Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michoł

Moja dziewczyna nie chce zmienić nazwiska

Polecane posty

Gość tukasa
A dlaczego chcesz ją do tego zmusić?

No to może zmień ty? Może Twoje jej się nie podoba Może uważa, że pod swoim już coś osiągnęła i jest identyfikowana Może nie jest przekonana o trwałości związku Może nie lubi przyszłej teściowej, albo ma to samo imię A dlaczego miałaby zmieniać? Na szczęscie to tylko zwyczaj. Mnie on nie przeskadza, ale młodzi dzisiaj mają dziwaczne zdania

Gość Anna 24
ale po co sie zmuszac do takich rzeczy nie wiem i nie rozumiem tego

wcale nie trzeba zmieniac nazwiska. Moze zostac przy swoim, moze miec dwa, moze miec twoje, to jej wybor. Nie godzisz sie na to, by nie nosila twojego nazwiska - to jestes niedojrzaly dzieciak, powiedz to swojej dziewczynie, lepiej wczesniej sie rozstac niz potem po slubie sie rozwodzic, bo skoro to jest dla ciebie problem na miare wojny swiatow to... :O

Gość człowieku
jaka tradycja?!! tak się po prostu utarło ale jest to wolny wybór kobiety - to jej prawo

Gość Anna 24
innego nazwiska miec nie musi moze miec dwa. czy ty slyszysz co sie tu pisze czy tylko tak piszesz aby pisac?

Gość człowieku
i to ona ma zadecydować a nie ty. decydować to sobie będziesz mógł jak twoje dzieci będą się nazywać a nie żona.

Gość tukasa
A po ślubie to jej tradycyjnie gębę rozkwasisz tylko dlatego, że w niektórych domach jest taka "tradycja"? Czlowieku, to żadna tradycja! Żoną będzie tak czy siak. Głupi honor szowinisty!

Jeżeli to nowoczesnośc jest wartością. To ja jestem najberdziej nowoczesny bo wogóle nie chciałem się żenić. Żyjemy bez ślubu i jest mi dobrze. To ona kombinowała

Gość człowieku
dobra, skończmy tą bezsensowną gadkę bo do ciebie nic nie dociera, chcesz się po prostu pożalić a może lepiej przyznaj się dlaczego ona nie chce tego nazwiska??? może jest ośmieszające??

Gość Anna 24
trudno mi uwierzyc ze jest taki problem z tego to chyba jakas glupia prowokacja nie piszcie tu wiecej szkoda waszych slow. mozna popisac gdzies madrzej.

Gość człowieku
KOMBINOWAŁA!!!???? JAK NIE CHCESZ TO SIĘ NIE ŻEŃ!!!

Gość człowieku
ZDAJE SIĘ ŻE CZUJESZ SIĘ PRZYMUSZONY DO TEGO ŚLUBU. WIĘC LEPIEJ SOBIE TO PRZEMYŚL CZY NAPRAWDĘ TEGO CHCESZ. ŻEBYŚ ZA KILKA LAT ALBO MIESIĘCY NIE WYPOMINAŁ JEJ ŻE TO ONA CHCIAŁA A NIE TY BO KOPNIE CIĘ W TYŁEK JAK JEST MĄDRA

Gość Anna 24
michal to jak zona nada dziecki imie franek a ty bedziesz chcial karol to co? nie przyznasz sie juz do niego???? bo jest nie po twoejmu?

Gość Anna 24
za niedlugo wyprze sie dziecka bo zona bedzie chcala inne imie dla niego a ten nie pozwoli. ludzie szkoda czasu na niego i jego glupi problem. jak nie chce to niech sie nie zeni i da se spokoj. ......... zegnam

Gość Michol
wątpie czy z mojego domu byś mnie wywaliła, prędzej ja ją szybko wróci do starych i czworo rodzeństwa w Zaklikowie.

Gość jak to co lipa
michoł ty juz pod pantoflem siedzisz a jeszcze mezem nie jestes??? postaw na swoim!! ona chce slubu ty chcesz by nosiła twe nazwisko proste nie słuchaj tych feministek postaw na swoim

I tak zrobię , a jak postanowiła zostać feministką to na moją żonę się nie nadaje