Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ally_23

LIPIEC 2007

Polecane posty

maniu pałąk bardoz fajny :) u Kuby nie wiem czy by sie sprawdził bo on zazwyczaj spi na spacerze, ale jezeli Julcia jest ciekawa swiata to jak najbardziej :) ja jeszcze nie myslałam nad prezentem, pewnie jak wejde do sklepu to zgłupieję ;) a Julcia slicznie wyszła na zdjeciach :) taka poważna, ciekawe o czym myslała :) ja nie wiem, czy dawałabym mleko na zatwardzenie, bo wydaje mi sie, ze jelitka przyzwyczajasie do tego i potem bedzie problem. ja mieszam na razie pół na pół Bebilon 1 i 2 i wydaje mi sie, ze jest lepiej. Zazwyczaj Kubus robi kupke jak dam mu herbatke z odrobina glukozy i wit. C, jakos dobrze mu robi na brzuszek :) Kubus ma 37,7 ale mierzone w pupce. to jeszcze nie jest gorączka prawda? jak miałby 38,5 to wtedy musiałabym odjąć5 kresek, to wyszłoby 38,0 i wtedy podac cos przeciwgorączkowego? dobrze mówię, boje sie cos namieszac. moze ząbki mu idą, bo jest ostatnio cos marudny i bardoz sie slini. no i oczywiscie co do rączki to do buzi :)

Krzys wstal o 7:25 zabawy do 9 pozniej spanie do 11.40, czas na zabawet teraz krotka drzemka od 13:15 do 14.00 pozniej 2 godzinny spacer obiadek i.... wspolne spanie z mama. cos dzisiaj cisnienie jest rozwalajace wiec sobie z syniem pospalam :) Marylko dziewcyzny maja racje jesli Tatianka nie zalatwia sie 1-2 dni to po prostu nic nie rob i czekaj a jesli to juz jakies 5dzien to dzisiaj i jutro podaj po te 30ml wody (ja nigdy nie podawalam butelka bo Krzys z butli pic nie potrafi tylko dawalam mu wode takim tloczkiem do lekow co to idzie z nurofenem) Basiu jak mierzysz temp w pupie to trzeba odjac 7 kresek (sa 2 szkoly jedna ze 5 a druga ze odejmujemy 7, ja zawsze odejmuje) takze Kubus ma standardowe 37stopni czyli norma jak na niemowlaka przytalo: ) leki p/goraczkowe podaje sie powyzej 38.5 bo jak za wczensie podasz to organizm nie walczy i nie zbija goraczki. Istraa moze woreczki mialy kiepski klej. ja Krzysiowi lapalam nie w woreczki ale bezposrednio w pojemnik, podobnie robilam z Gabrysia bo po 1 probie z woreczkami sie mocno zniechecilam. no i oczywiscie najpierw umycie porzadne pod kranem ale bez mydla i wytarcie do sucha recznikami papierowymiz ominieciem okolic cewki moczowej. Olcia no i Twoja pediatra ma racje - jesli dziecku ciemiaczko sie zrasta we wlasciwym tempie to podaje sie wit D3 przez pierwsze 2 lata zycia (ponoc powinno sie ja w naszym klimacie podawac do 15roku zycia nawet!!!). ja podaje Krzysiowi 1 krople dziennie i tez mamy ja podawac stale. ciemiaczko mu sie zmniejsza ale nie drastycznie i jest takie jak na chwile obecna byc powinno. maania - fajne foty. co do palaka to pomysl na jak dlugo ci starczy i czy sie oplaca. jest stosunkowo drogi a moze byc z niego juz niewiele pozytku bo raz ze za pare miesiecy przesiadziecie sie na typowy fotelik a dwa jeszcze chwila moment i mala niespiac na spacerach nie zechce zeby jej sie zabawki wiewaly tylko swiat bedzie ogladala. Krzys juz od dawna podziwia swiat z podniesionym oparciem w gondoli jesli idzie o prezenty gwiazdkowe to my juz jestesmy obkupieni no i wiemy co dostanie od innych czlonkow rodziny w sumie z tego co juz wiem to bedzie tak - sliniaczke fartuszek z HM snoopy (to na mikolajki od nas bo od 10 grudnia bedziemy wprowadzac jedzenie) - zyrafa z klockami sensorycznymi fisher price - kula gimnastyczna fisher price - garnuszek na klocuszek fisher price - kulki sensoryczne fisher price - kulki dotykowe fisher price zmykam bo to juz czas na usypianie :)

mlody na razie nie chce spac wiec dopisze co do zabawek z zabawek porzadanych ale takich do kupienia i na teraz i na zas to jeszcze na liscie u nas jest - przebijanka z ikea - kolejka edukacyjna Mula z Ikea - znikajace klocki - kostka edukacyjna fisher price a wsrod moich kolezanek plany zakupowe to: wszelkiego rodzaju gryzaki ksiazeczki edukacyjne fisher price i tiny love miekkie klocki interaktywny zestaw gimanstyczny chicco slimak/gasiennica fishera z klockami krzeselko uczydelko jezdzik chicco szczeniaczek uczniaczek krzeselko do karmienia

mama zrobiłą mi grzane piwo z imbirem, cynamonem, goździkami i miodem i musze przyznac ze było pyszne :) czy pomoze to nie wiem, ale jak na lekarstwo to smaczne, nie powiem ;) Kubus zasnął po kąpieli od razu, nawet nie pomarudził sobie w łóżeczku jak to sie czasem zdarza. Mam nadzieje, ze czyms go nie zaraziłam :( Dobrze, ze jutro w domu bedzie mążi mama, to nie bede musiała małego brac na rece. No i sobie pospie toche, bo w nocy i rano wstanie mó kochany małżonek :) Kochany z niego człowiek :):) a co do ciemiaczka, jakiej wielkosci mają wasze dzieci? Kubus ma tak ok 1 cm na 1 cm i dostaje 2 krople wit D3. aneczko ja tez dzisiaj miałąm klimat na spanie :) szkoda tylko ze Kubus robiłsobei drzemki co najwyzej po półgodziny. potem chciałna rączki, jakos wyjatkowo dzisiaj, a ja przy nim w masce. fane te prezenty, które zakupicie :) widze ze fisher price górą ;) mi tez jakos podchodza zabawki tej firmy, moze skorzystam z waszych pomysłów :):)a o niektórych zabawkahc o któych piszesz, to przyznaję, ze piersze słysze :) patrz jak to jest, jak my byłysmy dziecmi, to nie było nawet ułamka teraz, co mozemy miec dla naszych maluchów :) marylko zdziwiłas mnie tym nadmiarem wit D3. myslałam, ze nadmierna potliosc to oznaki niedoboru. a ciemiaczko sie zrasta przy nadmiarze, czy przy niedoborze, bo sama juz nie wiem jak to jest.

witam wiczornie Wczoraj napisalam tak dlugiego posta a tu do wysyłania i mi wcielo,normalnie zaczyna mi to dzialać na nerwy,ja to sie nerwicy nabawie przez tego neta., Dziś dzien minął spokojnie wczoraj też bylo niezle,Oli wczoraj jak poszedł spać o 20 10 to wstal o 8 10 rano normalnie jestem w szoku,oj żeby było tak co noc byłabym mega szcześliwa. wisienko oj zycze ci tych 6 godzinek spanka,z całego serca Justynko mała zmierzona ale przez mego męża musze zadzwonić do szwagierki żeby mi dokladne wymiary podała,niewiem co ze mnie za ślepota że ja na aukci nie widziałam rozmiarównarazie obserwuję aukcje,do konca jest jeszcze parę dni i spróbuję zalicytować,myślę że mi sie uda. Dzisiaj pojechalam na parę minut na wioskę do tej mojej chrześnicy ,niewiem czy pisalam oni mieszkają razem z mojego męża babcią ,ona niestety jest chora i umiera,był ksiądz i zrobil ja=ej ostatnie namaszczenie,momo iż babcia była sroga i wszystkich do roboty goniła to jest mi jej żalszkoda bo najprawdopodobniej odejdzie przed chrzcinami Oliego,trochę smutno będzie... Maniu kupiłam w aptece mydelko Oliatum i krem taki specjalny kosztuje 35 zł,kurcze razem wydalam 55 zł,chce jeszcze małemy kupić ten balsam ale go nie było dopiero zamówili,nie wiem co z tym robić to mu się jakby powieksza,ta sucha skórka wygląda brzydko a po myciu robi sie jeszcze czerwona,jade z nim do dermatologa ale dopiero w poniedziale bo terz nie mam kiedy,jutro jadę do wrocka bo jestem świadkiem w sprawie , a następne dni tez jestem zajęta,wlaściwie moze uda mi się w piątek podjechać o ile będzie miala doktorka czas do 12 godziny. Próbuje wkleić jak mi zje posta to gaszę monitor

hej dziewczyny :) Ja tylko na chwileczke ale chciałam sie z Wami podzielic super nowina :) To do tej wczorajszej nie przespanej nocki o której pisałam wczesniej;) Agatka ma pierwszego ząbka:) Jest jeszcze taki malutki ze go za bardzo nie widac ale juz dobrze czuc pod palcem:) A co do pałąka to my kupilismy Agatce jak miała ok 2 miesiecy bo czesto płakała w samochodzie i musze przyznac ze sprawdził nam sie bo bardzo go lubi i nie tylko w aucie ale równiez w wózku i np podczas gotowania obiadku (niunia wtedy jest ze mną w foteliku bujaczku i bawi sie zwierzakami na pałąku:) ) Teraz kupilismy jej takie jakby pianinko z migającymi swiatełkami( jutro wrzuce fotki bo niewiem jak to nazwac) i tez uwazam ze to super sprawa :) ale jutro napisze wiecej na ten temat:) Dobrejnocki i do juterka:)

siedze sobie i pilnuje aukcji co by mi nie uciekly;) kokopelasko, po co masz czekac do konca:) zaproponuj jakas uczciwa kwote i bierz, nie musisz oferowac mi kokosow;) nie wiem ile kosztuja 3 czesciowe dresiki, 2-czesciowki 30-40zl ale to w sklepach, a tu trzeba doliczac transport, tak, zeby sie oplacalo:) po co masz przeplacac;) wiecej na pewno za niego nie wezme:) jesli 30zl ci odpowiada to licytuj, a ja skoncze aukcje przed czasem;) no chyba ze lubisz te adrenalinke na koncu licytacji:P wy tak piszecie o tych zabkach, a u mlodego ciagle nic nie wylazi, chociaz czasem ze zlosci palca by mi odgryzl, slina nas zatapia:) mania, swietne fotki, julka na taka juz dojrzala dziewczynke wyglada:) ja tam z prezentami dla ksawka nie zaszaleje, ale gabi kupie figurki scooby doo:) ksawko dostanie tylko jakis drobiazg:) stroz zrezygnowal z roboty bo mu w przyczepie za zimno i moj mezuch dzisiaj tam spi:P w ogole zadko kiedy w domu bywa a ja jestem szczesliwa:P powiedzialam mu, ze gabi z przedszkola wypisalam, poczatkowo sie wsciekl, ale teraz juz mi tylko wypomina, a jak naprawi wozek musze na prawde isc ja wypisac. jak slucham co sie mnozy w tych przedszkolach, az mnie ciarki przechodza:O dobrej nocki:)

a ja dzisiaj mega niewyspana. Kubus wstał o 6:00 i juz odmówił spania, wstawał do niego maż, ale z wyrka zerwalismy sie wszyscy bo ja przez katsar i tak nie mogłam spac. całą rodzina na nogach a misiu poczuwał troszke, pobawiłsie z tatą i teraz śpi juz prawie półtorej godziny :) myslałam, ze przynajmniej sie wyśpie, jak nie bede musiała wstawac do małego ale przez katar jeszcze bardziej sie wymeczyłam niż zwykle

kokopelasa ale pieknie Oli ci pospał!!! zazdroszcze takiego spiocha :) bardzo mi przykro z powodu twojej babci :( figirlrk gratuluję pierwszego ząbka Agatki!!! buziaczek w dziasełko :):) wisienko moze zmatujemy lipcową druzynę piłkarska ;) Kubus tez patrzy jak urzeczony na sport wszelkiej masci :)

mó mążdzisiaj był kochany :) stwierdził, ze warto yło wstac switem, bo szkoda dnia, jak taka ładna pogoda, a teraz spi jak misiu :) zresztą obaj moi panowie smacznie śpią, a mama jak zwykle nie potrafi :)

a ja dzisiaj bylam znwou \"mundra\" i zamiast isc spac czytalam do 1.30 maz sie akurat przebudzil po 1 i stiwerdzil ze na noc bedzie zamykal ksiazki na klucz bo ja sie nie wysypiam pozniej. no ale co ja zrobie ze mi sie najlepiej czyta nocami... w dzien zbyt wiele rzeczy mnie rozprasza :confused: na szczescie udalo sie pospac z Krzysiem az do 9tej wiec nie jest zle, wlansie Krzynio znowu zdecydowal sie na drzemka i nie wiem czy jeszcze nie dolacze ;) Marylko - zgadza sie ze karmiac mlekiem modyfikowanym trzeba skonsultowac ilosc podawanych witamin i zelaza (jesli sie podaje ) z lekarzem bo w mleku juz ono jest. zreszta samo podawanie mleka modyfikowanego powinno nastapic dopiero po takowej konsultacji. kokopelasa - przykro mi z powodu babci :( z moja tez jest zle ale juz ciut lepiej niz bylo wiec nie trac nadziei, moze i u was sie poprawi. a co do forum ja tez tak pare razy mialam z tym znikaniem tego co napisalam wiec teraz z reguly pisze w okienku mailowym i pozniej to wklejam. no chyba ze sie zapomne to pisze tutaj od razu ale tez sle na raty ;) Basiu grzaniec mniam mniam, polecam te przyprawe o ktorej pisze wisienka. kupujemy ja od kilku ladnych lat i sie jeszcze nam nie znudzila. pychota :) a to krzeselko obrotowe przypomina mi troche ten exersaucer ktory ma Krzys tyle ze jest mniejsze :) cena w miare jak za taki sprzet ale wiesz ja staram sie go nie wkaldac w to ustojstwo na dluzej niz 5-10min i tylko jak musze cos zrobic a on lezec nie chce. to jednak ma podobne dzialanie jak chodzik czy skoczki i po prostu obciaza stawy . a jesli juz zdecydujesz sie kupic to poszukaj innego sprzedawcy - na innym forum dziewczyny ostrzegaly przed ta babka. ponoc rzeczy trzyma raz ze w przytechlym garazu to jeszcze potrafi rzeczy nie wyslac i kase ciezko odzyskac takze albo wybierz platne przy odbiorze albo szukaj kogos innego 🌻 dla figielskowej Agatki z okazji zazabkowanie :D Justyna spokojnie z tymi zabkami. Krzys tu najstarszy a zebow tez nie ma :) ja wychodze z zalozenia ze im pozniej tym lepiej, teorie poparly moje 2 dentystki i neonatolog. im pozniej wyjda zabki tym sa mocniejsze i dluzej posiedza a nie moja Gabrysia ma lat 5 i juz nie ma wszystkich 4 jedynek. jedynki jej wyszly w 5miesiacu zycia, poza tym karmiac piersia jakos nie palam mega checia by zobaczyc (i poczuc) uzebienie :)

witaski! ja tez mega nie wyspana bo jula obudziła sie o 5 i dopiero jak suszarke wlaczyłam o 6 to zasnęła:) sąsiedzi mnie zjedzą:) krzesełko super!!!! tez nad nim myslałam ale kurcze kaski nie mam. oczywiscie podsunę pomysł dalej... ja chyba ten pałąk kupię, bo tak sobie myślę, że julka już coraz mniej śpi jak gdzieś idziemy, a nie śpi to muszę jej grzechotkami machać przed oczami- może ją to zainteresuje? kurcze mam coraz mniej mleczka, chyba bedę musiała powalczyc o laktację:( ja tez właśnie kawkę na rozbudzenie popijam:) basiu jakie lekarstwa możemy na przeziębienie stosować?

hej laski :-) ja wczoraj nie miałam neta.... głupio tak :-) dziekuje Wam za wszystkie mile słowa pod moim i szymka adresem ;-) Marylko co do porywania, jesli Szymka miałaby porwać Tatianka albo inna lipcowa panna to nie mam nic przeciwko :-) Dviki fajniutkie fotki na bobasach, szczegolnie podoba mi sie ta w zielonym sweterku i czapie :-) Karolek zadowolony :-) Aneczka z tą paczką to super akcje zrobilas ;-) a Gabi ma dobre serduszko ;-) Basiu ale pyszny musial byc ten Twoj grzany lek :-) aż mi slinka pociekła :-) oj napilabym sie takiego grzanca..... w Zakopcu na przykład :-) a krzesełko fajne :-)

Leki a karmienie piersią Zawsze wybieraj środki sprawdzone. Unikaj nowości!Wybierz paracetamol (np. Panadol, Apap, Acenol), jeśli coś Cię boli lub masz gorączkę. Skorzystaj z ibuprofenu (np. Ibupromu), gdy cierpisz z powodu bólu stawów, mięśni, zęba. Przy zapaleniu zatok możesz też brać leki zawierające pseudoefedrynę (np. Disophrol, Gripex). Przyjmuj preparaty witaminowe, wapniowe, ziołowe syropy wykrztuśne i przeciwkaszlowe, ale obserwuj, czy u dziecka nie pojawi się uczulenie.Bierz leki tuż po karmieniu. Wieczorną dawkę weź po ostatnim posiłku malca. Jeśli jednak dziecko będzie się źle czuło (np. dostanie biegunki), lekarz zmieni Ci preparat. Nie stosuj piramidonu, pyralginy, aspiryny. Wnikliwie studiuj skład leków na przeziębienie. Np. Coldrex zawiera paracetamol i możesz go brać, ale Upsarin C ma niewskazaną teraz dla Ciebie aspirynę. w razie przeziebienia Pyrosal, witamina C, wapno, herbatki z lipy, malin, bzu czarnego plus miód lub sok malinowy, leki homeopatyczne (Occillococinum, Engystol, Gripp-Heel, Angin-Heel SD, Homeovox, Homeogene, syrop Stodal lub Drosetux, Euphorbium compositum S do nosa na katar), domowy syrop z cebuli, czosnek (sam lub z mlekiem i miodem, dodany do grzanki, sałatki lub gotowy w tabletkach), Tymsal aerozol, syrop prawoślazowy, albo do ssania np. tymianek z podbiałem lub propolki,Tantum Verde aerozol a przeciw gorączkowo preparaty z paracetamolem .

APTECZKA MAMY I DZIECKA- Leki homeopatyczne,kompleksowe od pierwszych godzin zycia. Alergie-zmiany skorne-R-23;katar sienny-Luffa compolitum Heel, Euphorbium compositum S; astma-Santhaherba,TussistinAngina-Angin-Heel SD,R-1,Mercurius 41 Biegunka-Aloe Compase,China Complexe nr107,R-4,Diarrheel S Bolesne ząbkowanie-Viburcol N Kaszel-Husteel,Homeotuss,Drosetux,Phytotux,Stodal Katar-L52,R-6,Coryzalia,Homeodose8,Noso-Heel,Euphorbium compositum S Nadpobudliwosc,bezsenność-Passiflora G.H.L.,Acidum phosporicum complexe nr5 Przeziebienie,grypa-Gripp-Heel,Oscilllococcinum,Dolicoccil,Dolivaxil Zaparcia Carominthe,Nux vomica complexe Chelidonium compose,Alumina19,Alvia

witam porannie:) na poczatku chciałam wszystkim podziekowac za gratki i buziaki dla Agatki z okazji pierwszego zabka...🌼 Dziewczyny polecam czopki viburcol to na stany niepokoju u niemowlat i dzieci...miniona nocka zapowiadała sie równiez nie wesoło był płacz tak żałosny i wszystko do buzi:( nawet mamy koszula nocna...żel na dziasełka ulgi nie przyniósł dopiero po tym czopku niunia po jakis 10-15 min zasneła, przebudziła sie raz na cysia i dalej w kimke:) do 7.50 :) Jutro mamy szczepienie...brrr niewiem które z Was pytały o ta stronke co jest formularz do wypełnienia i dostaje sie gratisy..mi wczoraj przyszedł mail i ten formularz w nim wiec wklejam jesli nadal jestescie zainteresowane:) http://www.nutricia.com.pl/klub_przylacz_sie.php wisienko super kibic z Areczka i jak do druzyny pasuje:) a co do zabków jeszcze to racja z tym co pisze Aneczka im później tym lepiej... ja np miałam pierwszego zabka w 3 miesiacu i mimo ze moja mama dbała od małego o moje zabki to i tak strasznie mi sie psuy i do dzis mam ten problem z zebami (choc juz sama o nie dbam:D )

aneczko dzięki za wykaz leków:) właśnie chodziło mi o coś na zatoki. pomysły na prezenty też super. już część wynalazłam na allegro i dałam do obserwowanych. a czy ty pisałaś o tym koniku sassy, że jest fajny? też myślałam żeby go julki kupić... zapomniałam ząbka pogratulować... tak więc gratulacje i buziak w dziąsełko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

figielku ta ankieta to fajna sprawa. tylko zastanawiam sie czemu moje kolezanki dostaly juz i jakies zupki a ja tylko pakiet startowy z poradnikiem... w ogole o tych szpitalnych nie wspominajac bo mi z innych firm nic nie przyszlo mimo wypelnienia zgloszenia Maania - konik sassy moim zdaniem jest de best :) ulubina zabawka Krzysia i wielu innych dzieciakow. zreszta takim konikiem obdarowane zostaje praktycznie kazde dziecie do ktorego idizemy w pierwse odwiedziny i u wszystkich sie sprawadza :)

Wisienka, no to niezlą akcje mial Twoj chłopak w dziecinstwie. O matko ale musial biedaczek nacierpiec, dobrze ze juz jest duzy i tego nie pamięta :-) Aneczka konik fajny, jak dzieciaki lubią i sie sprawdza to moge małemu kupic :-) bo pomysłu na prezent nie mam :-) a jak sprawdzone to biore :-)

kochane a znacie może jakiś fajny przepis na danie z mięsa mielonego? mam w zamrażalce zmieloną łopatkę i tak sobie myślę co na obiad zrobić, a wy to zawsze takie apetyczne kulinarne pomysły macie:)

dokaldnie ten :) a ile radochy maja tatusiowie hhehehehhe no i jeszcze polecam gryzaczki i inne gruchawki z sassy dla mnie sassy i bright starts maja w tej chwili najlepsza oferte doa dzieci w okolicach4- 6miesiaca zycia

Mania juz spiesze z przepisami :) mozesz zrobicna szybko: miesko po cygansku - na 1kg miesa trzeba dac 1.5torebki slodkiej papryki, sloik papryki konserwowej,puszka czerwonej fasoli, troche cebulki w kostke i przesmazonej, odrobine czosnku, 1-1.5 lyzeczki vegety, podsmazasz najpierw samo mieso, pozniej dorzucasz wszystko i zalewasz woda tak zeby moc na niej zrobic kluski lane (na 2 jajka dajesz maki ile sie wgniecie i odrywasz kawalki) dla mnie pycha :) albo po prostu zrob paste - przesmaz miesko, dodaj jakis sos kupny czy samemu zrobiony (ja preferuje smietanowo pieczarkowy jesli sama robie lub 4sery z brokulami jak kupuje) i do tego makaron muszelki rurki lub swiderki i gotowe :D no i jeszcze ostatnia bardziej pracochlonna wersja to canelloni - kupujesz makaron i nadziewasz delikatnie podsmazonym miesem (ja do miecha dodaje sera i pieczarek)z sosem pomidorowym. napelnione rurki wykladasz na blaszce polanej slodka smietana a na rurki sypiesz starty ser. zapiekasz wg przepisu z op. rurek :)

hmmmmmmmmmmm aneczka to mięsko po cygańsku brzmi świetnie!!!!! muszę lodówkę przegrzebać bo coś mi się wydaje, ze papryki nie mam ale do sklepu blisko:))) dzięki!!!

witajcie!!!! czuję sie jak zombie, dobrze, że babcia zabrała Ewke na spacery. ja nie wiem czemu to moje dziecie nie chce spac w nocy...:-( budzi się co godzinę, góra półtorej. Jak przystawie ją do piersi do spi w minute, odkładam oczy jak 5 złotych! Myślałam, że się nie najada, bo za szybko zasypia, wiec wczoraj ściagnełam wieczorem mleko, żeby byc pewna ile zje...zjadła 150 i podziekowała...i wstała za 1,5 godziny !!!! odpadam jutro wizyta u lekarza, może cos poradzi.

Istraa a sprobuj ja wziac do lozka i nie odkladac chociaz przez 1-2noce. z Krzysiem w nocy jest ok ale w dzien spi glwonie na reku i odlozenie go do lozka wymaga nie lada gimnastyki. czasami udaje sie dopiero za 3-5razem. jedyny sposob to polozenie sie przy nim z cyckiem na wierzchu i jak tak sobie z 10min pospi to ja wstaje i mlody dalej juz 2godziny sam dosypia. jesli idzie o te 150ml to ladnie zjadla. ja tez chcialam sprawdzic czy Krzys sie najada i odciagnelam mleko ale jak zdoil cyc to probowalam mu podac strzykawka (bo butli ciagnac nie potrafi) no i wszystko plul czyli mial dosc. jadl za to po 1.5godz. lekarka twierdzi ze dobra przemiane materii ma i szybko spala stad te czeste jedzenie