Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna..

czy test ciazowy wykryje ciaze pozamaciczna????????

Polecane posty

Gość aaassswe
ja---> wiesz na ile mogę, to ocenić, to nie jest źle, nie chodzimy na codzień, jak struci, jednak już trochę czasu minęło...teraz to chyba bardziej się obawiamy, czy uda nam się mieć chociaż jedno dziecko, czas pokaże...

Gość aaassswe
mnie to później, tzn. po 18.30 raczej nie będzie...

ja mam dzieci cala 3 ke i kazdego roku obchodzimy MIkolaja a ja pochowalam teraz synka pare dni temu jak ja mam czuc......ahh zycie jest okrutne zmykam odebrac moja nastolatke i czekam na ukochanego buzki kochane

NIE WYKRYJE... MOJA MAMA MIALA CIAZE POZAMACICZNA I TEST JEJ NIETETY NIE WYKRYL CIAZY. DOPIERO PO SILNYCH BYLACH W PODBRZUSZ ZGLOSILA SIE DO GIN I OKAZALO SIE ZE CIAZA POZAMACICZNA NO I OCZYWISCIE POZNIEJ OPERACJA...

Dziewczyny może wy mi cos podpowiecie. Póltora miesiaca temu zaczełam sie czuc niezbyt dobrze, objawy przypominające ciążowe ale i niekoniecznie czyli nudności, zawroty głowy a i brzuch z lekka zrobił sie wzdęty ale dostałam okresu i troche sie uspokoiłam, niestety moje objawy nie zniknęły. Mam dwoje dzieci i kolejnego nie planuje. Lekarz przypisał mi tabletki antykoncepcyjne więc zrobiłam dwa testy ciążowe aby sie upewnić wyszły negatywne więc zaczęłam je brać. Jak to po tabletkach lekki przyrot wagi i ogólnie niezbyt dobre samopoczucie, rozdraznienie itp a że miałam wyznaczona wizyte u gin wiec poszłam po badaniu wszystko ok i zmiana tabletek. Niestety moje objawy trwaja nadal nachodza falami najczęściej wieczorem wiec w trakciebrania tabletek zrobilam kolejny test który wyszedl negatywny, obecnie po odstawieniu tabletek dostalam okresu (postanowilam na razie nie brac tabletek) ale nadal mam nudnosci i zawroty glowy. Wydaje mi sie, że w poprzednich ciążach nie czułam sie tak fatalnie no i nie mialam okresu. Zrobilam podstawowe badania krwi, zelazo i wszystko jest ok. Dzisiaj trafiłam na ten wątek i sie zastanawiam czy jest mozliwa u mnie ciąża pozamaciczna?Czy test by ja wykazał?

Gość gfsdgqgsdfg
nie jest, to co opisujesz to efekty uboczne tabletek ktore bierzesz

Gość Sol90
Witam, mam taki problem. Może zacznę od samego początku, pamiętam, że w Kwietniu miałam okres 28, trwał do 2 Maja, następny okres dostałam 2 Czerwca, skończył mi się 8 Czerwca. Teraz jet już 13 Lipca, a po okresie ani śladu. Robiłam testy ciążowe, wyszły negatywne. Nie mam mdłości, ale piersi mnie trochę bolą, w szczególności przy dotyku, czasami odczuwam ból, przy prawym jajniku. Czy jest możliwe, że testy się myliły(wykonałam ich w sumie trzy) i jestem w ciąży, czy może to być ciąża pozamaciczna, czy jednak nie mam co się martwić ciążą, a to mogą być tylko jakieś zaburzenia hormonalne. Ostatnio jestem ciągle zmęczona (być może ma to związek z tym że pracuję na noce, ale sama już nie wiem, ponieważ pracuję tak już ponad rok i powinnam się przyzwyczaić), ostatnio ciągle się również czymś denerwuję, czy to może mieć jakiś wpływ na spóźniający się okres. Dziewczyny proszę was pomóżcie.

Gość Agata z Wiednia
Czesc dziewczyny :) Od 7 dniu mam okres i sie spuznil o 6 dni co u mnie to nie normalne bo zawsze przychodzil o 5 dni wczesniej a nie pozniej i nie przestaje krwawic , czuje sie slaba i oblewaja mnie poty .Test ciażowy robilam i negatywny wynik.Udalam sie dzisiaj do ginekologa i powiedzialam mu o moich obawach On powiedzial , ze wskazuje na ciąże pozamaciczna . Odrazu na pobranie krwi ( HCG) , jutro mam wyniki i jestem nie spokojna , nie boli mnie nic w okolicy brzucha ale mam takie dziwne uczucie w srodku i jestem wzdęta , blada i bez sił.Mam 34 lata i 10 letnia còrke i nigdy w zyciu nie przypuszczalabym , ze moge miec ciaze pozamaciczna .Jutro sie wszystko okarze czy to ciaze pozamaciczna czy nie.Przebywam na terenie Austrii i tu zaczynaja od krwi nie od USG. Chcialam jeszcze dodac , ze przed dwoma tygodniami podczas seksu poczulam bòl a potem krwawilam jednorazowo , na drugi dzień poczulam sie slabo i bym prawie zemdlala ale myslalam ze zmiana klimatu lub gorąc jaki panował bo bylam w Chorwacji. No nic , czytam juz wszystko na temat tej ciazy pozamacicznej i mnie glowa rozbolala i sie boje jutrzejszego dnia. Zycze wam wszystkim zdrowia duzo dzieci i zadnych problemòw kobiecych..

Gość gość
Jest tutaj ktoś jeszcze? :)

Gość Cleo1976
Zależy od czułości testu-jedne wykrywają, inne nie.Przy ciąży pozamacicznej przyrost hormonu beta-hcg jest wolniejszy-stąd testy z moczu często wychodzą "niewyraźnie".Fachowo mówi się, że bywają słabo dodatnie.Jeśli obawiasz się ciąży pozamacicznej, zrób test z krwi (wykrywa nie tylko obecność beta-hcg, ale również szacuje jego ilość).I idź do lekarza.Koniecznie.