Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P2P

POLICJA PRZESZUKUJE KOMPUTERY TYCH CO ŚCIĄGAJĄ PLIKI NIELEGALNIE Z INTERNETU

Polecane posty

Gość P2P

za pośrednictwem programu eMule lub kaaza. Czy można mieć powody do strachu .Pisali o tym dziś w ,,Zyciu Warszawy ,,

Gość P2P
no co nic nie wiecie na ten temat

Gość od razu wyłaczyłam emuula

Gość osiemnastolatka18
a na dc++? tez?

Gość tak na dc tez
specjalna grupa zostala przydzielona do dc i dc++ :O

Gość tomek --
a czy jak posiadam na własny użytek pliki to mogą mi coś zrobić

Gość asdfghjkkl
torren client - azureus - ma szyfrowanie transmisji - wiec nikt nie moze podsluchac co sie sciaga :D

Gość ja Ci powiem
policja przeszuka każdy dom po domu????????????? każdy komp po kopmpie????????? A kto ich wpuści bez nakazu???? powiecie zaraz że prokurator wystawi nakaz - hmm a który prokurator wystawi tyle nakazów????????????? Tu jest Polska i tu to nie przejdzie. Morderce złapanego na gorącym uczynku wsadzają po 2 latach toczenia się sprawy na 3 lata a co dopiero wystawiać papierki na rewizje kompa nie mając pewności czy komp jest w domu. Neostrada zmienia za kazdym razem IP!!

Gość polecam lekturę kodeksu
postepowania karnego - w razie uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa Policja ma prawo przeszukać mieszkanie (samochód itp) bez nakazu - a na żądanie podejrzanego dostarczyć nakaz w ciągu iluś tam dni PO przeszukaniu.

a Neo istotnie zmienia IP, ale wszelkie przydziały IP do numerów telefonów są rejestrowane i archiwowane w TP oraz udostępniane na życzenie Policji prokuratury itp.

Gość ja Ci powiem
hehe oczywiście tylko jakie może być uzasadnione podejżenie?? To nie takie proste jak sie wydaje. Bo jak by to takie łatwe było to policja by wszędzi ewchodziła bo ma podejżenie że mam dwa słonie w domu bo traba wystaje:0 chore by to było - będą łapali ale tych co hurtem ściągaja i handlują!!

uzasadnione podejrzenie to log Twojego kompa (wg dynamicznego IP) do serwera np. emula.

Gość ja Ci powiem
ja wiem że jak sie chce tyo wszystko można ale policja nie ma czasu jechać do wypadku albo na wezwanie a co dopiero po dwie mp3 do kogoś do domu:)

Gość ja Ci powiem
to po co te np. piosenki tam są jak nie mozna ich ściagną c nawet na własny użytek. łatwiej im będzie wyłączyć te strony:)

cóż, u nas są akcje wczoraj ścigało się psie kupy, dziś inernautów, jutro jeszcze coś innego. Trzeba akcje przeczekać i tyle, a na razie stadion zarobi :P

Gość ja mam takie szczęście
moga przeszukac komuter kogos pod warunkiem ze jakis"dobry"człowiek doniesie policji...

Gość tomek --
czytałem że u chłopaka u którego przeszukano komputer znależli 130 filmów i na podstawie danych znajdujących się w jego kompie odnajdą tych którzy mu udostępniali i którzy od niego ściągali

Gość ja Ci powiem
no no jasne a później pójdą po nitce do kłebka i znajdą tego co dostarczył to pierwszy do netu a później znajdą pracownika który wykradł film od producenta a na końcu zamkną producenta bo znajdą jakieś szwindle przy kręceniu np. filmu. I tym sposobem zaludnimy przeludnione więzienia w POLSCE;):):)

Gość Kajrylo
MOŻNA MIEĆ POWAŻNE POWODY DO STRACHU. Moją sąsiadkę odwiedzili tydzień temu i musi płacić 3000 zł grzywny. :(

Gość tomek --
słuchaj ja się na tym nieznam ale po lekturze artykułu w gazecie nie wygląda to ,,słodko,,

Gość tomek --
i na dodatek bębnią o tym w każdych wiadomościach

Gość swinkowaaaaaaaa 24
ostatnio byla taka glosna sprawa w usa, niestety nie udalo sie udowodnic, ze pliki te byly sciagane nielegalnie :) - podobno jeszcze nie ma mozliwosci sprawdzenia o ktorej godzinie, jakiego dnia i czy za plika uiszczona zostala oplata :) sprawa zostala umozona - ja wiem, ze teraz wlasnie na umiejetnosc rozpoznawania tych informacji nakierowane beda dzialania firm pozywajacych, ale coz...