Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bzyku25

Samotność w Londynie ehhhh

Polecane posty

Wiem, wiem, że było juz dużo takich topików. Meszkam w Londynie od 5 mce z narzeczonym. Najlepsza przyjaciółka jest w Polsce. Brakuje mi koleżanki, z którą mogłabym porozmawiać, posmiać się,wybrać na kawkę czy na spacer. Serce mnie boli z tęsknoty. Może jest ktoś także samotny, kto szuka bratniej duszy. Chciałabym znaleźć tutaj przyjaciólkę, ale nie taką na miesiąc, ale na docre. Oj chyba się rozmarzyłam. Mam 25 lat, mieszkam na west kensington, ale wkrótce się przeprowadzam na inne mieszkanie. dzika15@op.pl

Gość a ja myslalam
ze w Londynie jest duzo Polakow.

może i jest duzo,ale ja nikogo nie znam, jakos styczności nie mam z Polakami, a chciałabym mieć.

Gość Bo Polacy w Anglii
przede wszystkim pracują, uczą się, a jak nie to odpoczywają po harówce. Kto ma siły na pierdoły. Po pracy i kursach ma się ochotę tylko na cisze i spokój. Nie wiem jak inni, ale ja mam dość hałasu w pracy i z pracy.

Gość to wiadomo od dawna
taka jest cena za emigracje, samotnosc. Nie narzekajcie, jest internet smsy i inne pierdoly. Mozna to zniesc, listy nie ida miesiacami,kontakty sie nie urywaja.

Gość sytuacja w Anglii
się zmienia, czy wy tego nie widzicie? Wielu Polaków tu haruje, przez swoich poprzednikówm którzy przyeżdżali tu na wakacje i zapierd... ile się da, zeby sie wykazać i zarobić. W Anglii pracodawcy widząc tyle chętnych do pracy ludzi, zaczynają się robić tacy jak w Polsce, zawsze byli chciwi, ale teraz mogą dać temu upust, podkrecają śrubę pracownikom. Wiem , bo sledzę cały czas ogłoszenia o pracę, stawki coraz mniejsze, a wymagania coraz większe. Zrobiliśmy i cay czas robimy z Anglii polskie bagno. Niedługo bedą nam mówić, ze na twoje miejsce jest 100 Polaków jak ci sie nie podoba, jak do niedawna było w Polsce ( tylko ze w Polsce to 10 tutaj 100, tyle tutaj ludzi zjechało). Ale Polacy to krótkowzorczni są, więc pewni znowu z ręką w nocniku się obudzą, jak zwykle :D

Gość ona766
codziennie po drodze do pracy przechodze przez Covent Garden w Londynie i juz ktorys dzien z rzedu widze tych samych 4 Polakow spiacych na kartonowych pudelkach na dworze- wygladaja na takich , ktorzy tu przyjechali w ciemno z nadzieja na lepsze, bo widze, ze nie sa to " bezdomni od dawna", nawet tepmeratura ponizej 5-6 stopni ich nie przeraza....no i poprostu przykro sie robi na taki widok...no i tacy beda pracowac za marne grosze, byle tylko dostac jakas prace i dach nad glowa..

Gość pysiulka***
a ja tam sie chetnie z toba zaprzyjaznie bo cie doskonale rozumiem i jestem w podobnej sytuacji,mieszkam tu z narzeczonym od prawie 2 lat i nie mam przyjaciolki tutaj,mam 2 kolezanki z ktorych jedna pracuje dniami i nocami,do tego mieszka bardzo daleko a druga ma dziwnego faceta ktory zabarania jej sie spotykac z kimkolwiek:( czuje sie samotna,naprawde:(odezwij sie na maila prosze,pozdrawiam cie serdecznie:):):)

Gość pysiulka***
hej bzyku25 zagladasz tu jeszcze???:(

Gość pysiulka***
nie ma cos tych samotnych dziewczyn,ciesze ze ty sie odezwalas dominika:):):)

Gość olimpiada
Oj, ja tez tesknie. Obecnie mieszkam z chlopakiem w belfascie i mimo, ze wokol sporo ludzi to strasznie ciezko zawrzec bliskie znajomosci. tesknie za przyjaciolmi, wspolnymi wypadami, imprezami, plotami...Normalnie, czuje sie samotna i tesknie za przyjaciolmi. tylko!!! troche jak w "miedzy slowami"...

Gość to wiadomo od dawna
Polacy od lat emigruja i daja sobie rade. Poczytajcie o emigracji do Brazylii w XIX wieku to od razu humor wam sie poprawi