Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blend

co tak naprawde obniza skutecznosc anty?

Polecane posty

Gość blend

Jest pelno topikow gdzire jest po kawalku na ten temat, to moze zbiermzy to razem co? NA dobry poczatek napisze, co mam na ulotce Evra. A zastanawiam sie czy srodki na alergie (np Cetalergin) maja jakis wplyw. *niektore leki stosowane w leczeniu HIV oraz innych infekcji wirusowych (ritonavir) *niektore antybioyki (ampicylina, ryfampicyna, gryzeofulwina) *substancja poprawiajaca nastroj - modafinil *niektore leki przeciwpadaczkowe jak: topiramat, barbiturany, fenylobutazon, sól sodowa fenytoiny, karbamazepina, prymidon, pochodne hydantoiny, oksykarbamazepina oraz felbamat *preparaty ziolowe z dziurawca zwyczajnego (Hypericum perforatum)

Gość Trattutoria
Obniżają skuteczność: -coca cola-ona wszystko rozpuszcza zanim cokolwiek zadziała, -alkohol w większych ilościach, po jednym kieliszku nic się nie stanie, od dwóch w górę jest coraz gorzej ze skutecznością, -tabletki i zioła moczopędne, urosept, -faktycznie leki przeciwpadaczkowe, -wymioty, -biegunka, -zapominanie o przyjęciu tabletki, brak konsekwencji w przyjmowaniu, -właściwie każde antybiotyki, -oraz wszystkie lekarstwa, które mają taką wzmiankę na ulotce: "obniżają skuteczność leków hormonalnych lub doustnych środków antykoncepcyjnych" KIEDYKOLWIEK JEST SIĘ U LEKARZA, ZAWSZE KONIECZNIE PRZED WYPISANIEM RECEPTY POWIADOMIĆ O PRZYJMOWANIU TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH, POWIEDZIEĆ TEŻ JAKIE SIĘ PRZYJMUJE, TAK SAMO PRZED PÓJŚCIEM DO SZPITALA, RÓWNIEŻ WTEDY LEKARZOWI PROWADZĄCEMU. Brałam tabletki 8 lat. Z 0,5-roczną przerwą. Nie zaszłam w ciążę.

Gość Trattutoria
wypłukują dość szybko składniki leku, tak jak usuwa je również biegunka. a wiecie, że czarna herbata wypłukuje żelazo z organizmu? To tak na marginesie, ja mam niedobór żelaza i wszyscy lekarze mi zakazali pić czarną herbatę, łącznie z ginekologiem. Aha, przy braniu tabletek anty trzeba uzupełniać wit. z grupy B, bo bardzo utrudniają ich wchłanianie.

WAGA kobiety powyżej 27-28 BMI powinny poinformować lekarza, ponieważ to one najwięcej wpadek zaliczają. --- testy ciążowe www.sklep.starania.pl

Gość ktośjabu
Przepraszam ale nawet w ulotce pisze ze alkohol nawet w duzych ilosciach nie obniza dzialania tabletek a coca-cola tym bardziej bo jakby coca-cola obnizala dzialanie tabletek to kawa tez?Cos sobie dziewczyno uroilas przeczytaj poprostu ulotke tam wszystko pisze.Za chwile nie bedzie mozna jesc chleba bo taka jak ty napisze ze obniza dzialanie tabletek...

Gość Animka
-->>Ktośjabu zgadzam sie z tobą w 100 %:). Jeszcze nigdy nie slyszałam takiej bzdury, ze coca-cola zmniejsza dzialanie anty:). Jakiś miesiąc temu byłam na weselu i tabletkę popilam wódką(tak, wiem trochę głupi pomysł)ale jakoś w ciaży nie jestem. Pozdrawiam

Gość lemon tv
a czy takie leki jak: - espumisan - manti moga obnizyc skutecznosc?

Gość blend
ale bardzo prosze, piszcie tez czy chodiz TYLKO o tabletki, czy ogolnie o hormony. bo czasem obniza skutecznosc ze wzgledu na droge podania, np cytryna czy cola na plastry raczej nie dzialaja.

Gość blend
o ile w ogole na cos szkodza ;)

Gość blend
no i wymioty i biegunka plastow tez nie ruszaja, wiec prosze - wyszczegolniajcie czy chodzi o tabletki czy hormony ogolnie. :*

ALKOHOL?? CO ZA BZDURY...DZIEWCZYNO ALKOHOL NIE OBNIZA SKUTECZNOSCI LEKOW TYLKO CHODZI O TO ZE JESLI WYPIJESZ BARDZO DUZO TO MOZESZ WYMIOTOWAC .. A TO DOPIERO POWODUJE OBNIZENIE SKUTECZNOSCI BO JEST SZANSA ZE ZWROCISZ POLKNIETA TABLETKE...A COCA COLA? ... HMM GDZIE WY CZYTACIE TAKIE BZDURY

-Alkohol nie obniża skuteczność tabletek (o ile nie ma wymiotów od 4 do 5 godzin od połknięcia tabletki) -Coca Cola? - jak to przeczytałam to się uśmiałam. -Biegunka - obliża tylko wtedy, gdy wystąpiła od 4 do 5 godzin od połknięcia tabletki. -Nie wszystkie leki obliżają skuteczność.