znajac tej osoby, chociaz sam moze robic cos jeszcze gorszego... dlaczego obchodzi was to wszsytko, nie widzicie na sobie nic zlego tylko na kims??? aby zbluzgac obgadac, upokorzyc, wtedy ulzy prawda??? zacznijcie miec troche szacunku dla ludzi i przede wszystkim dla siebie sa ludzie ktorzy tylko i wylacznie szukaja korzysci, ale tacy juz sie urodzili i nikt tego nie zmieni, przede wszystkim to jest tylko i wylacznie sprawa takich ludzi ich zycie, zajmijcie sie soba plociuchy, a o to czy dziewczyna jest w ciazzy gdy tylko podjela prace niech martwi sie szef, bo to on nie wy moze miec ewentualny problem!!! a zapytalam sie co byscie o mnie powiedzialy, bo jestem ciekawa waszych reakjci, troche ina sytuacja by byla niz u zalozycielki topicu, ale jednak w sensie "ciaza" identyczna... tez mnie zbluzgacie i zmieszacie z blotem gdy zajde w ciaze???

Gość serio całkiem
skoro to takie nic to dlaczego pytanie" i co ja teraz mam zrobic'? Sumienie spokoju nie daje ze nabrałas szefa na piekne oczy a srodku opakowania niespodzianka?

Gość
miec ewentualny problem!!! moze miec autorka a nie szef Jemu koło tyłka lata jedna tylko wypłata bo za reszte płacie ZUS nawet nie czuje ze rymuje hihi

Knucie, o zesz ty, jaka ona podla, jak sadze zaden inny cel jej nie przyswiecal, tylko biednego szefa wystawic do wiatru...Powiedzmy sobie szczerze - nie ma dobrego momentu do rodzenia dzieci, ani zanim sie prace zacznie, ani w miesaic po ani w pol roku po tez nie, ale nie jest to wina kobiet zachodzacych w ciaze ani ich pracodawcow, tylko chorego systemu...Dzieci rodzic sie beda i musza, dla dobra ogolu spoleczenstwa tez, a wydaje mi sie ze jednak wprowadzaja duzo wieksze komplikacje w zycie kobiety, niz nieszczesliwego pracodawcy...Zaszla w ciaze - no i super, gratulacje, jak beda w ciazy komplikacje, to na niej sie duzo bardziej odbija, niz na szefie, jak nie bedzie komplikacji, a bedzie leserowac - no coz, wtedy mozna na niej wieszac psy, ale zakladac tak z wejscia ze to z gory ukartowane, tym bardziej ze pisze, ze chce pracowac do konca?

Siostro swojej siostry - przykro mi, ale twoja satysfakcja jest nieuzasadniona, pracuje na kontraktach, to ze w trakcie jednego udalo mi sie juz zajsc w ciaze, urodzic i odchowac jednego malucha, a przy tym doprowadzic kontrakt do konca zostalo mi poczytane za zasluge, i szef zatrudnil mnie ponownie WIEDZAC ze planuje nastepne dziecko. Wiec jakos nie drze z obawy przed tym co w przyszlosci bedzie...

Gość droga siostro swojej siostry
takie wietrzenie spisku wszedzie i dopatrywanie sie jakiejs intrygi to niestety objaw powaznej choroby psychicznej. Polecam rozmowe z dobrym psychologiem i moze jakies wakacje, zeby odpoczac sobie troszke. Widac ze życie cie przytłacza i przerasta i nie radzisz sobie z problemami.

dzieki wam za dobre słowa i za słowa krytyki, ale moje zdanie jest takie ze takie podejscie innych kobiet i pracodawców jak obecnie(zeby nie zatrudniac młodych kobiet) wypracował sobie system w polsce i cóż my na to mozemy zrobic, chyba nie za duzo !!! to kiedy jest włsciwy moment na dziecko?powiedzcie mi prosze, kobieta do mniej wiecej 24 roku zycia studiuje potem praca praca praca ma 30 i nadle zapala sie światełko\"boze ja mam juz 30 na karku \" a jeszcze nic nie zdazyłam zrobic, wiele jest kobiet ktore nie sa mezatkami, ale powiem wam szczerze ze mezatki postrzegane sa w oczach szefa, jako ustatkowne kobiety, ktore poniekad cos juz w zyciu osiagneły i w najblizym czasie nie odleca do \"ciepłych krajów\" w poszukiwaniu innej pracy.

takie podejscie pracodawców jak obecnie przez takie jak ty cóż my na to mozemy zrobic, chyba nie za duzo !!!

Gość wstyyyyyyyyyyyyyyd
umowe masz na do konca roku wiec ciaza juz bedzie widoczna, czyli musisz zamataczyc i zakombinowac jak ciaza nie jest jeszcze widoczna ! wstydzisz sie ciazy czy wstydzisz sie tego ze oszukujesz ?

wstydddddddddd a kogo ja oszukałam nastepna pusta lala, kurwa to juz nie mozna miec w tym kraju dziecka, jak sie pracuje ludzie wyluzujcie bo ocipiec mozna, parodia co jedna to lepsza, myślałby kto ze z was są takie świetoszki, paranoja i tyle. mam prawo miec dziecko kiedy chce w wam nic do tego a co ciaza to przeciwskazanie do pracy a praca do ciazy, boze co za sredniowieczne podejscie

Gość Zadziwona
do iwwi - kiedy chcesz powiedzieć pracodawcy o ciązy?

a czemu musi mówic, co to spowiedz, to nie jest jej maz zeby powiadomic go o tym, ciaza bedzie widoczna wiec sam zauwazy, ja bym tak zrobiła, niesadzicie jesli dobrze pracuje nie ide na zwolnienie, itd, to czemu ma mowic pracowac ma prawo