Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakieś 6

Ociekacz na naczynia ze stali nierdzewnej

Polecane posty

Gość jakieś 6

mam tą tradycyjna suszarkę, pomalowaną na biało, farba obłazi, na talerzach zostają ślady rdzy czy ta ze stali nierdzewnej tez ma jakieś minusy ? bo chyba nie obłazi i nie rdzewieje ?

ale,wyobraź sobie jak będzie taki ociekacz wyglądał-wiecznie w zaciekach,na stali nierdzewnej doskonale wszystko widac

Jeśli myślisz o ociekaczu wykonanym z drutów stalowych nierdzewnych...to chyba tam wogóle mało co widać... a już najmniej zacieki. Tak sobie to tylko imaginuję, bo mam plastikowy, granatowy...na tym dziadostwie to dopiero widać osady z kamienia! :(

w sumie ja też imaginuję ;-),ale miałam zlew z takiej stali-był nie do zdarcia,ale wiecznie obdyźgany ,w koncu wymieniłam na biały

Na dużych płaszczyznach z nierdzewki (takich jak zlewozmywak) widać oczywiście każdy zaciek, natomiast jeżeli chodzi o ociekacz z drutów nierdzewnych -sprawuje się doskonale:) Moja rodzinka ma taki, stoi na wierzchu już kilka lat i wygląda ślicznie. Nie wiem gdzie na cienkim drucie może być widoczny zaciek???:-P Kupuj śmiało!:-D Pozdrawiam.

Gość zmywarkę se kup a nie ociekacz

Gość jakieś 6
Puszysta :) O dzięki, TO właśnie chciałam usłyszeć :D Taka_tam - wiecznie obdyźgany.. ? coś o tym wiem ;) u mnie facet zadecydował.. Mamy zlew ze stali nierdzewnej :o i kuchenkę ze stali nierdzewnej i wszystkie garnki i czajnik nawet :o i okap nad kuchenką.. Wszystko w plamach z wody i odciskach palców, jak w kryminale ;) ale nie ważne, że tego się nie da utrzymać w czystości, On jest fachowcem z branży narzędziowej i twierdzi, że to trwały, zdrowy materiał i tylko takie rzeczy godzi się kupować :p Farmerka63 mam plastikowy ociekacz na sztućce :p i już mi fantazji brakuje, czym to czyścić ??

Jak mnie wkurzy, to leję odkamieniaczem do kibla :) Cillit kamień i rdza... albo pieszczotliwie - zwykły ocet spirytusowy...

Gość no kupiłam taką suszarkę
wyglądała ładnie, znaczy jak ze stali nierdzewnej a po przyniesieniu do domu przeczytałam na maleńkiej ulotce, że to WYRÓB CHROMOWANY czy ten chrom będzie obłazić ?!

Ja mam taki ociekacz. Na samych drutac zaciekow bardzo nie widac, ala na podstawce i owszem - tworzy sie nie bardzo gustowny kamien. Co jakis czas traktuje calosc mleczkiem do czyszczenia i zawsze po takim zabiegu ociekacz wyglada jak nowy :) Generalnie nie jest uciazliwy w utrzymaniu czystosci.

Gość to ja powiem
widać zacieki ! :o

Gość najlepszy ociekacz to zmywarka

Gość gość
w sumie nie wiem czy nie lepiej po prostu kupic jakies farby antykorozyjnej jak tutaj www.rodozja.pl i pomalowac go, chyba ekonomiczniej

Gość gość
Ok, ale czy do pokrycia takich elementów również jest wykorzystywane to - http://www.resins.pl/ W sensie te farby do zabezpieczenia stali? Bo w sumie tutaj chodzi o użytek prywatny, a nie przemysłowy. To jak?