Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharka za dyche

duszenie kurczaka prosze napiszcie

Polecane posty

Gość kucharka za dyche

mam taki problem chcialam dzis na obiad zrobic kurczaka zawsze robilam go w worku do pieczeni ale mi sie skonczyl i pytanie ,mam naczynie zaroodporne i czy moge w nim dusic kurczaka w piekarniku? jak tak to czy naczynie musi byc caly czas zamkniete? prosze jak wiecie cos na ten temat napiszcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka za dyche
no prosze nikt nie wie jak sie dusi kurczaka w piekarniku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cześć, ja często piekę kurczaka w żaroodpornym w piekarniku. Najpierw delikatnie smarujesz olejem (bardzo mało!) przyprawiasz wg uznania i dolewasz ciut ciut wody (ok 1/3 szklanki) i do piekarnika pod przykryciem na 1 godzinę, po tym czasie odkrywasz pokrywkę i zostawiasz w piekarniku jeszcze na 10-15 minyt aby się troszkę przypiekł z wierzchu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka za dyche
magdalenazet....dzieki bardzo wlasnie tego potrzebowalam🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a spróbuj innego przepisu :) się nazywa \"kurczak z piwem w d**ie\" :D serio serio smarujesz kurczaka olejem z przyprawami i nockę w lodówce trzymasz - żeby nie uciekł ;) puszkę z piwem otwierasz, wylewasz 1/3 zawartości, nadziewasz kurczaka na puchę (w pionie) i tak se stoi podpierając się łapkami, dalesz to \"cudo\" na najniższą półkę w piekarniku, bo jest dośc wysoki acha i owiń szyjkę folią bo się spali..chyba że chrupkie wolisz :) pieczesz 1,5 h ok 160 0 C, a na pół godzinki przed końcem 180 0 C w tym czasie podgotowujesz małe ziemniaczki, taplasz je w resztce marynaty z pierzoka i pod koniec dodajesz do piekarnika kurczak - soczysty ziemniaczki - rumiane uhh chyba zgłodniałam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka za dyche
mumi dzieki takiego z piwek kiedys robilam ale nie na puszce tylko na butelce od piwa go pieklam 🌼mimo wszystko🌼 dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polecam w majonezie
A polecam kurczaka w majonezie. Do naczynia żaroodpornego wkładam pokrojonego kurczaka, posypanego vegetą i majerankiem. Na wierzchu rozsmarowuję słoiczek majonezu. Można dookoła boki kurczaka obłożyć podgotowanymi ziemniaczkami. Piec ok. 1 h. PYCHA!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurczakobijca
najpierw podduszasz, później znęcając się odkręcasz główkę w lewą strone w pozie a`la kręcz szyi...i zakładasz nelsona:-D hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przekrecik
a jak robic gdy jest juz ugotowany jak go dusic tak na margarynie jak to sie robi prosze napiszcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z tą puszka w dupie usmiałam sie nieziemsko.. a ta puszka/butelka to nic sie nie dzieje? Nie pęka? Żebym sobie języka nie poprzecinała... Jak mam kuraka z rosołu, to oddzielam miesko z kości, kroję w kosteczkę marchewke i pietruszkę jeśli została, dużo cebulki, przyprawy do woli i wszystko wrzucam na rozpuszczone masło lub smalec (jak kto woli), Smażyć aż sie zrumieni, dodać sól, pieprz do smaku i wcinać z chlebkiem. Moje dziecie lubi z ziemniaczkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bziczek mozesz spokojnie robić na puszce lub butelce z piwem, nic nie popęka , gwarantuje , jak nie mam piwa to nakładam kurczaka na słoik z woda zmieszaną z ziołami , pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierś w jarzynce-pycha
Na kawałku folii aluminiowej kładziesz popieprzoną i posmarowaną majonezem pierś z kurczaka (nie solić!). Na pierś kładziesz kopczyk (a właściwie kopiec:))tarkowanych na tarce jarzynowej i wymieszanych warzyw: marchewki, pietruszki, selera +por w półtalarki. Proporcje warzyw wg uznania-bez przypraw! Zwijasz folię u góry, porcyjkę wkładasz do piekarnika i zapiekasz jakieś 30min. Do tego ryż na sypko-rewelacja. Najpierw pakujesz pierś do piekarnika, następnie nastawiasz ryż i masz trochę czasu dla siebie. Obiadek jest błyskawiczny. Oczywiście warzyw trzesz tylko tyle ile potrzebujesz, ja kawałki niestarkowanych do końca, obranych jarzyn przechowuję na dole w lodówce. Zawsze gotowe do następnego dania: surówki, zupki czy innych cudów;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czerstwy Czesiek
Jak mozna byc tak bezdusznym i dusic kurczaki.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×