Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klodera

Kto ma 35 lat i uczy się angielskiego?

Polecane posty

Gość klodera

Ja jestem początkująca. Postanowiłam odświeżyc umysł. Znam tylko francuski i mam problemy z tego powodu. Nie umiem się przestawić na tor myślenia Anglików.

Gość koldera
Dlaczego w takim wieku? Wiesz jaka to radocha. Zawsze jak wracam z lekcji jestem naładowana tak wielką energią, że mój mąż czasami ma wątpliwości gzie byłam:)

Gość śmierdząca rybka
co to znaczy tor myslenia anglików? a jaki jest ich tor ? a jaki nasz tor?

Gość koldera
a gdzie swie uczywsz? na jakimś kursie?

Gość koldera
W polskim mówimy np. Idę z koleżanką do kina w angielskim ja idę do kina koleżanką z :) Chodziło mi o konstrukcję zdań.

Gość koldera
nie wiem po co ktoś się podszywa. Uczę się z Bostończykiem i Szkotem. Jest to szkoła.

Gość śmierdząca rybka
no ale to chyba nie matakiego az znaczenia kazdy zrozumie przeciez

Koldera, gratuluje i życzę wytrwałości, a wiek nie ma tu nic do rzeczy. Mój mąż ma tyle lat co ty, uczy się już 2 lata i świetnie sobie radzi. Nie daj się zniechęcić ludziom, którym się nic nie chce i do niczego sami nie dojdą a drugiemu obrzydzą. Powodzenia.

Gość klodera
Aby mówić w danym języku poprawnie należy myśleć również w danym języku. Owszem jak powiem szykiem polskim, anglik mnie zrozumie ale stwierdzi, że jestem niedouczona. We francuskim podobnie mówimy jak w polskim . Angielski jest o tyle skomplikowany dla laika, że musi nauczyć się co jest dla nich najważniejsze i to mówić w pierwszej kolejności

może na myślenie po angielsku? ale jeśli zaczynasz od podstaw, to nie zaczniesz chyba myśleć po angielsku. Ja jestem starsz aod Ciebie i też chodzę w tym roku na angielski. Bo lubię. Myślenie \"że Tobie się JESZCZE chce\" to żenada. Znaczy, że po 30-stce mam leżeć przez TV jak warzywo oglądając głupawe seriale?

Gość śmierdząca rybka
czyli najwazniejsze dla anglika jest niz kim ale co? tak?

Gość moja mama ma 48 lat
i od kilku tygodni chodzi na prywatne lekcje z niemieckiego by sobie ten jezyk przypomnieć:-) cos w tym dziwnego ze kobiety chca sie uczyc czegos nowego?

Gość śmierdząca rybka
ale jak zrozumiec ich skoro łączą słowa i powstaje jakby coś innego. Ja to zanim zrozumiem pierwsze słowo a juz koniec zdania Bird in birrrdin i powstaje gardłowe birdin i jak tu ma sie do bird:D Powinno byc osobno bird in

Ja może trochę młodsza jestem , ale zaczęłam się uczyć hiszpańskiego bo angielski już mnie nudzi, a poza tym hiszpański tak ładnie brzmi :)

Gość klodera
To fakt....niektórzy młodzi myślą, że jak się ma 40 lat to jest się starym. Mnie już bliżej jak dalej do tego wieku a nigdy nie pomyślałabym, że właściwie tylko metryka mnie zdradza. Wcale nie czuję się na swoje lata i nie wyglądam. A uczyć się trzeba. W przyszłym roku z moją szwagierką o 2 lata młodszą, idziemy zrobić sobie studium:D...jeszcze nie wiemy jakie....a może studia?

Gość klodera
Smierdząca rybka.....a Ty znasz angielski????

Gość klodera
Parris......ja też uczyłam się trochę hiszpańskiego. Jest ładny i nieco łatwiejszy od francuskiego:)

Klodera tak trzymać. Pamięć trzeba ćwiczyć żeby mózg pracował. Podobno nauka też w pewnym stopniu zapobiega Alzhaimerowi :)