Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek G

Kupiłem surowy boczek wieprzowy, jak go upiec?

Polecane posty

natrzyg go czosnkiem, ziołami i zostaw na pare godzin w lodowce potem upiecz 40 min w temp 180 stipni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 11111111
ponadziewac zgniecionym czosnkiem z sola i piec w rękawie foliowym-taki specjalny do mięs :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani boczkowa
jesli chcesz zrobic pyszny boczus to zmiel te cale mięso dodaj do tego 2 papryki suowe jedna zołta i jedna czerwona pokrojona w kostke sol pieprz czosne pół szklanki mleka natke pietruszki wymieszaj wylóz na blache i upiec okolo 40 minut w temp 180 stopni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marek G
a jakie zioła dodac? nie mam rekawicy, mam folie do pieczenia , moze byc? zawinac go w folie czy jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość boczus
piepr sol to podstawa no i czosnek i czosnek i czosnek połó zna blache wyłożona folia połóz boczek i przykryj folia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 11111111
pani boczkowa czy to będzie takie cos do smarowania pieczywa,czy bedzie sie raczej kroiło w plasterki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marek G
przykryc folią? nie rumienic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marek G
a wode czy jakis tłuszcz dac do pieczenia? czy tak na sucho go piec?blachy pod ta folia nie smarowac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 11111111
nie wiem jaka masz folie to musi być specjalna ,odporna na wys, temp. idż do sklepu i kup sobie ten rękaw a boczuś w nim upieczony nie bedzie suchy ,mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marek G
a boczek z tym rekawem wkładasz na blache? czy blache smarowac mam tłuszczem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 11111111
ja wszystkie miesa piekę w rekawie ,sa wtedy soczyste i do boczku nie trzeba wtedy nic dodawac bo tłuszzcz sie stopi i będzie sie miesko w nim piekło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani boczkowa
ten przepis z mieleniem boczku i paryka jest super wyjdzie taki wielki klops ktory mozna kroic w palstry tylko zaraz jak sie upiecze trzeba wylac ten tłuszcz co zostanie miedzy boczkiem a blacha naprawde polecam robie to bardzo czesto nie dosc ze super smakuje to i super wygląda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani boczkowa
marku a jak chcesz upiec to nie smaruj niczym blachy ani foli boczek jest tak tłusty ze przy pieczeniu wydzieli tyle tłuszczu ze sam bedzie w tym pływał i sie piekł w tłuszcyku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 11111111
nie,blachy nie trzeba smarowac tłuszczem ,jak rekaw zwiążesz specjalnymi drucikami to nic nie wydostanie sie na zewnątrz i blacha będzie czysta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marek G
Dziekuje Kochani:), juz sie zabieram za przyrzadzanie tego boczku.Miłego dnia wszystkim zycze:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 11111111
no ale mi smaku narobiłes ide do sklepu po boczuś ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×