Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrianzachod

Czy mam sie obawiać WBK????

Polecane posty

Gość Adrianzachod

Mam problem nie ztej ziemi, otoz mieszkam w Polsce od 5 lat, i musialem sobie zalozyc konto bankowe. Poszedlem do WBK i zalozylem. Ale mam obawy....no wlasnie kase dostaje od rodzicow, i boje sie wplacac na swoje konto, tzn czy istnieje jakies ryzyko ze pieniandze moga zginac mi z konta? Czy naprzyklad urzad skarbowy zacznie zadawac pytania skad je mam? i stwierdza ze nie pracuje a kase mam , to treba mu zabrac bo istnieje ryzyko ze je ukradl, wiecie nie jestem polakiem i nie wiem jaka ustawa chroni cudzoziemcow, co raz bardziej sie boje wplacac na konto z tego wzgledu. A w domu tez nie lubie trzymac bo nie mieszkam sam:( czy nozna zaufac banku WBK????

Adrianzachod---->tam masz hasla jednorazowe do przelewow ktore przychodza smsem plus haslo do zalogowania wiec jesli nie pozyczasz swojego telefonu nikomu to chyba raczej nie;)

Mam konto w WBK-u i nigdy nie narzekałam. Nie wiem czy ktoś zajmuję sie sprawdzaniem tego skąd wpływają środki na konto i czy od tych środków jest zapłacony podatek. Ale wątpię żeby była taka instytucja. A WBK na pewni nie będzie się mieszał dla nich jesteś klientem, który płaci za ich usługi resztą się nie interesują.

Gość Adrianzachod
telefonu???? ja dostaje kase do reki od rodzicow ....odwiedzaja mnie raz w miesiacu:) i chce trochy sobie odkladac....wplacac na konto w WBK tylko boje sie ze ktos zobacze ze nie jestem z Polski wiec zabierzmy mu trochy, przeciezjest obcokrajowcem:( i gowno moze w Polsce, w domu tez nie chce trzymac bo jak juz napisalem nie mieszkam sam.....kurcze chcial bym zaufac banku i miec spokoj ze nikt mnie nie okradnie, albo nie dostane wyzwania z urzedu skad mam tyle kasy??????????? mam chowac jak babcia w skarpetke:)

Gość Adrianzachod
tu nie chodzi o 5 tys tylko o 150000????? mam sie obawiac trochy, nie pracuje w Polsce.....

sebaa, pisał o koncie internetowym. Możesz wtedy sprawdzać stan konta, płacić przez internet itp. Nie, według mnie nie masz się czego obawiać, ludzie w Polsce - rodowici Polacy też przesyłają sobie pieniądzę i nikt ich nie ściga.

Gość Adrianzachod
ostatnio jak wplacalem to mi powidzieli ze mam powiedziec skad mam tyle kasy, zapytalem dla czego sie pyta, ze to chyba moja sprawa, a ona mi na to ok, ale jak urzad skarbowy sie zapyta to bede musial sie innaczej tlumaczyc, itd:( przestraszylem sie i tak trochy juz nie pewnie sie czuje z tym wplacaniem:(

Inna sprawa jest taka, że jeśli faktycznie chodzi o 150.000 zł, to trzymanie takiej kasy na koncie jest delikatnie mówiąc nieopłacalne i w sumie bezsensowne.

Gość hadal
daj mi to ci przychowam:)