Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka19 82

CIEPŁY wosk

Polecane posty

Gość anulka19 82

Czesc dziewczyny.Mam do Was pytanko.Czy chodzicie do kosmetyczki na depilacje ciepłym woskiem? Mam ogolnie problem z owlosienie zwlaszcza lini bikini.W domu depilowalam sobie ta czesc depilatorem ale mam podrazniona skore( czerwone krostki i wrastajace wloski).Czy depilacja woskiem spowoduje mniejsze podraznienie czy sadzicie ze efekt jest podobny.Slyszlam ,ze sa jakies ampulki z plynem przeciw wrastajacym wloskom .Czy ktos z Was stosowal takie cudo?Co to jest i gdzie to nabyc no i czy jest skuteczne?Pozdrawiam serdecznie.

Gość aishasq
Czesc! Ja juz mialam kilka razy robioną depilację woskiem. Troszeczkę boli, ale jest to duzo mniejszy bol niz podczas depilacji depilatoerem. Poza tym nie robia sie zadne krostki i nic nie swedzi.Polecam Ci kremy do depilcji okolic bikini "Joanna" Sensitive- tez sa bardzo dobre, nakladasz na 3 min i wloski wychodza. Kupisz je w sklepie kosmetycznym, kosztuje jakies 10-12zl

Gość woskowana
Ta metoda jest rewelacyjna! Też miałam problem z nadmiernym owłosieniem i kompleksy, ale w miarę regularna depilacja woskiem naprawdę przynosi efekty. Na wrastające włoski polecam regularny peeling, na krostki balsam z witaminą A.

Gość anulka19 82
Czyli depilacja cieplym woskiem moze sprawic,ze bede miala mniejsze podraznienie?Troche mnie pocieszyłyscie dziewczyny bo naprawde mam kompleks.O wyjsciu na basen nie ma mowy bo jesli nawet sobie wydepiluje linie bikini to mam takie podraznienie,ze lepiej sie z tym nigdzie nie pokazywac.Udam sie do kosmetyczki na taki zabieg, zobacze jakie beda efekty.Co do kremow do depilacji, stosowalam chyba juz wszystkie ale w moim przypadku taka depilacja daje efekty na 1 dzien, chociaz tez widac slad po wloskach zaraz do depilacji.Dzieki serdeczne za odpowiedzi.

mi kosmetyczka od ponad dwoch lat robi bikini takim plastycznym,jakby kauczukowym woskiem-niestety nie wiem jaka jest jego profesjonalna nazwa.Wosk tworzy na skórze bardzo grubą i twardą mase-nie przylepia się do skóry jak płynny,wiąże włoski-wobec tego ryzyko podrażnienia jest wręcz minimalne.Odrywa się go bezpośrednio ze skóry-bez użycia pasków,ja polecam te metodę-po depilacji nie ma praktycznie sladu,a wosk płynny w porównaniu do tego to koszmar

Gość anulka19 82
Jakbys mogla to prosze zapytaj kosmetyczki jak nazywa sie ten wosk.U kosmetyczki do ktorej ja chodze widzialam taki wosk w plastkiowych buteleczkach(kolor lekko zielony lub rozowy) .Podobno podgrzewa sie go w specialnym urzadzeniu razem z tym pojemniczkiem.Nie wiem jak sie ten wosk sie nazywa bo jak pisalam nigdy nie wykonywalam takiej depilacji.Czy twoja kosmetyczna tez taki wosk stosuje?

ten wosk o którym piszesz to własnie płynny,na allegro widziałam ten,którym kosmetyczka robi mi bikini http://www.allegro.pl/item135017698_netline_wosk_bez_paskow_nowa_technologia_fr_.html tylko moja kosmetyczka nie radziła mi próbowac samej w domu-ten wosk ma taki minus,że jeśli już go nałożysz to musisz oderwać,w inny sposób niestety go nie usuniesz

Gość anulka19 82
Czy orientujesz sie gdzie mozna wykonac taka depilacje? Mam na mysli gabinet kosmetyczny?Czy taki wosk tradycyjny powoduje duzo wieksze podraznienia takie jak np. po zastosowaniu depilatora?Czy jednak jakakolwiek metoda depilacji woskiem jest bardziej delikatna niz depilacja depilatorem?

dziewczyny...a nie macie oporow przed wykonywaniem tego typu zabiegu u kosmetyczki...bo rozumiem ze trzeba sobie stroj od pasa w dol odpuscic i krotko mowiac pokazac jej swoja cipke tak??!! no i czy to dla was nie stanowi oporu? bo ja bym sie powaznie wahala...

niekoniecznie musisz ściągać majtki-to zależy od tego jak głęboko chcesz wykonać ta depilację.Ja ściągam-na początku strasznie się krępowałam,ale moja kosmetyczka jest naprawdę swietna,w 100% zaufana osoba,na dodatek jesteśmy w tym samym wieku,więc jakoś łatwiej przełamałam opór przed ściąganiem majtek hehe ;)

a co do depilacji tym woskiem -do którego podałam link-ja nie mam ŻADNYCH podraznień,przy wosku płynnym to była masakra,przez tydzień chodzić nie mogłam :o Przy tym \"kauczukowym\" depilacja przebiega szybko i sprawnie-za jednym pociągnięciem odchodzą wszystkie włoski.Na inne metody depilacji decyduję się tylko w akcie desperacji,bo nie wyobrażam sobie teraz inaczej niż woskiem.

Gość anulka19 82
Dziewczyny jesli ktoras z was zna gabinet w Warszawie lub w okolicach gdzie wykonuja depilacje woskiem o ktorym pisala paulinkaaaaa dajcie znac.Dzieki!Pozdrawiam