Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość durne te matki wulgarne

jak myslicie - dlaczego tyle matek i ciezarnych na kafeterii

Polecane posty

Gość durne te matki wulgarne

jest tak okropnie wulgarnych?

Gość a masz
bo wiele osób jest wulgarnych, więc wśrd matek obecnych i przyszłych też występują. Myslisz, że ciąża uczy kulturalnego zachowania? Posłuchaj w autobusie jak rozmawiaja nastolatki. One tez kiedys będą matkami

Gość Teraz wierze w cuda
Przez pomaranczowe nicki i z nudy. To nie swiadczy tyle o wulgarnosci, co o tym, ze nie maja co do roboty i probuja zabic czas. Nie maja chwilowo nic ciekawszego.

Gość a masz
do teraz wierzę - nie zgodzę się z tobą. Osoba, która nigdy nie mówi w ten sposób, nawet nudząc się nie używa tego typu słów.

spojrz wokól ilu ludzi jest wulgarnych a że wiekszośc uważa że to jest swietny sposób bycia zachowuje sie tak. zwracasz uwage bo sa to cięzarne albo matki ale ile kobiet zachowuje sie na codzień bardzo niestosownie tego nie widzimy bo nie wyróżniaja się niczym z tłumu a matke z dzieckiem łatwiej zauważyc. uwazam że powiny zwracac uwage jak się zachpwuja bo patrza na nie dzieci ale przyzwolenie otoczenia sprawia że nie przejmuja sie tym.wymagaja potem od dzieci kultury tylko nalezałoby zacząc od siebie tylko z tym to juz trudna sprawa bo latwiej jest zachowywac sie chamsko niz kulturalnie

a mnie sie wydaje ze czaem nie da sie inaczej!!! ja z reguly jestem grzeczna i nie potrafie bluznic. i zauwazylam ze czasem jak z usmiechem zwroci sie uwage albo grzecznie probuje walczyc sie o swoje prawa( nie mowie o kafe) to ludzie cie zlewaja trzeba podniesc glos zeby potraktowano cie powaznie albo odrazu rozmawiac z kierownictwem(banku, sklepu itp)................... ludzie ucza sie takiego postepowania a pozniej odbija sie to na forach!!!!! ale przyznaje racje ze duzo jest tu osob chamowatych;) albo wulgarnych!!!!

a zwrócisz uwage matce która tak powie do swojego dziecka???? czy odwrócisz sie z niesmakiem??

co do wulgaryzmow do dziecka- stanowczo mowie nie;) nie powinno tak odzywac sie do dziecka i przy dziecku- jak idziemy ulica i ktos bluzni - zawsze mowie ze ten pan(pani) bardzo brzydko mowi i tak nie powienno sie odzywac;)

Gość a masz
durne te matki - jak matka rzuca k* przy dziecku to faktycznie chce dla niego jak najlepiej? Ja myslę, ze ona tak mówi, bo dla niej to norma i nie widzi w tym nic złego.

widzisz nie potrafilabys zwrócic uwagi i to juz jest przyzwolenie szczerze to pewnie ja tez nie zwróciłabym uwagi takiej matce bo znając zycie zostałabym obrzucona gnojem tylko dlatego ze chciałam dobrze

Gość a masz
no, niestety, elf, masz rację. :(

uczę swoje dzieci jak nalezy sie zachowac ze kultyralne zachowanie otwiera wiele drzwi , tylko sama zastanawiam sie czy nie jestem hipokrytka bo patrząc na dzisiejszy swiat widze że to chamstwo i pieniądze sa kluczem do zycia. mam tylko nadzieje że swiat jeszcze się zmieni

Gość a masz
Jak mój syn mi mowi w piaskownicy, że ktos go bije to często mam ochotę mu powiedzieć "To bij go też". Zamiast tego pouczam go, ze to bardzo nieładnie. Zastanawiam się czy nie wychowam jakiejs niedorajdy, która sobie nie poradzi w życiu :(

tak tylko jak wytłumaczyc czteroletniej dziewczynce żeby sie broniła nie robiąc krzywdy jak ona widzi inne dzieci które kopia sypia piaskiem po oczach i wala łopatka po głowie? chetnie skorzystam z rady bo ja tak jak -a masz- chetnie powiedziłabym zrób to samo mam swiadomosc tygo że jesli jej powiem aby robiła to samo przyjdzie do domu i bedzie robiła tak młodszej siostrze i co wtedy mam tłumaczyc że tak nie wolno? niby juz taki czterolatek wie że w domu nikomu krzywda się nie moze stac ale jego sposób myslenia jest jeszcze bardzo prosty i robi tak jak w domu wychowany.