Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna..

czy test ciazowy wykryje ciaze pozamaciczna????????

Polecane posty

Gość aaassswe
ajaksa---> no właśnie różnie z testem, często właśnie wykrywa.

Gość aaassswe
A z wykryciem na USG też bardzo różnie. jak kogoś szybko mocne obajwy dopadnę, bóle, to do 6 tc, to często bywa problem, bo nawet w normalnej ciąży może nie być nic widać, no a cp to z tego co wiem, może się mylę, zawsze wolniej niż normalna ciąża się rozwija, więc jeszcze dłużej nic nie widać.

Gość Ja_Malutka-26
No trzeba..co innego pozostało... tylko to takie trudne .:(

Gość aaassswe
ja----> a miałaś może hormony zbadane? niby zaszłam, podobno mi że to była cp, to i tak ważne że w ciążę zachodzę. no ale może warto zbadać hormony? teraz mam podobno dobrego lekarza, no ale byłam u niego dopiero 2 razy, no ale szybko rozpoznał cp. twierdzi że szybko znów powinnam być w ciąży, oby byl dobrym prorokiem ;)

mój test wykazal 2 grube kreski w polowie grudnbia dokladnie 15 tego pamietam ten dzien dziwnie sie czulam bylam w pracy i zrobilam test Clerblue strumieniowy tak silne kreski radosc byly z kwiatami podjechal szalelismy ze szczescia w listopdazie mialam bardzo silna angine z astma tez silne leki szpital ale przed @ w listopadzie test nic nie wykryl po Smierci 1-szego synka bardzo chcialam miec nastepne gdy po 3 godzinnej laparoskopi wykryto u mnie prawie 3 miesieczna ciaze Chlopczyk proszono abym zgodzila sie na spalenie szczatek ktore wyciagnieto jajnik byl rozwalony ja od grudnia plamilam na czarno brazowo gesto i bol po prawej strony a ze mam bardzo bolesne miesiaczki tyłozgiecie macicy myslalam ze jest ok az podczas szykowania wigilnej kolacji zbierano mnie z ziemi ...

Gość aaassswe
patinka---> przyznam szczerze, że jakoś dziwnie to opisujesz...

Gość aaassswe
z tym plamieniem brązowym, czarnym, to akurat, jak rozmawiałam z innymi kobietami po cp, to każda przyznaje, że tak miała, więc to jakiś najczęściej występujący objaw, chyba...ja też tak miałam, nie było takie jak miesiączkowe, różowe, czy czerwone, tylko właśnie takie ciemne...

wybacz pochowalam synka w mikolajki wiec jestem robita pisze pewnie jak nienormalna i rozbita

miłego dnia uciekam co chcialam napisalam jak to bylo dokladnie u mnie kazda z nas jest inna ma inny organizm jedna bardziej wytrzymaly druga mniej .

Gość aaassswe
patinka---> to ja przepraszam...myślałam że to stara historia.

Gość aaassswe
pierdołka--->spokojnie, napisz coś więcej...

Gość ajaksa
aaassswe Brednie - zwykły test ciążowy nie wykrywa ciąży pozamacicznej. Nie mieszaj dziewczynom w głowie. Do tego trzeba zrobić badanie krwi!!

Gość aaassswe
ajaksa---> Akurat mi wykrył i to szybko, znam kilka innych przypadków i dziewczyny miały tak samo...Fakt jest taki, że często też wykrywa, to jest loteria, no różne są przypadki!

Gość aaassswe
ajaksa---> Ale oczywiście lepiej, jak b HCG jest jak najniższe w takiej ciąży.

Gość Ja_Malutka-26
ajaksa -> A WŁAŚNIE ŻE WYKRYWA... NIC NIE WIESZ NA TEN TEMAT PEWNIE....

Gość aaassswe
Mi gdyby test nie pokazał 2 kresek, to pewnie bym długo nie wiedziała o tej ciąży, tylko zaczeło się dziwne mrowienie piersi, którego nigdy wcześniej nie miałam. No a kilka dni przed terminem okresu, miałam 2 dni takiego brązowego krwawienia, ale nie przejęłam się, bo byłam po wakacjach i stwierdziłam, że może to po prostu taki nietypowy okres.

aassswwe- ok :) test wykryje ile ciaz tyle przypadkow kazdaz nas jest inna jednje w normlanej ciazy test wykryje ciaze 5 dni przed @ a drugiej 3 msce po @ bo mam takie koolezanki nie generalizujmy szkoda tych naszych dzieciatek....

Gość aaassswe
patinka---> No właśnie to chciałam tu wyraźnie napisać, nie ma co się sugerować, kto jakie ma objawy, i że ja ich nie mam, czy mam...czasem nawet małe brązowe plamienia są w normalnej ciąży!

Gość Ja_Malutka-26
Zgadzam się z wami dziewczyny, każda z nas jest inna. Jeżeli jakieś objawy wystąpią to najlepiej szybko do gina. bo póxniej może być niestety za późno... :( ( to ja Ja_Malutka-26 -zaczerniłam mój stary login)

Zgadzam się z wami dziewczyny, każda z nas jest inna. Jeżeli jakieś objawy wystąpią to najlepiej szybko do gina. bo póxniej może być niestety za późno... ( to ja Ja_Malutka-26 -zaczerniłam mój stary login)

Gość aaassswe
ja---> nie wiem co dokładnie masz na myśli, że później bedzie za późno? no ale niestety wczesna ciąża, to wielka zagadka, nawet dla super lekarzy, w większości przypadków można tylko czekać...

Chodzi mi o zdrowie nasze... ja o mały włos bym nie wylądowała na tamtym świecie... zwlekałam z wizytą bo myślałam że takie pobolewanie i lekke plamienie to norma... no i miałam zapalenie otrzewnej...

ja w kazdej ciazy mialam inaczej z Laura ahhh basen sport co chcialam i urodzilam 2 tyg prawie po terminie chcieli robic juz cesarskie ciecie bo lyzko bylo stare Z kubusiem po 8 latach przerwy w sumie od poczatku bylo zle bylam kucharzem ciezka praca w hotelu dzwigalam nie sadzilam ze cos moze sie stac choc prosilam szefa by mnie przeniosl na okres ciazy na lzejsze stanowisko stalo sie jednak inaczej urodzilam w 22 tc olivka szewek lecialam do pl specjalnie w 34 tc odeszly wody jednak dotrzymalam do 38tc z minmalna ilscia wód z emilke szewek w kraju ktorym mieszkam od 14 tc krwotok w 16 tc tak silny nie wiedzieli skad do tej pory a ona fikala sobie w moim brzuchu urodzilam w dniu zdjecia szwu okrezengo teraz urodzilam 3 dni przed zalozeniem szwu lekarz zwlekal nie chcial wcale zalozyc bo szyjka zamknieta piekna dluga i po tygodniu urodzilam po tym badaniu nie sugerujmy sie statystykami tylko0 same dobrze poznajmy wlasne cialo i czytajmy sygnaly z niego......

Gość przedszkolanka szklanka
Test wykrywa stężenie hcg w moczu - czyli będzie pozytywny nawet przy cp. Patinka, bardzo mi przykro z powodu tego, co przeżyłaś. Sama doświadczyłam poronienia ciąży bezzarodkowej - do 9 tygodnia zapewniano mnie, że wszystko jest dobrze. Myślałam już o sobie jako o przyszłej mamie. Później - szok...

Gość aaassswe
ja----> współczuje...to twarda jesteś, jak znosiłam dość długo takie bóle, ale takich silnych to faktycznie nie ma co lekceważyć...

Gość przedszkolanka szklanka
Patinka, i gratulacje - masz tyle zdrowych dzieci pomimo problemów... ❤️

Gość aaassswe
patinka---> No właśnie masz dzieci, to jest najważniejsze :)...ale wyobrażam sobie co przeżywałaś...

Gość ajaksa
Ja_Malutka-26 Bredzisz test ciążowy (sikany) NIE WYKRYWA CIĄŻY POZAMACICZNEJ. O tym rodzaju ciąży wiem dużo- jakbyś czytała posty uważnie to trafiłabyś na mój.

aaassswe -> czy ja wiem czy twarda. Pewnie to dlatego, że duszę wszystko w sobie... ale tak szczerze to do dziś o tym pamietam.. Pamiętam każdą chwilę z tamtego okresu... każdą minutę , sekundę. Po narkozie ryczałam cały dzień i całą noc...