Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malenka 18

Wybor studiow

Polecane posty

Czytalam wiele waszych postow i z tego co piszecie wynika ze powinno sie wybrac studia zgodne z zainteresowaniami ,marzeniami.Wszyscy macie racje i ja tez tak uwazam.Ale np. w moim przypadq nie moge robic tego czego w zyciu tak bardzo pragnelam.Od dziecka zawsze lubilam i umiem pieknie spiewac.Kocham to robic i wiem ze mialabym szanse w takim zawodzie.Tylko ze aby byc w takiej branzy trzeba miec znajomosci ;/ a tego to juz nie mam.Gdybym wybrala studia muzyczne to i tak siedzialabym w domu i tak.Co robic? Wybrac studia po ktorych moglabym miec prace czy robic to co sie kocha i siedziec w domu...?

Gość kapslova
najpierw zrob studia, po ktorych bedziesz miala najwieksze perspektywy na prace. pozniej mozesz sobie zaczac studia zgodne ze swoimi zainteresowaniami, ot tak dla przyjemnosci..

chyba tylko tak moge zrobic..:( noalee...kocham spiewac i mam nadzieje ze znajde w zyciu czas by robic to co jest moim hobby..:)

To może oprócz \"zwykłych\" studiów śpiewaj gdzieś. Skombinuj sobie jakiś zespolik i ćwicz - nie jeden sławny zaczynał w garażu :) Ale studia dobrze przemyśl - bo później jeszcze trudniej jest podjąć decyzję o ich zmianie.

Gość wiesz co w kazdej branzy
trzeba miec znajomosci. Fakt,ze po studiach muzycznych np jako swpiewaczka w operze duzo nie zarobisz,ale mozesz zawsze spiewac w jakims zespole. Jesli to twoja pasja i jestes w tym dobra to dlaczego nie masz isc na takie studia?