Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-chimera

Przepisy na zupki dla 6 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Postanowiłam dokramiać moją 6 miesięczną córeczkę, chciałabym przygotować jej jakieś zupki, nic nie umiem znaleźć na internecie. Chodzi konktretnie o przepisy, ma ktoś ? pozdrawiam 🌼

Gość ter
ja swojej 6,5 m córce podaje: gotuję ziemniaka, marchew, ewentualnie (różyczkę brokuła lub kalafiora), pietruszkę, trochę selera (korzeń) i niewielką porcję mięska (drób, cielęcinka). Oczywiście najpierw goruję mięso, zbieram "burzyny", następnie wkładam ziemniaka, marchew, natomiast brokuł ew. kalafior to już pod koniec gotowania, ponieważ te warzywa krótko sie gotują. Wszystko miksuję blenderem i podaję. Gęstość zupki ustalasz sama, gdyż dysponujesz wywarem. Czasami na mięsnym wywarze przygotowuję kaszkę i do tego wkładam marchewkę. Do mlecznej kaszki dokładam starte jabłko.

Kup książkę kucharską i nie pożałujesz. Mnóstwo przepisów na obiad, śniadanie oraz kolację. Urozmaicenie dla Twojego dziecka. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
aaaaa4321 jak widzę twą reklamę to wiadomo, że post jest sprzed dziesieciu lat...